Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Θα σωθούμε ή θα μας φάνε;


Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Δεν είμαι ο κατάλληλος, δεν έχω γνώσεις επί του θέματος αρκετές, αλλά έχω απορίες.  Τι μπορούμε εμείς οι πολίτες να κάνουμε στην περίπτωση που δεχτούμε επίθεση από αδέσποτα; Είμαι κατά τις βίας, δεν δέχομαι την βία στα ζώα οικόσιτα και μη. Αλλά τι πρέπει να κάνουμε, πως αποφεύγουμε μια τέτοια κατάσταση θα ήθελα πραγματικά να μας το αναλύσει ένας που γνωρίζει.

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 8/1/2021, 10:25 μ.μ.


Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επιχειρησιακή δράση σε διάφορα σημεία της πόλης
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, χθες (07-01-2021) κατά τις ώρες 16.00 έως 22.00 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Δήλωση Κ. Σιωνίδη και αναλυτική παρουσίαση πρότασης ΔΕΥΑΠ

Δελτίο τύπου
Δήμου Παιονίας
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης σχετικά με την υποβολή της προς ένταξη πρότασης της ΔΕΥΑΠ δήλωσε: «Η πρόταση που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Παιονίας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έγινε στο πλαίσιο της προγραμματικής μας δέσμευσης για την ολιστική αντιμετώπιση του κεφαλαίου «ΥΔΡΕΥΣΗ» για τον δήμο Παιανίας και η υλοποίηση της θα δώσει άμεσα λύσεις στα θέματα της απώλειας ύδατος, της επίτευξης παροχής επαρκούς και καλής ποιότητας πόσιμου νερού, της εξοικονόμησης ενέργειας επιτυγχάνοντας παράλληλα και τον τηλεέλεγχο – τηλεχειρισμό αντλιοστασίων και δεξαμενών.

Εισβολή στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α: Πως οδηγηθήκαμε σε αυτό το απίστευτο γεγονός;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Ντροπή και θλίψη. Οι καταλληλότερες λέξεις για να περιγράψουν αυτό που είδε όλος πλανήτης να διαδραματίζεται στην μεγαλύτερη φιλελεύθερη δημοκρατία του κόσμου. Ένα πλήθος τραμπούκων οπαδών του απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α εισέβαλαν στον ναό της Δημοκρατίας και την στιγμάτισαν με τον πλέον χειρότερο τρόπο. 

(Video) Για όλους και για όλα μιλά η Ε. Αγαθοπούλου σε συνέντευξη τύπου στο Κιλκίς

Συνέντευξη τύπου της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρ. Αγαθοπούλου για τον απολογισμό της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας και για θέματα της επικαιρότητας. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Περικλής Κολότσιος" στο διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

Κορωνοϊός (8/1/2021): 721 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 49 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνονται 721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143494, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5579 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43251 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Στήλες θερμομέτρησης σε δημοτικά κτήρια και σχολεία


Αξιοποιώντας τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας η Δημοτική Αρχή προμηθεύθηκε και εγκατέστησε συστήματα θερμομέτρησης σε δημόσιους χώρους ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Μητρόπολη Γουμένισσας: Συλλυπητήριες ευχές για τον πρώην Δήμαρχο Ευρωπού Γεώργιο Γίτσο


Με εγκαρδιότητα εκτιμήσεως συλλυπούμενος
†ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Αξιότιμη κ. Βασιλική,
ευρισκόμενη στην πλέον απαραμύθητη κατάσταση του βαρέος πένθους για την απώλεια του προσφιλούς συζύγου σας Γεωργίου, με τις τεθλιμμένες θυγατέρες σας Μαρία και Πασχαλίνα, και αθληφορούσα στο στάδιο του παρόντος δυσχειμέρου βίου, απομένουσα μαζί με τα δύο παιδιά σας στην πικρή δοκιμασία της εξαφνικής οδύνης και αποστερήσεως του αγαπημένου ομοζύγου και πατέρα, σας εύχομαι να πορευθήτε την δολιχοδρομία όχι απλά των κοσμικών η των κοινωνικών υποχρεώσεων, αλλά μέσα κι από τις οικογενειακές και τις λοιπές επαυξημένες φροντίδες ως μέλη τίμια του Χριστού, για να βρήτε την Πηγή της Ζωής·

Σε αφιλόξενη έδρα η Μπάγερν


H πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν φιλοξενείται από την ομάδα που της βάζει παραδοσιακά προβλήματα, την Γκλάντμπαχ. Στις τελευταίες 13 επισκέψεις των Βαυαρών στο Μενχενγκλάντμπαχ για το πρωτάθλημα, έχουν τέσσερις ήττες, πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει πλέον γίνει παράδοση το πρώτο τους παιχνίδι κάθε χρόνο με την Γκλάντμπαχ να το χάνουν (τρεις σερί χρονιές πλέον), αλλά να κερδίζουν το δεύτερο.

Όλοι δεν είναι το ίδιο


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Στη ζωή του Έλληνα συχνά ακούγεται η ευχή «Χρόνια Πολλά». "Χρόνια Πολλά" για το Πάσχα, «Χρόνια Πολλά» για τα Χριστούγεννα, «Χρόνια Πολλά» στα γενέθλια, στις εθνικές, τις ονομαστικές και τις τοπικές γιορτές. Κι όλως, παραδόξως, παρά τις τόσες ευχές η ζωή αντί να μακραίνει, μικραίνει, και λόγω του κορονοϊού τελευταίως. Τα μικρά, τα μη ορατά, είναι πιο επικίνδυνα, γιατί από αυτά δύσκολα ο άνθρωπος προφυλάσσεται.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στον OkWebRadio, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου



Γ. Γεωργαντάς: Από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών άνω των 85 ετών