Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Σύσκεψη Σωματείων του Κιλκίς, για την προετοιμασία της απεργίας στις 28/2

Κοινή ανακοίνωση συμμετχόντων σωματείων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, καλούμαστε να ενώσουμε τις φωνές μας και στο δίλλημα «Ή τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας» να βροντοφωνάξουμε οι ΖΩΕΣ μας! Να ενώσουμε της γροθιές μας απαιτώντας το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, και διεκδικώντας όλα όσα αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

(VIDEO) Χαιρετισμός Κιλκισίου Βαρθολομαίου στην Ημερίδα με τίτλο «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου»

Χαιρετισμός Κιλκισίου Βαρθολομαίου στην Ημερίδα με τίτλο «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου». Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών δε θα περάσει

Ανακοίνωση Συλλόγου Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Καθολική, σύσσωμη και δυναμική ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με 3ωρη στάση εργασίας, απέναντι στην αξιολόγηση- χειραγώγηση που προσπάθησε να επιβληθεί από την Διευθύντρια- αξιολογήτρια του σχολείου. Τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου στάθηκαν στο πλευρό του νεοδιόριστου συναδέλφου, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα ότι αυτή η αξιολόγηση- παρωδία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν. Συνάδελφοι από το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κιλκίς βρέθηκαν κοντά στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ενισχύοντας την αγωνιστική τους κινητοποίηση.

Aristocracy London: Μεγάλη Διάκριση για την Βρετανική Εταιρεία του Κιλκισιώτη Λάζαρου Τυρεκίδη

Το καινούριο flagship showroom του βρετανικού οίκου ανδρικής ένδυσης Aristocracy London, που ανήκει στον επιχειρηματία Λάζαρο Τυρεκίδη από τον Καμπάνη Κιλκίς, απέσπασε πρόσφατα δύο χρυσά London Design Awards. Συγκεκριμένα το showroom, που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή του South Kensington ακριβώς απέναντι από το διάσημο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, βραβεύτηκε στις κατηγορίες:

Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος


Για την καθεμία... Φώφη, Ντόρα, Δόμνα - Μαρία, Νεφέλη - Μαρία, Νάγια, Κατερίνα, Hillary, Ivanka, Kamala, Alexandria, Kaja και Ursula... ξεχωριστά



- Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου,
Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ) / Ιδιωτική Υπάλληλος στον Τομέα της Εκπαίδευσης
- Βασιλική (Λίλη) Παναγούλια, Πτυχιούχος Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας -με MSc πάνω στη Γενετική- του ''Université Pierre et Marie Curie Paris''. Δημοσιογράφος / Μέλος της ''Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας - Θράκης''
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Ελληνικά: μια γλώσσα με μέλλον

Του Κώστα Μπούζα
Είναι η γλώσσα μας. Αυτή που οδήγησε έναν ολόκληρο πολιτισμό, των Αρχαίων Ελλήνων, στο απόγειο της ακμής των Γραμμάτων και των Τεχνών. Και είναι η μόνη που χαρακτηρίζεται ως «νοηματική». Στην οποία, με άλλα λόγια, «σημαίνον» και «σημαινόμενο» -δηλαδή απ’ τη μια η λέξη κι από την άλλη η έννοια που αυτή εκφράζει- έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση (π.χ. Γεωμετρία = γη+μετρώ). Όλες οι υπόλοιπες είναι «σημειολογικές». Αυτό σημαίνει ότι οι ονομασίες δίνονται αυθαίρετα και χωρίς κάποια λογική.

Ύπαιθρος – Γεωργία – Διατροφή (οι τρεις μοίρες της Χώρας…)

Του Κώστα Κιλτίδη
Το δημογραφικό, είναι το μείζον εσωτερικό εθνικό ζήτημα που καρτερικά επί δεκαετίες ζητά επίλυση. Μακράν από όλα τα άλλα προβλήματα ,δεύτερο είναι αυτό της ερημοποίησης έως ξεθεμελιώματος της Υπαίθρου, που συμπαρασύρει την κυρίαρχη οικονομική δραστηριότητα σ αυτήν, την γεωργική ενασχόληση. Σχεδόν κάθε χρόνο ακούγεται η απόγνωση της πλειοψηφίας των Ελλήνων Γεωργών (Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Δασοπόνοι και Αλιείς). Το επονομαζόμενο αγροτικό ζήτημα, δυστυχώς αντιμετωπίζεται διαχειριστικά. Την 1/9/2020 έστειλα τις σκέψεις και τις προτάσεις μου στην Ομάδα Εργασίας-Σχέδιο Πισσαρίδη με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, όταν διαπίστωσα ότι στην περίληψη της μελέτης για την ανασυγκρότηση της χώρας, απουσίαζε κάθε αναφορά στην Ύπαιθρο και τον Γεωργοδιατροφικό Τομέα.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (20/2/2024)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Νίκη για την Κ12 του Αλέξανδρου Κιλκίς επί του Μακεδονικού
Η Κ12 του Αλέξανδρου Κιλκίς έδειξε για ένα ακόμη Σάββατο την ποιότητά της, καθώς επιβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη του Μακεδονικού με 7-3, συνεχίζοντας έτσι με το απόλυτο στο πρωτάθλημα της ΕΑΚΕ. Παρά τις απουσίες, οι ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου ήταν εξαιρετικοί και έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.

Τα παλιά ραδιόφωνα του Πεδινού και η ιστορία τους