Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς - Αξέχαστη εκδρομή στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στην πανέμορφη Τήνο, βρέθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016. Οι 50 εκδρομείς, φίλοι και μέλη του Λ.Ε.Κ. όλων των ηλικιών, πέρασαν αξέχαστες στιγμές και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο νησί της Μεγαλόχαρης.

"Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε"

Της Αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
"Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.
Δώσαμε έναν αγώνα με ύφος, ήθος και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς, πέρα και έξω από κάθε λογής μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι!

Δελτίο τύπου Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» νομού Κιλκίς
Τα όνειρα ενός παιδιού για τα απλά και αυτονόητα που δικαιούται στη ζωή του μπορούν να γίνουν πραγματικότητα; Όταν υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη καρδιά και καλοσύνη στη ψυχή, ναι μπορούν! Η έκκληση μιας άνεργης και χωρισμένης μητέρας να βρεθούν προστατευτικά taekwondo για τον γιο που κάνει πρωταθλητισμό και στον οποίο αδυνατούσε να τα παρέχει προκειμένου να είναι έτοιμος στους αγώνες, βρήκε ανταπόκριση χάρη στη γνωστή ομάδα των φίλων του Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» που ζουν στη Γερμανία. 

Εκτός έδρας φιλικό για τα κορίτσια του Κιλκισιακού

Τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στις 20 Νοεμβρίου συνεχίζει η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού, η οποία τη Κυριακή θα μεταβεί στη Κρύα Βρύση Πέλλας για να αντιμετωπίσει τις Ασπρόμαυρες Αμαζόνες, με τον αγώνα να ξεκινά στις 3 το μεσημέρι.

Με στόχο το 7 στα 7 ο Κιλκισιακός

Ο Κιλκισιακός ολοκλήρωσε τη προετοιμασία του για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Μακεδονικό Πολυπέτρου. Μοναδικός απών ο Σάββας Παπαδόπουλος.
Ο κ. Δανδίκας και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ως στόχο να διευρύνουν το σερί τους φτάνοντας έτσι τις επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Kinesis Fight Club: Με δυο χρυσά στις αποσκευές του επιστρέφει στο Κιλκίς

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kyokushin Karate της ομοσπονδίας Kyokushin Kan συμμετείχε το Kinesis Fight Club. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου Φρυγανιώτη.

Τελειόφοιτη του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, η νικήτρια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σχεδίου Μόδας 2016

Νικήτρια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2016 που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για άλλη μια χρονιά, αναδείχθηκε η τελειόφοιτη του δικού μας Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του Κιλκίς που υπάγεται στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Χριστίνα Μέτσου.

Σαφώς πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο της ίδιας της φοιτήτριας, όσο και του ΤΕΙ του Κιλκίς, καθώς έτσι αποδεικνύεται το υπόβαθρο της δουλειάς και του έργου που επιτελείται στο εν λόγω Τμήμα.

"Θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης με την οποία με περιβάλλετε"

Υπογράφει ο Γιάννης Γάγος 
"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Αιρετών Εκπροσώπων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, για τρίτη συνεχή θητεία και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει η Δ.Α.Κ.Ε. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
σας ευχαριστούμε από καρδιάς, που εμπιστευτήκατε και στηρίξατε με την ψήφο σας τη Δ.Α.Κ.Ε. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ). Σας ευχαριστούμε που αναδείξατε την παράταξή μας για ακόμη μια φορά πρώτη δύναμη.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 39χρονο Γεωργιανό για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (02-11-2016) το μεσημέρι στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

Σε μία από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εκθέσεις τουρισμού διεθνώς, την έκθεση WTM (World Travel Market), που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2016, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δήμος Κιλκίς: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δημοτική Ενότητα Μουριών

Με ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο υποδομής θωρακίζει η Δημοτική Αρχή Κιλκίς τη Δημοτική Ενότητα των Μουριών. Πρόκειται για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών που ενώνει τον οικισμό με την Αγία Παρασκευή. 

Κιλκίς - Χαντμπολ: Νίκη με 30 - 22 της Εθνικής Ελλάδας επί του Ισραήλ

Ρεπορτάζ: Λάζαρος Κοζάρης
Μπροστά σε πλήθος κόσμου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε από την αρχή ''κεφάλι'' στο σκορ και έχοντας πάντοτε την πρωτοπορία κατάφερε να πάρει τη νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 53χρονο με πάνω από 5 κιλά χασίσι

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού, για κατοχή κάνναβης.

Σύλληψη για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στις 1 Νοεμβρίου 2016, το απόγευμα στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 31χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, βιασμό και άλλα αδικήματα.

Θεσσαλονίκη: Οι τρεις επικρατέστερες ταινίες για το βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου LUX

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για 5η συνεχή χρονιά, θα παρουσιάσει τις τρεις φιναλίστριες υποψήφιες ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου LUX. 

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου "Η κεμεντζέ του Νίκου", του Τούρκου συγγραφέα Ομέρ Ασάν


Αυτοφυής στο Κιλκίς ο πρόγονος των σημερινών σιτηρών - Πώς συνδέεται με τον μύθο της Ζέας

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Triticum boeoticum: Το 2015 σε μια εξόρμηση σε περιοχή της Παιονίας για την καταγραφή της χλωρίδας της, συνάντησα ένα φυτό που έμοιαζε πολύ με τα σημερινά σιτηρά. Η αναγνώριση του φυτού το κατέταξε στο είδος Triticum boeoticum (Τρίτικο το Βοιωτικό). Η λατινική ονομασία Triticum αναφέρεται και στα σημερινά καλλιεργούμενα σιτηρά (Triticum durum = Σκληρό στάρι, Triticum aestivum = μαλακό στάρι ) και προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “τείρω” που σημαίνει τρίβω και παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο έπαιρναν τον καρπό από το φυτό οι άνθρωποι της εποχής.

Οι συνεργάτες των Ναζί Τσάμηδες και οι σύντροφοι του Ερντογάν Αλβανοί

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η επαναφορά του "ζητήματος" των Τσάμηδων, των Αρβανιτών, της εκδίωξης των Ελλήνων από τη Βόρειο Ήπειρο, ακόμη και της Ακρόπολης (.....) από τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα στην Αλβανία, προκαλεί για δύο λόγους: Πρώτον για το θράσος των συνεργατών των φασιστών Ναζί και των συντρόφων του Ερντογάν που προκαλούν ιστορικά και εθνικά και δεύτερο για τον ελλαδικό φτωχό και ακατέργαστο πολιτικό λόγο. 

Θέσεις εργασίας στην KLEEMANN GROUP - Κιλκίς (3/11/2016)

Από την εταιρία KLEEMANN GROUP - Κιλκίς ζητούνται:
- Γαλλόφωνος Τεχνικός Service.
Δείτε ΕΔΩ
- Digital Marketer.
Δείτε ΕΔΩ

"Καλούμε την Κυβέρνηση να μη διανοηθεί να βάλει χέρι στα προγράμματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν"

Δελτίο τύπου Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ
Η κοινωνία μας βιώνει πλέον συνθήκες μεταπολεμικής φτώχειας και ανέχειας,
κοινωνικής αστάθειας, αστεγίας με κίνδυνο την ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς. Τα στατιστικά απλά επιβεβαιώνουν τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας και οικονομικής δυσπραγίας. 

Κιλκίς: Αποτελέσματα εκλογών για υπηρεσιακά συμβούλια, ΠΥΣΔΕ - ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ
ΨΗΦΙΣΑΝ 471 ΑΚΥΡΑ 17
ΕΛΑΒΑΝ:
- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ): 143 ψήφους
- ΔΑΚΕ
: 122 ψήφους
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
: 115 ψήφους
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
: 47 ψήφους
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(ΠΑΜΕ)
: 27 ψήφους