Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν πάλι!

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης
Τα μέτρα που παίρνονται τις τελευταίες μέρες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού αφήνουν χώρο στην εργοδοσία να οργιάζει. Παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία παραγωγής καπνικών προϊόντων Real Tobacco που μεταξύ άλλων πλασάρεται σαν μεγάλος ευεργέτης στην περιοχή του Κιλκίς!

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς για ενίσχυση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Υπογράφει ο Χατζημλάδης Χρήστος 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς, έχοντας επίγνωση του ρόλου του όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας και φορέας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και σαν θεσμός που επικεντρώνεται στη στήριξη της κοινωνίας σε κάθε δύσκολη στιγμή, αποφάσισε να στηρίξει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών, στη μάχη εναντίον της πανδημίας. 

Επίσκεψη νέου Ταξίαρχου 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας "Πόντος" στο Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα την επίσκεψη του νέου Ταξίαρχου της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας "Πόντος" Θωμά Δημόπουλου.

30 Μαρτίου 2020. Έχασε τον αγώνα της ζωής Μανώλης Γλέζος!

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς
Ημερομηνία σημαδιακή αφού 30 Μαρτίου 1952, εξ αιτίας του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που επικρατούσε, εκτελέστηκαν και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Νίκος Καλούμενος και Ηλίας Αργυριάδης.

Επισπεύδονται αποζημιώσεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ σε πληγέντες αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα εξαιτίας των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19) επισπεύδει την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες αγρότες.

Απάτη με e-mail: Μήνυμα παρουσιάζεται δήθεν ως επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
Ανακοινώνεται ότι το παραπάνω κείμενο - μήνυμα (φωτο), που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), δήθεν ως επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 31/3/2020, 08:45 μ.μ.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπών 
Συνελήφθησαν προχθές (29 Μαρτίου 2020) το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών δύο άτομα, καθώς κατελήφθησαν την στιγμή που προσπαθούσαν να παραβιάσουν δύο ψυγεία, από εξωτερικό χώρο καταστήματος στις Σέρρες. 

Παρατείνονται, έως Ιούνιο, οι θητείες καταστατικών οργάνων αθλητικών σωματείων και ενώσεων, που τυχόν έληξαν ή λήγουν

Δυνάμει της από́ 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού́ Περιεχομένου (Α ́ 75) αποφασίστηκε στο άρθρο 60 (εξηκοστό) η «Παράταση θητείας καταστατικών οργάνων αθλητικών σωματείων και ενώσεων» ως εξής:

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δομές υγείας

Το πρώτο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΚΑΒ παρέλαβε σήμερα η Περιφέρεια.

Παραπληροφόρηση: Πώς να αναγνωρίζετε τις ψευδείς ειδήσεις για τον Covid-19

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση, η οποία δυσχεραίνει τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας. Διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Αξιέπαινη προσφορά της Κιλκισιώτικης εταιρίας «Βιολιτζής-Καραπαναγιώτιδης» - ΒιοΚαρ plus ΕΠΕ

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η εταιρεία «Βιολιτζής-Καραπαναγιώτιδης» Βιο-Καρ plus ΕΠΕ, μετά από την σχετική πρωτοβουλία της Τoyota Hellas να στηρίξει τo «Μένουμε Σπίτι» και το μεγάλο έργο της ΚΕΔΕ και του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόταση με νόημα και ουσία του δικού μας Γιώργου Φραγγίδη


Μπορεί να το είπε πρώτος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο δικός μας βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης ήταν εκείνος που το σκέφτηκε πρώτος. Μιλάμε φυσικά για την πρόταση της περικοπής των μισθών των βουλευτών, προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για τις ανάγκες του συστήματος του ΕΣΥ στον καιρό της πανδημίας.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έως και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/31-3-2020), που ισχύει από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 έως και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020.

(Video) Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.

Διαγωνισμός Διηγήματος: "Μείνε κοντά μου από μακριά - 2020"


Διαγωνισμός Διηγήματος: "Μείνε κοντά μου από μακριά - 2020"
Ο έρωτας σε συνθήκες εγκλεισμού την εποχή του κορωνοϊού.
Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες!
Υποβολή έργων έως την 1η Μαϊου 2020

Ε. Αγαθοπούλου: Το στοίχημα, ήταν και είναι, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε την άμεση στήριξη των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών και των τεχνικών επαγγελμάτων.
Με την πάροδο των ημερών καταλαβαίνουμε την οριζόντια επιρροή της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Ελλείψεις στο χώρο της υγείας στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Μετράμε είκοσι μέρες περίπου από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ελλάδα και δέκα μέρες από το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στον νομό Κιλκίς. Βρισκόμαστε στην χαμηλή κλίμακα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όμως είναι έντονη η ανησυχία των κατοίκων μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την εξέλιξη της νόσου στην χώρα μας.

Επερώτηση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφαλείας Εργαζομένων του Δήμου Κιλκίς προς την Δημοτική Αρχή

Υπογράφουν:
Θοδωρής Αθανασιάδης, Αναστάσιος Βασιλακάκης, Γεώργιος Κελίδης
Μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφαλείας Εργαζομένων Δήμου Κιλκίς
Εκ μέρους της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφαλείας Εργαζομένων Δήμου Κιλκίς, με αίσθημα ευθύνης απέναντι τους και με επίγνωση των σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωναιου “COVID-19”, καλούμε την Δημοτική αρχή Κιλκίς να μας ενημερώσει εγγράφως για τα κάτωθι:

Βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ζητά ο Δήμος Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους δημότες µας, που έχουν ανάγκη και να αντιµετωπίσει τις συνθήκες που δηµιούργησε ο κορωνοῖός, ζητεί:

Τι λέει το ΚΚΕ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση επιβεβαιώνουν πως, μεθοδικά και στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης», δρομολογούνται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που ήρθαν για να μείνουν. Καλούν τους εργαζόμενους να ματώσουν ξανά εν μέσω πανδημίας, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει πακτωλό δισεκατομμυρίων κρατικών ενισχύσεων.