Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Η ταινία ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ (Αvec Αmour et Αcharnement) στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ”
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 8:00μ.μ.
Αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της ΜΚΕ Τέχνη Κιλκίς
25ης Μαρτίου 20 • Τηλ.: 23410 24217 & 6946 253 961
Ψηφιακή προβολή και ήχο DOLBY DIGITAL • SURROUND EX

Συνεχίζουμε τις χειμερινές προβολές με την νέα ταινία της μεγάλης σκηνοθέτριας Κλερ Ντενί, ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ (Αvec Αmour et Αcharnement).

Ένα ερωτικό θρίλερ που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου με την υπέροχη μουσική των Tindersticks!

Με τους εκπληκτικούς ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν.

• Γαλλία: 2023

• Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί (Chocolat, Η Λιακάδα Μέσα Μου)

• Σενάριο: Κριστίν Ανγκό, Κλερ Ντενί

• Μουσική: Στιούαρτ Στέιπλς / Tindersticks

• Διάρκεια: 116΄

• Γλώσσα: Γαλλικά

Στις «Δύο όψεις του ξυραφιού» ένα ζευγάρι στο Παρίσι βιώνει μια δυνατή σχέση που όμως δέχεται τους πρώτους κραδασμούς.

Ο Ζαν και η Σάρα φαίνεται να διανύουν μια υπέροχη φάση στον έρωτά τους, όταν εκείνη, στη διαδρομή για την εργασία της στο ραδιοφωνικό σταθμό τυχαία συναντά τον πρώην εραστή της και έκπληκτη διαπιστώνει ότι τον ποθεί πιθανόν πιο πολύ από τότε που τον εγκατέλειψε για χάρη του Ζαν.

Η κατάσταση σταδιακά εντείνεται όταν ο Φρανσουά προτείνει στον Ζαν μια επαγγελματική συνεργασία στον τομέα του αθλητικού management, πυροδοτώντας άσχημες μνήμες από το παρελθόν του: ο Ζαν είχε καταδικαστεί για κάτι που δεν αποκαλύπτεται ακριβώς, αλλά σχετίζεται με τη δουλειά του, και παλεύει ακόμη με τις συνέπειες, όπως και με την ελλιπή επαφή με τον έφηβο γιο του, ο οποίος μένει μόνιμα με τη γιαγιά του (Μπιλ Οζιέ) και δεν εμπιστεύεται τον απόντα πατέρα του.

Πώς γίνεται μία παθιασμένη, και καθόλου τελματωμένη, σχέση, που βασίζεται σε μια αρμονική καθημερινότητα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, να “ακυρώνεται” μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντάς τη θέση της στο ψέμα και την προδοσία; Γίνεται να αγαπάς ταυτόχρονα δύο άντρες; αναρωτιέται η Κλερ Ντενί, που γνωρίζει καλά να κλιμακώνει την ένταση και την ίντριγκα, και η οποία ρίχνει όλο το βάρος στην εκφραστική -και εδώ άκρως αινιγματική- μορφή της πάντα γοητευτικής Ζιλιέτ Μπινός. Εξίσου πολυδιάστατη, η ερμηνεία του Βενσάν Λιντόν καθηλώνει τον θεατή.

Ένα ερωτικό θρίλερ με θέμα τα πάθη σε εκκρεμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, με τους δυο σούπερ-σταρ του γαλλικού σινεμά να παίζουν για πρώτη φορά μαζί, σε δύο ερμηνείες κλάσης.

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες και μια από τις καλύτερες της Κλερ Ντενί η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες ευρωπαίες δημιουργούς.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 8:00μ.μ.
ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ (Αvec Αmour et Αcharnement)
“Σινεμά στην ΤΕΧΝΗ”!

Στην ανανεωμένη αίθουσα, φιλοτεχνημένη από τον εικαστικό Χαρίτωνα Παπαδόπουλο, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας εξαιρετικό σύστημα ψηφιακής εικόνας και ήχου Dolby Digital Surround ΕΧ για μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία.

Προβολές επιλεγμένων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο κάθε Σάββατο στις 8:00 το βράδυ.

“Σινεμά στην ΤΕΧΝΗ”!
Αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της ΜΚΕ “Τέχνη” Κιλκίς,
25ης Μαρτίου 20, Τηλ.: 23410 24217 & 6946 253 961
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον καλό κινηματογράφο και τον χειμώνα.

Σας περιμένουμε στην όμορφη παρέα μας να απολαύσουμε καλό σινεμά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.