Ακούστε μια απίστευτη τηλεφωνική φάρσα με θύμα το ...Υπουργείο Παιδείας. Την σκάρωσε η εκπληκτική αυτή ομάδα της "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ" του ΣΚΑΙ και μεταδόθηκε απ` το ραδιόφωνο. Θέμα της, τα ...dvd στα σχολεία Πατήστε εδώ για ν` ακούσετε
Act Business Center
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Γκολ στον Μπαμπινιώτη!

Ως γνωστόν, ο Γ. Μπαμπινιώτης στο λεξικό του έβαλε στο λήμμα «Βούλγαροι» και την ερμηνεία: «οπαδοί του ΠΑΟΚ...».
- Επειδή συνηθίζουν να τους φωνάζουν έτσι στο γήπεδο, έχει καθιερωθεί στο λεξικό, είπε τότε ο πρύτανης της Γλωσσολογίας.
Την απάντηση έδωσε στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ο πρόεδρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξή του στον Θωμά Σιώμο:
- Τότε κι εμείς θα φωνάζουμε συνέχεια στο γήπεδο: "πουτ... - πουτ... του Μπαμπινιώτη η μάνα", μέχρι να καθιερωθεί, οπότε θα είναι αναγκασμένος δίπλα στο λήμμα "πουτ..." να βάλει και τη μάνα του, είπε.
Γκοοοοοοοολ!
- Τότε κι εμείς θα φωνάζουμε συνέχεια στο γήπεδο: "πουτ... - πουτ... του Μπαμπινιώτη η μάνα", μέχρι να καθιερωθεί, οπότε θα είναι αναγκασμένος δίπλα στο λήμμα "πουτ..." να βάλει και τη μάνα του, είπε.
Γκοοοοοοοολ!
Γ. Φραγγίδης στη Βουλή: Ναι στο νομοσχέδιο για την Υγεία
"Το σημερινό νομοσχέδιο, με τις αλλαγές, τις προτάσεις και τις διατάξεις του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και του ΕΣΥ, καθώς επίσης και των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και των κέντρων αποκατάστασης".
Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, μιλώντας στη Βουλή επί του νέου νομοσχεδίου για την Δημόσια Υγεία. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:
Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του νομού μας, Γ. Φραγγίδης, μιλώντας στη Βουλή επί του νέου νομοσχεδίου για την Δημόσια Υγεία. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:
Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Λουκέτο" στις 19 Οκτωβρίου
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για "δυσμενείς εξελίξεις που έχουν φέρει την πλειοψηφία των συναδέρφων μας σε απόγνωση", αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση της ΕΘνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και να συμμετέχει στο κλείσιμο των καταστημάτων, στις 19 Οκτωβρίου. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
Ελληνικά μνημεία, άλλα θύματα του τουρκισμού. Ακόμα και χοροί και ενδυμασίες παρουσιάζονται ως τουρκικά
Του Βλάση Αγτζίδη*
Η σχέση του τουρκικού εθνικισμού με τους προϋπάρχοντες πολιτισμούς ήταν προβληματική από τη στιγμή της εμφάνισής του. Ακόμη και ο οθωμανικός πολιτισμός έπρεπε να εξοβελιστεί και στη θέση του να αναπτυχθεί ένας καινούργιος αμιγώς τουρκικός, που θα συνέδεε την κεντροασιατική καταγωγή με την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η θέση αναπτύχθηκε υποδειγματικά από τον Ziya Cžkalp (1876-1924), που θεωρείται ο πατέρας του τουρκικού εθνικισμού. Για τους Τούρκους εθνικιστές, οι «Αρχές του Τουρκισμού», του Ζιγιά Γκιοκάλπ, είναι ό,τι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για τους κομμουνιστές.
Η σχέση του τουρκικού εθνικισμού με τους προϋπάρχοντες πολιτισμούς ήταν προβληματική από τη στιγμή της εμφάνισής του. Ακόμη και ο οθωμανικός πολιτισμός έπρεπε να εξοβελιστεί και στη θέση του να αναπτυχθεί ένας καινούργιος αμιγώς τουρκικός, που θα συνέδεε την κεντροασιατική καταγωγή με την ευρωπαϊκή προοπτική. Αυτή η θέση αναπτύχθηκε υποδειγματικά από τον Ziya Cžkalp (1876-1924), που θεωρείται ο πατέρας του τουρκικού εθνικισμού. Για τους Τούρκους εθνικιστές, οι «Αρχές του Τουρκισμού», του Ζιγιά Γκιοκάλπ, είναι ό,τι το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για τους κομμουνιστές.
Απέχουν έως και τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι του Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς τονίζει ότι:
Επίσκεψη Διον. Ψωμιάδη στον Β. Μπαλάσκα
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκα, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διον. Ψωμιάδης, τον οποίο συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Δημ. Ευθυμιάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Βεργίδης και Π.Θωμαίδης.
Αποδοκίμασαν Π. Κουκουλόπουλο και Γ. Κασαπίδη στη Κοζάνη

