Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Μια καλή ευκαιρία να πάτε στα Κάτω Σούρμενα Μουριών, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014


Ο μπαμπουίνος και ο δήμιος

Για τη μεταφορά, ο Βασίλης Βαλκάνος
Καθήμενος στο γνωστό ψηλότερο κλαδί της ζούγκλας τελευταία αισθάνομαι άβολα πολύ άβολα. Exω Μεγάλη θλίψη από την εν ψυχρώ εκτέλεση των επιβατών του πολιτικού αεροσκάφους στην Ουκρανία ενώ παρακολουθώ με προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου στο Κιλκίς

Την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα 31 Ιουλίου 2014 ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ/ΝΔ Τριαντάφυλλο Πέτρογλου

Στα ΚΕΠ η αίτηση για ένταξη στο μητρώο ευάλωτων πελατών

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, που ξεκίνησε στις αρχές του 2014 με την αναβάθμιση και ενίσχυση των ΚΕΠ από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συνεχίζεται και διευρύνεται, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διαδικασιών. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αυξάνουν την ταχύτητα διεκπεραίωσης αιτημάτων και προσφέρουν διαρκώς νέες υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Αιτήσεις για ένταξη στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια»

Από το Τμήμα Αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια», ΕΠΑΛ 2007-2013. Αρ. Απόφασης 698/10-7-2014 (ΦΕΚ 1977/Β'/21-7-2014 τ.Β΄)

Διεθνές συνέδριο για την Γενοκτονία των Ποντίων θα πραγματοποιηθεί το 2015 στη Θεσσαλονίκη

Ζητήματα που αφορούν τον απόδημο Ελληνισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), Γιώργο Παρχαρίδη.

Κιλκίς: Δήλωση Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κιλκίς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, 18:00)

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Παρατείνεται ως την 31η Δεκεμβρίου 2015 το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Επιβεβαιώθηκε εκ νέου η ορθότητα της επιμονής της Αυτοδιοίκησης, στη συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά και τη χθεσινή ψήφιση από τη Βουλή, των σχετικών διατάξεων.

Μέτρα προφύλαξης για τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι, όλη η Π.Ε.Κιλκίς βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας σε ότι αφορά τον Καταρροϊκό Πυρετό από τις 29-7-2014.
Ο Καταρροϊκός Πυρετός είναι μία ασθένεια που μεταδίδεται με αρθρόποδα αιματοφάγα κουνούπια τόσο στα αιγοπρόβατα όσο και στα βοοειδή.

Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων για σκάφη με βιντζότρατα ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών

Από το Τμήμα Αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 1.1 «Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Αρ. Απόφασης 870/10-7-2014 (ΦΕΚ 1977/Β'/21-7-2014) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"Οι αγρότες βρήκαν άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς"

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Στα προβλήματα με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες αναφέρονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Στην ερώτησή τους υποστηρίζουν τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία «Ό, τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»

"Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Ιουλίου η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τον τίτλο «Ό, τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 140 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων - Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας ηλικιωμένων ατόμων και ΑμεΑ»

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων - Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας ηλικιωμένων ατόμων και ΑμεΑ» , στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ καθώς και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή..

Απέσυραν επιτραπέζιο νερό με κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους

O Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή ιεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Προγράµµατος Επίσηµου Ελέγχου για τα Εµφιαλωµένα Νερά έτους 2014, προέβη σε δειγµατοληψία για έλεγχο µικροβιακών παραµέτρων του Επιτραπέζιου Νερού µε την εµπορική επωνυµία “AQUARIUS” σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, µε ηµερ. λήξης 09- 07-2015 και αριθµό παρτίδας L 19040455, που εµφιαλώνεται από την επιχείρηση “Χριστίνα Παπαδοπούλου”, Γάζωρος Σερρών.

H Coca Cola ακρωτηριάζει τη δημοκρατία

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης 
Ελβετία Ι: «Ο όμιλος εμφιάλωσης … μετέφερε πέρυσι τη φορολογική του βάση από την Ελλάδα στην Ελβετία…»: η αναφορά προέρχεται από την οικονομική εφημερίδα των Αθηνών «Ημερησία» (Τρίτη 1-7-2014) και θα ήταν άνευ σημασίας εάν αυτή η φορολόγηση της Coca Cola στην Ελβετία δεν αμφισβητούνταν από την ίδια την… Cola Cola!

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων

Ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ η έναρξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών. Η επιχορήγηση της επιχείρησης για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης του ωφελούμενου άνεργου είναι:

Τον συνέλαβαν επειδή είχε πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο συνολικού μήκους 65 εκατοστών

Στις 31.07.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Αγιονερίου – Μεσήμβριας Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 42 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου, όπου επέβαινε ο προαναφερόμενος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος συνολικού μήκους 65 εκατοστών.

Το "Πωλείται Ζωή" του Γιώργου Αυγερόπουλου, στον θερινό κινηματογράφο Κιλκίς

Το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 10.30 το βράδυ στο θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” σε συνεργασία με το Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Κιλκίς Summer Music and Art Festival of Kilkis.
Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται; Πως θα ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες;

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (31-7-2014)

Από την εταιρία ΑΛΟΥΜΙΛ στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς ζητείται "Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης Πρότυπου Κατασκευαστικού". 
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΥΓΗ ·Διπλό πλήγμα στο κράτος δικαίου – «Τυφλή» Δικαιοσύνη για τους μετανάστες (Μανωλάδα)· Κυβέρνηση- Παρίσι- Πολιτικό παιχνίδι για το χρέος·Μετά τον «Αστέρα»- Έξι «μνηστήρες» περιτριγυρίζουν την Ακτή Βουλιαγμένης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πολυνομοσχέδιο- Έκρηξη-Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί σε απόγνωση- Φόβοι για κύμα αποχωρήσεων από Εν. Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας·Παραδιάς:- Το χαράτσι στα ακίνητα καταντάει γενοκτονία·Τι είπε ο Νίμιτς στον Βενιζέλο για το όνομα των Σκοπίων-«Ενδιαφέρεται και η Μέρκελ»