Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Γιατί κάποια Κιλκισιώτικα αυτοκίνητα καταπατούν απαγορευμένο στρατιωτικό χώρο;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Οι νεώτεροι δεν το γνωρίζετε, αλλά τα παλιά χρόνια (στις δεκαετίες 60-70 ) στο Κιλκίς υπήρχε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο! Μικρό μεν για χρήση από ελαφρά αεροσκάφη τύπου Τσέσνα, αλλά λειτουργούσε! Είχε μεγάλα στέγαστρα από λαμαρίνα αλλά και Πύργο Ελέγχου (ευτυχώς τα φωτογραφήσαμε πριν κατεδαφιστούν).

Επιμελητήριο Κιλκίς: Τηρούμε τα 7 στάδια επανεκκίνησης της οικονομικής ζωής

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Μετά από συσκέψεις, εισηγήσεις και διαβουλεύσεις, ανακοινώθηκε το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» και της μεθοδικής άρσης των περιοριστικών μέτρων με στόχο την επιστροφή των πολιτών στη καθημερινότητα με ασφάλεια και την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Η Προσχολική Αγωγή στο στόχαστρο της Κυβέρνησης

Υπογράφει ο Τάσος Κεσίδης
Μέσα στην πανδημία και την καραντίνα η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να φέρει για ψήφιση ένα καταστροφικό, για όλη την Εκπαίδευση, νομοσχέδιο. Κυρίαρχος στόχος του νομοσχεδίου είναι η μείωση προσλήψεων, του τόσο αναγκαίου για τα σχολειά μας εκπαιδευτικού προσωπικού και η υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης προς όφελος της Ιδιωτικής. 

Ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κιλκίς
Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, μετά τη νόμιμη συγκρότησή του, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας με πλήρη απαρτία των τακτικών μελών του. Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίασή του.

Τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς, ήρθαν για να μείνουν

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Με μεγάλη επισκεψιμότητα και ποικιλία θεμάτων συνεχίστηκαν για άλλη μία εβδομάδα τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis. Έτσι, ξεκινήσαμε την εβδομάδα μας μαθαίνοντας για την πυκνότητα και την άνωση μέσα από δύο πειράματα, χρησιμοποιώντας μόνο νερό, λάδι, μέλι, αλάτι και ένα αυγό. 

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Καμπάνη, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει ο Γεώργιος Φιλιππίδης 
Πρόεδρος Κοινότητας Καμπάνη
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και τους υπαλλήλους της, καθώς επίσης και τον εργολάβο κ. Λάζαρο Αναστασιάδη, για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης μέρους της παλαιάς εθνικής οδού (στην είσοδο του οικισμού Καμπάνη) και την πολύ καλή συνεργασία τους με τους τοπικούς φορείς.

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε στους οδοντιάτρους και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Διαβατών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τελικά άλλαξαν τις σημαίες στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς


Τελικά άλλαξαν τις σημαίες στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς, μετά το δημοσίευμα της Γνώμης.
Δείτε ΕΔΩ

ΔΑΣ–ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: «Πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά!»

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας (Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.) για την ημέρα δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.
Το μήνυμα έφτασε παντού: «Πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 
Ξεκάθαρο μήνυμα προς κυβέρνηση και εργοδοσία, πως τα δικαιώματα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα, έστειλαν οι εργαζόμενοι, την Τρίτη 28η Απριλίου, μέρα δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. 

Συμμετοχή των Φαρμακοποιών στην Πανευρωπαϊκή Εκστρατεία «ΜΑΣΚΑ -19» κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας

Δελτίο τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, υιοθετήθηκε και στη Χώρα μας η Πανευρωπαϊκή Δράση «ΜΑΣΚΑ-19» κατά της οικογενειακής βίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κιλκίς για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στην εκπαίδευση

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κιλκίς σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς. To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παρέδωσε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς κ. Αθανασόπουλο το παρακάτω κείμενο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 30/4/2020, 12:40 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. 

Δείτε ποιοι θα συμμετέχουν αυτό το Σάββατο (2/5/2020) στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ο πίνακας των εκθετών που θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά Κιλκίς το Σάββατο 2 Μαΐου.
Ο εγκεκριμένος πίνακας των συμμετεχόντων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών έχει ως εξής:

Εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης προστατευτικών στηθαίων στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Στο Κιλκίς, στις 28-04-2020, ημέρα Τρίτη, υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΚΙΚΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης προστατευτικών στηθαίων και κατακόρυφης σήμανσης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς έτους 2019», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (30/4/2020)

Δωρεά Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο ΕΚΑΒ

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, ως ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαίου και σημαντικού έργου που επιτελεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κιλκίς και με αίσθημα ευθύνης προς τους καθημερινούς ήρωες που αγωνίζονται για τις ανθρώπινες ζωές, πραγματοποίησε δωρεά ποσότητας ειδικών σπρέυ για την απολύμανση των εσωτερικών χώρων των ασθενοφόρων με τη βεβαιότητα ότι ο ΕΕΣ Κιλκίς θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός και σύμμαχος στις προσπάθειες του ΕΚΑΒ της πόλης μας.

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά 2020

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.