Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σήμανση οδού στα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Η παγκόσμια πρωτεύουσα, κατά πολλούς, Νέα Υόρκη, όπου πάρα πολλοί ομογενείς ζουν και διαπρέπουν για δεκαετίες, απέκτησε σήμανση δρόμου της στα ελληνικά. Πρόκειται για την οδό «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

ΥπΑΑΤ: "Ξεκάθαροι κανόνες για τη σήμανση στο γιαούρτι - Διαφάνεια στην αγορά"

Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με την αγορά του γιαουρτιού, από το ΥπΑΑΤ δόθηκαν οι εξής διευκρινήσεις:
- Η τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών όσον αφορά στο εμπορικό πρότυπο για το γιαούρτι ήταν υποχρέωση στο πλαίσιο των μνημονίων από το 2013 με βάση τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και υλοποιήθηκε ως «προαπαιτούμενο» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους δανειστές της. Το σχετικό σχέδιο ΚΥΑ δεν μπορεί να εκδοθεί σε ΦΕΚ πριν το τέλος της διαβούλευσης στο επίπεδο της ΕΕ που λήγει στις 19 Μαΐου 2016.

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς 
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους, Νέους και Νέες σε Μαζική, Δυναμική και Αγωνιστική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016. 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.

Μετέτρεψαν το σπίτι τους σε θερμοκήπιο για χασίσι (Φωτογραφίες)

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σπίτι στη Βέροια, εντός του οποίου γινόταν υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Υποχρεωτικά POS για 200.000 επιχειρήσεις

Με το βλέμμα στην άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία θα φέρει "ζεστό" χρήμα στα κρατικά ταμεία, αλλά και στην παροχή κινήτρων σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Κυκλική γέφυρα Ουρουγουάη: Μια γέφυρα για να απολαύσετε τη θέα!

Του Πάνου Γεωργιάδη
Οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες συνήθως όταν κατασκευάζουν μια γέφυρα, προσπαθούν να βρουν τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση. Στην περίπτωση όμως της γέφυρας Laguna Garzon που βρίσκεται στην Ουρουγουάη μεταξύ των πόλεων Rocha και Maldonado, εν γνώσει τους έκαναν τη διέλευση των οχημάτων λίγο μεγαλύτερη !

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα... αλα αριστερά

Του Σωκράτη Δημητριάδη
​Μετά από μήνες αναμονής, στις 16/2 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του προγράμματος Νεοφυής Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν την επίσημη προκήρυξη, μελέτησαν τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις, και άρχισαν να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους. Ένα μήνα μετά, στις 17/3 άνοιξε το σύστημα και ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων. Και τέσσερις μέρες μετά, ενώ υποβάλλονταν κανονικά οι αιτήσεις, έρχεται η κυβέρνηση και κάνει κάποιες μικρο... διορθώσεις. Θα αναφέρω μόνο τις δύο σημαντικότερες:

Πείτε αντίο στα περιττά κιλά στο yoga pilates house Kilkis

Αντίο λίπος και κυτταρίτιδα με την προσφορά του yoga pilates house Kilkis. Μηνιαία συνδρομή στο infra red therm lipolysis ΜΟΝΟ 80€.

Ευοίωνες προοπτικές για τη συντήρηση και θωράκιση του δρόμου Γρίβα –Καστανερή.

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς
Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για τη συνολική χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και θωράκισης της υποδομής του δρόμου Γρίβα –Καστανερή.
Ως γνωστόν σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, εδώ και χρόνια, σημειώνονται επικίνδυνα φαινόμενα από κατολισθήσεις, υποχώρηση του οδοστρώματος, έως και αποκόλληση τμημάτων προς την πλευρά του γκρεμού.

Βεργίδης: "Τους ευχαριστώ από καρδιάς"

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
"Επιθυμώ να εκφράσω, δημοσίως, τις ευχαριστίες μου προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Η αντιμετώπιση του πρόσφατου προβλήματος με την υγεία μου, ήταν άμεση και εξαιρετικά αποτελεσματική.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Σας γνωρίζουμε, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (11μελές) του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, συγκροτήθηκε σε σώμα την 4η Απριλίου 2016, ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 30ης Μαρτίου 2016. Θέμα ήταν η εκλογή, με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δ.Σ., του Προεδρείου και των Εφόρων των Τμημάτων. Εξελέγησαν:

Πάνω από 7,5 τόνoυς σάπια τρόφιμα επέστρεψε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (Φωτογραφίες)

Στην επιστροφή των μουχλιασμένων και χαλασμένων τροφίμων, που προορίζονταν να διανεμηθούν σε απόρους, προχώρησε σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. 

