Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

"Κιλκίς, Δεκέμβριος 2020: Ημέρες Καραντίνας"


Του Γιάννη Σιταρίδη
"Κιλκίς, Δεκέμβριος 2020
Υγρή ατμόσφαιρα, έρημοι δρόμοι, σιωπηλά βήματα…
Μια πόλη φάντασμα, σε μια χώρα που χτυπιέται εν μέσω μιας εποχής που συνδέθηκε και όχι άδικα, με φώτα, λαμπιόνια, χαμόγελα, ευχές και υποσχέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον, για ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Τα φώτα και τα λαμπιόνια ήταν εκεί ποζάροντας αυτάρεσκα στο φακό της φωτογραφικής μου μηχανής, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που μοιράζομαι μαζί σας, θυμίζοντάς μου εκείνες τις μέρες που κύλησαν μακριά και εύχομαι να μην επιστρέψουν ποτέ…"

Τα "Ρεμπέτικα της Πριγκηπέσσας" στο Κιλκίς


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς παρουσιάζουν μία μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» όπου αποτελεί την μόνιμη μπάντα της μουσικής σκηνής «Πριγκηπέσσα» στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Ευχές Χριστουγέννων από τον αρθρογράφο της Γνώμης, Μπάμπη Καραγεωργίου



Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: Παράταση για όσους έχουν κωδικό υποβολής αίτησης


Υπεγράφη σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ολιγοήμερη παράταση, αποκλειστικά για την επεξεργασία των αιτήσεων στήριξης, για το υπομέτρο 6.1 (Νέοι Αγρότες) του ΠΑΑ 2014 – 2020.

Παρουσίαση νέου προγράμματος BODYPUMP 118 New Release


Δελτίο τύπου 
KINESIS GYM 

Tο γυμναστήριο KINESIS GYM στην προσπάθεια του για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου και σε συνεργασία με την κορυφαία στο είδος (προχορογραφημένα ομαδικά προγράμματα αίθουσας) Les Mills παρουσιάζει το νέο επεισόδιο (New Release) του BODYPUMP 118.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει τους Προστάτες του, Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω


Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς
Την Παρασκευή 17-12-2021, το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει τους Προστάτες του, Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω. Κατά την ημέρα του εορτασμού όλες οι υπηρεσίες του Σώματος θα είναι ανοιχτές για το κοινό, έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφτούν όσοι το επιθυμούν, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την COVID-19, προσαρμοσμένα στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

(Video) Παραίτηση δημοσιογράφου: Επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ρωτούν το Δήμαρχο Κιλκίς και απάντηση δεν παίρνουν

Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ρωτούν το Δήμαρχο Κιλκίς για την παραίτηση της δημοσιογράφου Πάολας Χαραλαμπίδου, και απάντηση δεν παίρνουν.

Φραγγίδης: «Ανάγκη να στηριχθεί ο Τουρισμός ενάντια σε πανδημία και ακρίβεια»


Δελτίο Τύπου Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου τομέα τουρισμού του Κινήματος Aλλαγής

Στην Βουλή τοποθετήθηκε σήμερα ως ειδικός αγορητής, ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος τομέα τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του Υπ. Τουρισμού με τίτλο «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης».

Αφιέρωμα στον Δημήτριο Νικοπολιτίδη, τον δάσκαλο των δασκάλων


Του Νίκου Κωνσταντινίδη
Εκπαιδευτικού - συγγραφέα

Κάθε τόπος έχει τους δικούς του ανθρώπους. Έχει τις δικές του μορφές και προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Μια τέτοια εμβληματική μορφή βγαλμένη από της μαχόμενης ζωής το διάβα είναι ο καθόλα σεβαστός και αγαπητός, ο φιλόλογος, λεξικογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ο Δημήτρης Νικοπολιτίδης.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς: Βραβείο κοινού για την ταινία «Η πόλις των Μορρυλίων»

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η ταινία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής Macine Motion Pictures, «Η πόλις των Μορρυλίων», ήρθε πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού στον διεθνή διαγωνισμό Museums in Short.

Κορωνοϊός (14/12/2021): 5.736 νέα κρούσματα (34 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 130 θάνατοι και 700 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.736, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.012.659 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.987 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παρέμβαση Σιωνίδη για τις ξαφνικές αλλαγές στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έστειλε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό προκειμένου να του μεταφέρει την αγωνία που διακατέχει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του δήμου λόγω των ξαφνικών αλλαγών που ανακοινώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου και αφορούν τις επιδοτήσεις που περιμένουν να λάβουν οι δικαιούχοι σε λίγες ημέρες και τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια της καλλιεργητικής περιόδου 2021-2022.

Απογραφή: Όσοι δεν απογράφηκαν ηλεκτρονικά θα απογραφούν με τη βοήθεια του Απογραφέα της περιοχής τους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη Χώρα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 14/12/2021, 3:21 μ.μ


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθησαν χθες (13 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί άνδρες, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε το γιο του στα Ρύζια Παιονίας

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία των Ρυζίων του Δήμου Παιονίας από το φονικό που σημειώθηκε σήμερα στις 8:15 το πρωί. Πατέρας πυροβόλησε το γιο του με κυνηγετική καραμπίνα μετά από διαπληκτισμό που είχαν στο κατώφλι του σπιτιού του. 

Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου


Από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο σχεδίασε και δημιούργησε μία πύλη ανοιχτών δεδομένων (https://data.ktimatologio.gr) και σύντομα θα διαθέσει τα πρώτα σύνολα δεδομένων ξεκινώντας από τη μηνιαία εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι την καθημερινή λειτουργία του.

Εορταστικές εκδηλώσεις σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων, οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο.

Ευχές Χριστουγέννων από τον αρθρογράφο της Γνώμης Θωμά Χ. Μαρκόπουλο


(Video) Γ. Φαχουρίδης: Δεν υπάρχει κάτι πιο κακόγουστο από την τέντα που στήθηκε στο Πάρκο Κιλκίς

Γιάννης Φαχουρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021: Δεν υπάρχει κάτι πιο κακόγουστο από την τέντα που στήθηκε στο Πάρκο Κιλκίς