Αντιδρούν κι οι αρχαιολόγοι της Περιφέρειάς μας στην "εφεδρεία"
Την αντίθεση τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία, εκφράζουν με και οι αρχαιολόγοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που τονίζουν ότι η "εφεδρεία" θα διαλύσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την οποία χαρακτηρίζουν ως την πιο παλιά αποκεντρωμένη υπηρεσία του κράτους.
Βάζουν ουσιαστικά "λουκέτο" σε 800 σχολικές βιβλιοθήκες;

Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος τονίζει ότι "με τον τρόπο αυτό οι σχολικές βιβλιοθήκες οδηγούνται στον ουσιαστικό αφανισμό και οι μαθητές στερούνται ένα πολύτιμο κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας".
Σύμφωνα με τον βουλευτή, το υπουργείο προβαίνει στη συγκεκριμένη ενέργεια εξαιτίας της λήξης της διετούς θητείας των υπεύθυνων σχολικών βιβλιοθηκών, ισχυριζόμενο ότι έστειλε την εγκύκλιο, προκειμένου οι βιβλιοθήκες να λειτουργήσουν με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας.
"Κουρεύουν" κατά 50% τμήματα και κλινικές του ΕΣΥ
Λίγους μόλις μήνες μετά την έγκριση του περίφημου "Νέου Υγειονομικού Χάρτη" της χώρας, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη μείωση των τμημάτων και των κλινικών του ΕΣΥ κατά 50% .
Όπως ανέφερε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, το σχετικό σχέδιο επεξεργάζεται ο καθηγητής οικονομικών της υγείας, Λυκούργος Λιαρόπουλος.
Το υπουργείο απειλεί για πλαφόν στα καύσιμα

Πράγματι, από χθεσινές τιμοληψίες του υπουργείου προέκυψε ότι σημειώθηκαν σε πρατήρια αυξήσεις έως και 6 λεπτά το λίτρο, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τις τιμές διυλιστηρίου.
7ημερη αποχή δικηγόρων - για επαναλαμβανόμενες 5ημερες οι δάσκαλοι

Παράλληλα, πρόταση για απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτουν σήμερα Τετάρτη στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι αντιδρούν στο νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Οι εν λόγω παρατάξεις προτείνουν στον κλάδο κινητοποιήσεις διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, από τις 24 Οκτωβρίου.
Κόψιμο εκδρομών κι αργιών, και μάθημα το Σάββατο, ένεκα καταλήψεων
Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας και υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, κόβονται οι περισσότερες εκδρομές και αργίες στα σχολεία που έκαναν πολυήμερες καταλήψεις, ενώ ενδέχεται να γίνονται και μαθήματα το Σάββατο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αναπλήρωση των μαθημάτων πρέπει να εξασφαλίζει τη κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν, κι αυτό θα πρέπει να γίνεται εντός του τρέχοντος τριμήνου.
Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας
Πώς μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι ηθοποιός;
(Απάντηση στην ερώτηση «πώς μπορεί ένας ηθοποιός να είναι Πρόεδρος;»)
Ζωγραφική - Χαρακτική της Λούσυς Γαβριηλίδου στην ΤΕΧΝΗ
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στην ΤΕΧΝΗ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Λούσυς Γαβριηλίδου με θέμα ’’Μια ω-ραία πεταλούδα και άλλα…’’. Η ζωγράφος είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, αλλά με ρίζες από το Κιλκίς, από την πλευρά του πατέρα της. Είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειας του Κ. Γαβριηλίδη και στενή συγγενής πολλών συντοπιτών μας.
Εργασίες συντήρησης στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς
Με την ευκαιρία, ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Νίκας, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος γονέων, ευχαριστούν τον δήμαρχο Β. Μπαλάσκα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου.
Επανέρχονται οι Αγανακτισμένοι του Κιλκίς το ερχόμενο Σάββατο

Συγκέντρωση των ανθρώπων του στίβου
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλειος Σεβαστής, καλεί σε συγκέντρωση όλους τους ανθρώπους του στίβου στην αίθουσα τύπου του Καυταντζογλείου, μεθαύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00. Τη συγκέντρωση, που θα` χει ως αντικείμενο τις χρηματοδοτήσεις στον στίβο, την προσκάλεσε ο κ. Σεβαστής μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου και οι αθλητές.
Σε διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας ο "Καραγιάννης" Ευρωπού
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)