Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Γενική συνέλευση και εκλογές στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Καλούνται τα μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς σε Γενική Συνέλευση στο Γραφείο του Σ.Ε.Α.Ν. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11.00 - 12.00 με μόνο θέμα: «Εκλογή του Δ.Σ. ΣΕΑΝ Κιλκίς και Εκλεκτόρων του ΔΣ της ΑΠΟΕΑ».

Ιππείς κυμάτων


Του Κώστα Μπούζα
Τον επισκέφθηκε σαν από έθιμο, αλλά μέσα του το γνώριζε πως δεν ήταν μονάχα αυτό. Μια ερώτηση ήταν που σιγόκαιγε στο νου του τόσα χρόνια. Τελευταία όμως είχε θεριέψει ανεξέλεγκτα και με πείσμα απαιτούσε πλέον γνώση.

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ


Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης), θα συμμετάσχουν μαζικά και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Κιλκίς και του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Αξιούπολης. 

Ο Γ. Φραγγίδης μιλά στη Βουλή για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας


Δείτε το video ΕΔΩ ή κάντε κλικ στην εικόνα
Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στην Oλομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Άμυνας με τίτλο «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ναβροζίδου Γενοβέφα ευχαριστεί και υπόσχεται εκ νέου...


Υπογράφει η Γενοβέφα Ναβροζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Ευχαριστώ τον επικεφαλής της παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστο Γιαννούλη και όλες και όλους τους εκλεγμένους της παράταξης για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. 

Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοινώνουν ότι τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η νέα υπηρεσία Open Car. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Κορωνοϊός (15/2/2022): 21.412 νέα κρούσματα (202 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 77 θάνατοι και 489 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.412, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.216.411 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 395 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.338 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι ανίατος...



Μαρία Σπυράκη: Η δημόσια αποδοχή «κλειδί» για την επέκταση των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Την ανάγκη εξασφάλισης δημόσιας αποδοχής και απλούστευσης των διαδικασιών για την ταχύτερη ανάπτυξη των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα της ΕΕ, επισήμανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, κατά την ομιλία της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον της Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, στη συζήτηση για το νέο πλαίσιο των offshore ανανεώσιμων πηγών.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα: «Κίνδυνος να μείνουν εκτός Προγράμματος Νέων Γεωργών πολλοί παραγωγοί λόγω αλλαγής υπολογισμού των τυπικών αποδόσεων στις κηπευτικές καλλιέργειες»


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα: «Κίνδυνος να μείνουν εκτός Προγράμματος Νέων Γεωργών πολλοί παραγωγοί λόγω αλλαγής υπολογισμού των τυπικών αποδόσεων στις κηπευτικές καλλιέργειες»

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, με τις αιτήσεις εκατοντάδων παραγωγών που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, από την αλλαγή των προϋποθέσεων ένταξης μετά την δημοσιοποίηση της σχετικής πρόσκλησης.

Έφυγε ο γνωστός Κιλκισιώτης επιχειρηματίας Γαβρίλος Χονδροματίδης


Το τελευταίο αντίο στο γνωστό επιχειρηματία Γαβρίλο Χονδροματίδη, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από σκληρή μάχη με ανίατη ασθένεια, θα απευθύνουν σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου συγγενείς και φίλοι. 

Απάντηση Χ. Γκουντενούδη σε δημοσίευμα του προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Κύριε Ναλμπαντη,
Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια απάντηση από εσάς. Μιλάτε για αλχημιστές απευθυνόμενος στο πρόσωπο μου, ενώ στο επάγγελμα σας, απ’ ότι γνωρίζω, θα πρέπει να μπορείτε εύκολα να εντοπίζετε τις αλχημείες, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 15/2/2022, 12:40 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπές
Συνελήφθησαν χθες (14 Φεβρουαρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας, δύο ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας. 

Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου φέρει εις γνώσιν του χριστεπώνυμου πληρώματος ότι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 θα τελεσθεί το ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Εμμανουήλ εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, τηρουμένων όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας.




Future Library -ΚΙΚΠΕ Εμπλουτισμός Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2022


Δελτίο τύπου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Για 11η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) εξακολουθεί να υποστηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας με την υλοποίηση της δράσης Ανάπτυξης Συλλογών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Future Library.

3η Φάση Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών: Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Στέλιου Γεωργιάδη


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του καλού μας συναδέλφου Στέλιου Γεωργιάδη, που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου μας και άσκησε τα καθήκοντά του με εντιμότητα και συνέπεια. Καλή δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για την κατάργηση των Ανταποκριτών του ΟΓΑ


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη με την οποία θέτει το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τους Ανταποκριτές του ΟΓΑ σε όλους τους Δήμους της χώρας, και παράλληλα ρωτούν εάν έχει εκπονηθεί σχέδιο για την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών από τις νέες Υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ.

Συλλυπητήρια Α. Βεργίδη για το θάνατο του Γιώργου Μουρτετζίκογλου

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο ενός φίλου του Γιώργου Μουρτετζίκογλου, που με τη δράση, την κοινωνική του προσφορά, την παρουσία του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο μας.
Υπήρξε δυναμικό στέλεχος του συλλόγου μηχανικών νομού Κιλκίς και της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στην οικογένεια, τους οικείους, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

O Όμιλος Sani/Ikos διεξάγει συνεντεύξεις προσωπικού στο Κιλκίς


Ο Όμιλος Sani/Ikos, στο πλαίσιο της στελέχωσης των ξενοδοχειακών του μονάδων στη Χαλκιδική, Κω και Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις υποψηφίων για θέσεις υποδοχής, service καθαριότητας και κουζίνας την Τετάρτη 16/2/2022 στο Κιλκίς.

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (15/2/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε πολύ ευχάριστα και δημιουργικά. Αρχικά, για να καταστήσουμε πιο ευχάριστη τη μαθησιακή διαδικασία, συνδυάσαμε τα μαθηματικά με το παιχνίδι. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιήσαμε αλουμινένια κουπάκια με αριθμούς και καραμέλες για να μάθουμε σωστά τη μέθοδο της «απαρίθμησης», ενώ παράλληλα κάναμε ασκήσεις πρόσθεσης, αφαίρεσης και σωστής μοιρασιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τα παιδιά συνεργάζονταν άψογα και αλληλοβοηθούνταν. 

Δωρεάν Rapid tests την Τετάρτη στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς


Δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο Νέο Αγιονέρι. Δύο υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Κοινοτικό Κατάστημα από τις 15:00 έως τις 17:00. για μαζική δειγματοληψία του πληθυσμού.
Κατά την προσέλευσή τους, για να υποβληθούν σε rapid test, οι πολίτες οφείλουν να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και να δώσουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Μηνύματα ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο


Το μήνυμα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης στην ασθένεια του παιδικού καρκίνου πέρασε με δύναμη στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’ και ο Δήμος Κιλκίς, την 11η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Δ. Τραπεζιώτης, η Ν. Αναστασίου, η Α. Χαρακίδα, ο Μ. Θεοχαράκης και ο Δ. Σκιαδάς πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio