Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο

Γράφει η Σωτηρία Α. Καρολίδου
Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων 
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
M.Sc., Μ.Α. Φιλόλογος - Θεολόγος
Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες σε σχολεία της επικράτειας, υπολογίζεται ότι 10% του συνόλου μαθητών γίνεται θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομήλικους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, ενώ το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και σε αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας αγοριών – κοριτσιών 3 προς 1 (με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής).

"Πάρκο Τσιμέντα Κιλκίς" ή "Πάρκο Νέο Οχυρό Ρούπελ Κιλκίς"

Παρέμβαση του αναγνώστη της Γνώμης, Χρήστου Μάκου
Ξένος είμαι και να με συγχωράτε. Αλλά, να, εκεί που περνούσα τυχαία, καθώς διάβαινα την πόλη σας και είχα κάποιες παραστάσεις, ξαφνικά σταμάτησα και χάζεψα για κάτι που είχα δει παλιότερα και τώρα μου φάνηκε ότι δεν υπάρχει. Ντ έπαθες; Παρανουνίζω, επαλαλώθα, εζάντηνα. Ξαϊ μη καλατσεύς. Τσούρατο. Οϊ, θα καλατσεύω.

Ο Παναγιώτης Αλμασίδης των ΑΝΕΛ ευχαριστεί θερμά

ΑΛΜΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρώην υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. στο Κιλκίς
"Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους πολίτες του νομού Κιλκίς, ειδικότερα αυτούς πού τίμησαν και ψήφισαν ΑΝ. ΕΛ. Μέσα σε ένα κλίμα φόβου και αμφιβολιών πού καλλιέργησαν οι μεγάλοι κομματάρχες, παρόλα αυτά, ένα κόμμα που τά γκάλοπ δεν το έβαζαν στην βουλή, εσείς οι πολίτες του Κιλκίς τό στηρίξατε και μπήκαμε στην βουλή.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί δημόσια την κ. Νίκη Μήτσου

Το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια την κ. Νίκη Μήτσου για τη δωρεά σχεδόν του συνόλου της Βιβλιοθήκης της (λογοτεχνία, εικαστικά, λεξικά, εγκυκλοπαίδεια κ.α.), στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Ποιες οικογένειες δικαιούνται το επίδομα των 600 ευρώ της Εισοδηματικής Ενίσχυσης

Έως και 600 ευρώ επιδότηση δικαιούνται όσοι καταθέσουν αιτήσεις για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015». Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΚΕΠ από τις 1/9/2015 έως 31/12/2015 ισχύει η κατάθεση των αιτήσεων για τις οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε..

Άμεση επέμβαση της Μ.Ο.Μ.Α. στη Σκόπελο

Δελτίο τύπου ΑΝΕΛ Κιλκίς
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Πάνου Καμμένου στην βιβλική καταστροφή που υπέστη το νησί της Σκοπέλου από τη χθεσινή νεροποντή.

Σε εκδήλωση του ΚΕ.Θ.Ι. η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς Άννα Δημάκη παρακολούθησε τις εργασίες βιωματικού εργαστηρίου σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας (ΚΕ.Θ.Ι.) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 80η Δ.Ε.Θ.

Ολοκληρώθηκε η έκθεση κρητικού εργόχειρου ''Από την Κρήτη στο Κιλκίς κεντάμε στο χρόνο''

Με επιτυχία στέφθηκε η έκθεση εργόχειρου ''Από την Κρήτη στο Κιλκίς κεντάμε στο χρόνο'' που συνδιοργάνωσε στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με το Σύλλογο Κρητών ν. Κιλκίς ''Το Αρκάδι''.

''Στου χρόνου τα γυρίσματα'' το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς

Συναυλία υπό το γενικό τίτλο ''Στου χρόνου τα γυρίσματα'' δίνει η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Πάρκου – Κήπου Κιλκίς.
Η χορωδία του ΚΑΠΗ θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια, γιορτάζοντας μουσικά έναν δημιουργικό κύκλο δεκαπέντε ετών από την ίδρυσή της. Είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία οι δημότες του Κιλκίς που θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα.

Ροδόπολη: Τον πάτησε το τρένο και τον σκότωσε

Χθες (23-09-2015) το απόγευμα στη Ροδόπολη Σερρών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78 ημεδαπός με συνοδηγό τον 83χρονο αδερφό του, επιχείρησε να παραβιάσει φυλασσόμενη διάβαση με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με επιβατική αμαξοστοιχία που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός και εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη.

