Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

"Νόσος των μουσικών"... παίρνει διαστάσεις "επιδημίας" στην Ελλάδα

Διαστάσεις «επιδημίας» έχει πάρει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η «νόσος των μουσικών»στο χώρο των παικτών οργάνων μουσικής! Η «νόσος» με ευρύτερη έννοια και για να είμαστε ακριβείς η «νοσολογία» ή η «παθολογία» του χεριού, είναι η αιτία που στο παρελθόν πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως o Robert Schumann ή o Garry Graffman υπέφεραν για πολλά χρόνια από παθήσεις των άνω άκρων, αλλάζοντας γιατρούς και θεραπείες, χωρίς τελικά να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Δεν είναι φυσικά και λίγοι εκείνοι οι μουσικοί που αναγκάστηκαν να διακόψουν την καριέρα τους.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αναγνώριση Νανόχηνας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αναγνώριση της Νανόχηνας και την άσκηση θήρας διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στις 20 Νοεμβρίου 2014 στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Διαφύλαξη του φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής» που υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016.

Ένταξη Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη''

Στο πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' του υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας εντάχθηκε ο Δήμος Κιλκίς. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 103.440,00 ευρώ, αφορά την υποστήριξη 12 ατόμων στο Δήμο Κιλκίς, (μεμονωμένων ατόμων ή μελών οικογενειών) που αντιμετωπίζουν προβλήματα σταθερής και ασφαλούς στέγασης και διαβίωσης και αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ήττα με τέρμα στις καθυστερήσεις Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Άτυχος στάθηκε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με την Αναγέννηση Πλαγιάς καθώς δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας δεχόμενος τέρμα στις καθυστερήσεις κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια όλες του οι προσπάθειες σταματούσαν στον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αποτρέποντας την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Ο Χρήστος πάει Αθήνα


Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, θα βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις στα Υπουργεία ΥΠΑΑΤ, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Παιδείας για θέματα που αφορούν το Δήμο.

Οι αγώνες σαββατοκύριακου της Σχολής Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο εκτός έδρας αγώνας των Παίδων της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού στη Γουμένισσα. Ο "βαρύς" αγωνιστικός χώρος δεν επίτρεψε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, με την ομάδα μας να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών μετά το πέρας τριών αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Το σκορ είχε ανοίξει ο Οδυσσέας Ζωσιμίδης.

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής – γλυπτικής του Κιλκισιώτη εικαστικού Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο χώρο της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής η έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής του Κιλκισιώτη εικαστικού Χρήστου Τσιλιγκερίδη.

Σύσκεψη για την πολιτική προστασία του Δήμου Κιλκίς

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη συγκλήθηκε την Παρασκευή το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) με σκοπό την οργανωμένη παρέμβαση του Δήμου στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Πρόσθετη αποζημίωση 4,5 εκατ. € στους πληγέντες κτηνοτρόφους

Νέα, πρόσθετη αποζημίωση συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ χορηγείται, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, στους κτηνοτρόφους όλης της επικράτειας και κυρίως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομού Χαλκιδικής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από τις ζωονόσους του καταρροϊκού πυρετού, της ευλογιάς, του μελιταίου πυρετού και της βρουκέλωσης, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα ζώα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

"Η ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. προέκυψε από λογιστική αστοχία"

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς που αφορά στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το έτος 2015.

Ευχαριστήρια δήλωση Γεωργαντά

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη ευχαριστήρια δήλωση:
"Θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όλους τους Κιλκισιώτες, πολίτες και εκπροσώπους φορέων, που με οποιοδήποτε τρόπο (ανακοινώσεις στον τύπο, ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνική επικοινωνία κ.λ.π) εξέφρασαν την χαρά τους για την τιμή που μου επιφύλαξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την τοποθέτησή μου ως Υφυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας.

Απεργούν οι δικηγόροι από Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την από 15-11-2014 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους από Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014.

Προσπάθησαν να πασάρουν πλαστά χαρτονομίσματα σε χωριό του Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 56 και 47 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Εορτασμός της Επετείου Εθνικής Αντίστασης στο Κιλκίς

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Κιλκίς

Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:
1. Στη πόλη του Κιλκίς
α.Ώρα 8:00 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς και υποστολή στις 17.30.

Σύσκεψη της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Βενιζέλος και Γρηγοράκος εγκαινιάζουν την Παρασκευή στο Κιλκίς την Τρίτη Πτέρυγα του Νοσοκομείου

Δελτίο τύπου ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, θα επισκεφθούν το νομό μας.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Προέδρου έχει ως εξής:

Έντεκα (11) αλλαγές για το Νέο Λύκειο

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Μια σειρά από νέες αλλαγές έρχονται "πακέτο" με τη δημοσιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων. Τους στόχους του Υπουργείου το επόμενο διάστημα.
Α. Προστίθεται η Πληροφορική στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για υποψηφίου που προσανατολίζονται στις σχολές θετικών και τεχνολογικών επιστημών (2ο Πεδίο). Θα εξετάζονται σε Χημεία ή Πληροφορική, ανάλογα με το αν η προτίμησή τους στρέφεται σε τμήματα Πληροφορικής ή Χημείας. Δεν διασαφηνίστηκε ακόμα ποιο μάθημα θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι για άλλα τμήματα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Προετοιμάζουν την παράδοση-Συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου σήμερα για την οριστική απάντηση (στην τρόικα)·Πολυτεχνείο- Μεγάλη πορεία μνήμης και αντίστασης στη λιτότητα και τον αυταρχισμό·Μίζες ;SUPER PUMA-Σφίγγει ο κλοιός για Καρατζαφέρη
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Διόδια προς Αμφίπολη-Οκτώ νέοι σταθμοί στον βασικό άξονα της Εγνατίας (που παραχωρείται σε ιδιώτες)·Κεντρική Μακεδονία-235.000 άποροι στην αναμονή για λίγα τρόφιμα·Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ-Πλουσιόπαιδα ζουν στη χλιδή και δηλώνουν φτωχοί