Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Χρόνια καμένα και ακηδίας…

Του Κώστα Κιλτίδη
Επειδή βίωσα με πίστη και γνώση τη φύση, την ύπαιθρο και τον δασικό χώρο, η ψυχή μου πληγωμένη περιπλέκει τον νου και την σκέψη μου. Νοιώθω την ανατριχίλα των καμένων χρόνων, που είναι σαράντα περίπου και την πίκρα για την ακηδία των αρμοδίων για την φύση, την ύπαιθρο και τον δασικό χώρο. Έχω καθήκον και δικαίωμα να παρέμβω για τον ξεπεσμό μιας ανερμάτιστης δασικής πολιτικής στην ερημοποιημένη ύπαιθρο και στην φύση της χώρας.

90 Χρόνια Νέα Καβάλα - 62 Σιταριά 1934 - 2024

Αεροφωτογραφία της Σιταριάς με το ιδιαίτερο ρυμοτομικό σχέδιο της
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Καλοκαίρι, Αύγουστος 1934 ακριβώς πριν 90 χρόνια, στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας την εργατούπολη - καπνούπολη της Ανατολικής Μακεδονίας, συνεχίζεται για 5η χρονιά η κρίση που ξεκίνησε του 1929 - 1930 με αφορμή το παγκόσμιο οικονομικό κραχ και η ανεργία που έθεσε εκτός εργασίας χιλιάδες Καβαλιώτες που εργάζονταν στην επεξεργασία του καπνού.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 18/8/2024, 11:36 π.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
Συνελήφθη στις 14 Αυγούστου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου

Του Ηλία Θεοχαράκη
Υπάρχουν αδελφοί μου στην Αγία Γραφή απειράριθμες προεικονήσεις και προφητείες για την Παναγία μας. Θα αναφέρω όσο ποιό σύντομα γίνεται, τις περισσότερο γνωστές προτυπώσεις από τις οποίες μπορεί κάθε καλοπροαίρετος να αντιληφθεί, γιατί η Παναγία μας είναι ο ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΟΣ άνθρωπος που πέρασε από την Γη και είναι πάνω από τά τάγματα των Αγγέλων τα οποία την προσκυνούν.