Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο Κιλκίς τώρα!

Κείμενο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Γεωργιάδης
Χθες 19η Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τι θα κάνουμε τις επόμενες 364 ημέρες; Θα θυμόμαστε τους προγόνους μας...;

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 20/5/2020, 10:45 μ.μ.

Σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών
➤Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας ένας άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τι μας απαντά η ΔΕΗ;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».
Μαχάτμα Γκάντι
H αγαπημένη μας ΔΕΗ μάλλον πιστεύει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν μας. Έτσι τοποθετεί τις κολόνες όπου βολεύει αυτήν. Τι κι αν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περάσει κάποιος; 

Στην τελική ευθεία η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας ανοιχτού τύπου, έργο αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 168.224,17 ευρώ) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών και να τεθεί- σε δοκιμαστική λειτουργία- το φθινόπωρο του 2020.

Δήλωση κοινοχρήστων εκτάσεων στον ΟΣΔΕ για την καλλιεργητική περίοδο 2019-2020

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με τίμημα 5ευρώ/στρ.), που προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 13 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 (ΦΕΚ Α΄ 66), η οποία προστέθηκε με την περίπτωση β΄ της παρ. 2 του άρθρου 168 του ν. 4099/2012 (Α΄ 250) και ακολούθως, αντικαταστάθηκε με την περίπτωση γ΄ της παρ. 14 του άρθρου 37 του ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α΄ 32), παρατείνεται σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4673/2020 (ΦΕΚ Α’ 52) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020. Στο μεταξύ η παραχώρηση χρήσης των παραπάνω ακινήτων για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και για έως 25 έτη θα πραγματοποιείται με βάση τα άρθρα 4 έως 11 του Ν. 4061/2012.

H Coca Cola παριστάνει τον φιλάνθρωπο οργανισμό…

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον, της υπεργολαβίας της αμερικανικής Coca Cola στην Ελλάδα, σε εκτενή ανάρτηση στο διαδίκτυο δηλώνει συγκινημένος ο ίδιος από την “προσφορά” των εργαζομένων της εταιρίας στο κοινωνικό σύνολο αυτές τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων.

"Φέρνουν τον Μεγάλο Αδελφό στα σχολεία"

Δελτίο τύπου Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργική απόφαση φέρνει τον Μεγάλο Αδελφό στα σχολεία και μετατρέπει την σχολική τάξη σε reality show. Η ρύθμιση αυτή επιτρέπει τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τη σχολική αίθουσα. Τα προβλήματα που εγείρονται από τη ρύθμιση αυτή είναι νομικής αλλά και παιδαγωγικής φύσης. 

Δωρεά υγειονομικού υλικού του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις δομές υγείας Δροσάτου, Πολυκάστρου και Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Νοσοκομειακό υλικό αποτελούμενο από γάντια νιτριλίου, μάσκες ασπίδας προσώπου, μάσκες προσώπου από ύφασμα, χλωρίνες και αντισηπτικά, προσέφερε στα Κέντρα Υγείας Δροσάτου, Πολυκάστρου και στο Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο Γουμένισσας το Επιμελητήριο Κιλκίς, υλοποιώντας την σχετική του δέσμευση να το πράξει όταν χορηγούσε ανάλογο υλικό στο νοσοκομείο του Κιλκίς στις 14.04.2020

Ανακοινώσεις Κ. Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού

Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού 
Συμπολίτες μου, 
Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας στο τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία. Αλλά και στην αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία.

(Video) Άψογα λειτουργούν οι μηχανισμοί ελέγχου στο τελωνείο Ευζώνων


Άψογα λειτουργούν οι μηχανισμοί ελέγχου στο τελωνείο Ευζώνων, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Πικρολίμνη: Όμορφο χωριό, μοναδική λίμνη

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με ενθουσιασμό για τις ομορφιές του τόπου μας συνεχίζεται ένα ταξίδι που εύκολα βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω τις μοναδικές ομορφιές που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ίσως δεν γνωρίζουμε και αδιαφορούμε ψάχνοντας "άλλη γη άλλα μέρη" και άλλους προορισμούς.

Ζητείται τεχνικός δικτύου φυσικού αερίου στο Κιλκίς (20/5/2020)

Η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε.), στο πλαίσιο υποστήριξης δραστηριοτήτων λειτουργίας και συντήρησης δικτύων της ΔΕΔΑ, επιθυμεί να καλύψει μία θέση τεχνικού δικτύου φυσικού αερίου με έδρα εργασίας στο Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ

Από εδώ και πέρα θα μιλάνε οι φωτογραφίες...

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».
Μαχάτμα Γκάντι
Το παιχνίδι αρχίζει να χοντραίνει και άρα από εδώ και πέρα θα "μιλάνε" οι φωτογραφίες. Κάποιοι παρεξηγήθηκαν, άλλοι θίχτηκαν, άλλοι ξεβολεύτηκαν, άλλοι αγχώθηκαν, άλλοι θύμωσαν, άλλοι θέλουν ονόματα.  Όλα στην ώρα τους.