Ερώτηση Μαριά στην Ευρωβουλή για την προστασία του Ελληνικού γιαουρτιού

Γραπτή Ερώτηση σχετικά με την προστασία της ποιότητας αλλά και της ονομασίας του παραδοσιακού Ελληνικού γιαουρτιού κατέθεσε στην Ευρωβουλή σήμερα 5/4/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

"Ευχαριστούμε θερμά την Βιομηχανία Σοκολάτας «Rito’s food Α.Ε.»"

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Βιομηχανία Σοκολάτας «Rito’s food Α.Ε.» για την γενναία δωρεά 1.200 κιλών μερέντας.

Στην Νυμφαία Κομοτηνής ο Αίας Κιλκίς

Στην Νυμφαία Κομοτηνής θα βρίσκεται την Κυριακή 10 Απριλίου το αγωνιστικό τμήμα του Αίαντα με τρείς αθλητές για να πάρει μέρος στον τελευταίο αγώνα που διοργανώνει ο Θράκας Ιππέας με την ονομασία Tuvunu 3 Race Mtb Cup στο αγώνισμα του Eliminator.

9ος ο Δημήτρης Καραμανίδης του ΓΑΣ Κιλκίς στα 5χλμ του 11ου Μαραθωνίου Μ. Αλέξανδρος


Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες.

"Μπορεί κάποιος να δώσει απάντηση τελικά τι συμβαίνει με το ελληνικό γάλα;"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα ήρθαν τα νέα για την κτηνοτροφία μας. Κατακόρυφη πτώση στην τιμή του γάλατος, ξεπέρασε και το κάτω όριο, το όριο κόστους παραγωγής, φθάνοντας τα 28 λεπτά ανά λίτρο, με αυτήν την τιμή μπορούν να το εισάγουν οι βιομηχανίες από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οπότε έρχεται η καταστροφή για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. 

Κοινωφελής: Τον Ιούνιο πιάνουν δουλειά 6.918 άνεργοι σε 17 δήμους – Τον Σεπτέμβριο 12.656 σε ακόμη 34 (λίστα)

Έως τα τέλη Απριλίου θα έχει βγει η ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη των πρώτων 6.918 ανέργων από 17 δήμους, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου οι συγκεκριμένοι άνεργοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέσα σε 45 ημέρες (άρα περί τα μέσα Ιουνίου). 

Επιτυχίες για το Kinesis Gym Kilkis στον Παμβαλκανικό διαγωνισμό χορού

Δελτίο τύπου Κinesis – Gym Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε προχθές Παμβαλκανικός διαγωνισμός χορού στο Δ.Α.Κ Ευόσμου. Το γυμναστήριο μας Κinesis – Gym είχε τη χαρά να συμμετέχει στο φετινό Greek open στις κατηγορίες σύγχρονου χορού και hip hop αντιπροσωπεύοντας επάξια το Κιλκίς.

Δήλωση Σούλη Καζαντζίδη για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στο ν. Κιλκίς

Υπογράφει ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Ε. στο νομό Κιλκίς
"Eκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα Μέλη του κόμματος μας για την μαζική προσέλευση τους στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων Προέδρων και Συμβουλίων ΔΗΜΤΟ – ΔΗΜΤΕ και ασφαλώς Θερμά συγχαρητήρια και σε όλες και όλους τους υποψηφίους.

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας της «Μικρασιάτισσας» στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

Ἑκατοντάδες πιστοί ἔφθασαν στό Ἱερόν Ἡσυχαστήριον μέ λεωφορεῖα καί Ι.Χ. γιά νά ὑποδεχθοῦν τήν Μητέρα τοῦ Θεοῦ. Ἡ θαυματουργή εἰκόνα τῆς Παναγίας ἀκολούθησε τούς πρόσφυγες ἀπό τήν Καππαδοκία καί ἔφθασε μαζί τους στήν Ἐλεύθερη Πατρίδα τό 1924.