Επιστολή Γκουντενούδη για τον καταυλισμό 24ωρης παραμονής προσφύγων στην Ειδομένη

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Αξιότιμε κε Υπουργέ
Θέλω να σας συγχαρώ για την παραμονή σας στο νέο Κυβερνητικό Σχήμα, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα του έργου σας ως αν. Υπουργός Μετανάστευσης.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 26/2015) και ισχύει από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από απόψε Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 και από τα βορειοδυτικά της χώρας, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Fitness Offer από το Kinesis Gym


- Πεντάμηνη προσφορά για λάτρεις της γυμναστικής και της προπόνησης υψηλών απαιτήσεων!
- Παροχές γυμναστικής και προγραμμάτων ομαδικής άθλησης (fitness class)
Ανάλυση σώματος (λιπομέτρηση, μέτρηση μυϊκής μάζας, μέτρηση σωματικού και σπλαχνικού λίπους, μέτρηση Δείκτη Μάζας Σώματος B.M.I. )
- Επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ 12 επισκέψεις σε πρόγραμμα εσωτερικής ποδηλασίας (indoor cycling training) R.P.M. by Les Mills
- Τσέκαρε το πρόγραμμα μαθημάτων RPM στο παρακάτω link:
RPM (Indoor Cycling Training)

Θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία;

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
Έχουμε πολλές φορές αναρωτηθεί και μάλιστα δημόσια εάν θα μπορούσε ο Αρμένιος υπουργός Παιδείας να μην αναγνωρίζει τη Γενοκτονία, να αρνείται τη δολοφονία των προγόνων του μιλώντας για πολιτικές σκοπιμότητες.

Τον συνέλαβαν επειδή πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών, 56χρονος ημεδαπός για θανάτωση σκύλου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.  Ειδικότερα, χθες (23-09-2015) το πρωί σε αγροτική περιοχή Σερρών, ο 56χρονος με κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.

Αναστάτωση με τις εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ.

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 141641/Γ2/8-9-2014 (Β’ 2470) κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στη Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται μόνο οι προαχθέντες από τη Β’ ΕΠΑ.Λ. στην ίδια ειδικότητα δηλαδή όποιοι κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 φοίτησαν στη Β’ ΕΠΑ.Λ. στην ίδια ειδικότητα.

Κιλκίς: Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα "Τεχνικές Εφαρμογής για μια Δημοκρατική Τάξη"

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών και της επαγγελματικής τους ανάπτυξης διοργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Τεχνικές Εφαρμογής για μια Δημοκρατική Τάξη».

"Ο Μαρινόπουλος κλείνει μαγαζιά και μας ρίχνει στην ανεργία"

Ανακοίνωση Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων πανελλαδικά. Στην Θεσσαλονίκη κλείνει το Σάββατο 26/9 δύο καταστήματα. Το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.

Ημαθία: Τελικά «μούφα» ήταν η καταγγελία για κλοπή μεγάλης αξίας

Η μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός Ημαθίας, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι η καταγγελία από 65χρονο άντρα για κλοπή μεγάλης αξίας από εργοστάσιο σε περιοχή της Ημαθίας που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2015 ήταν ψευδής και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Συνελήφθησαν 3 άτομα στο Κιλκίς για παράνομη οπλοκατοχή

Η συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οδήγησε στη σύλληψη 3 ανδρών σε περιοχή του Κιλκίς για παράνομη οπλοκατοχή. Πρόκειται για 3 ημεδαπούς ηλικίας 31, 35 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και της εισαγωγής και μεταφοράς όπλων.

Δύο χάλκινα μετάλλια ο Κ. Χαμουρούδης στους 25ους Βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων

Συνεπής στο δρόμο των διακρίσεων αλλά και με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο ολοκλήρωσε και για φέτος την αγωνιστική του χρονιά ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος συμμετείχε στο 25ο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 18-19 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Στο Πρόγραμμα υποστηρικτών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΔΕΑΥ-ΚΕΔΔΥ) θα γίνουν 353 προσλήψεις σε δύο φάσεις με την πρώτη να γίνεται τον Οκτώβρη.

Ο Νίκος Τατίδης των ΑΝ.ΕΛ., ευχαριστεί θερμά

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους που στήριξαν με τήν ψήφο τους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ παρά τήν παρατεταμένη πίεση των μεσων τηλεόραση, τύπος κ.λπ., πως η ψήφος στούς ΑΝ.ΕΛ. είναι χαμένη ψήφος. Με την βοήθεια των πολιτών διαψεύτηκαν όλοι και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι μέσα στήν βουλή. Μέ τό έργο μας πραγματικά θα δικαιώσουμε όλους αυτούς που μας στήριξαν." 
Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝΕΛ ν. Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Εξαγγελίες και σχέδια του οικονομικού επιτελείου – Απλούστερο και δικαιότερο το νέο φορολογικό σύστημα· Σκάνδαλο VW- Πυρά κατά της κυβέρνησης Μέρκελ· Σύνοδος Κορυφής για τους πρόσφυγες – 1 δις για τρίτες χώρες και στήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Γενική επίθεση στη μεσαία τάξη-Με παγωμένα χαμόγελα η πρεμιέρα της κυβέρνησης · Σενάριο – σοκ! – «Ψαλίδι» 10% (καταρχάς) σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ · Τρικυμία στη Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες- Επιμένει η Μέρκελ στη συνεννόηση με την Τουρκία