Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Κιλκίς: Αυτοί που έκαναν την μονοδρόμηση ... ξέρουν

Παρεμβαίνει ο Στράτος Καραμανίδης
Η διαδρομή από την οδό Βενιζέλου προς την βιβλιοθήκη Κιλκίς

Συμβαίνει στο Κιλκίς αυτές τις ημέρες: Κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Ανακοίνωση Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς
Στην Πικρολίμνη νομού Κιλκίς, ένα μικρό, αλλά φιλόξενο χωριό, πραγματοποιείται κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Η διάρκειά της είναι από την Κυριακή 9 έως το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017. Συμμετέχουν 40 παιδιά ηλικίας 7-11 ετών (που ονομάζονται Πουλιά) από το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, συνοδευόμενα από 12 ενήλικα Στελέχη - εθελοντές.

Σινεμαδάκι Κιλκίς: Η Μέριλ Στριπ στον ρόλο της χειρότερης τραγουδίστριας όπερας στον κόσμο


Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ξεκινά την καινούρια εβδομάδα με την προβολή της ταινίας Φλόρενς Φάλτσο Σοπράνο την Τρίτη 11 & την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ. 

«Γιορτή του ντολμά»: Γευστική Εκδήλωση στον Ευρωπό Παιονίας

Η εκδήλωση αναβάλλεται.
Δείτε ΕΔΩ
Γευστική Εκδήλωση στον Ευρωπό Παιονίας
Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ώρα 20:30
"Σε ένα ανοιχτό τραπέζι, προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες, που θα στηθεί στο πάρκο της κεντρικής πλατείας Ευρωπού, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα νοστιμότατο έδεσμα... με ιστορία, καθώς το συναντάμε σε πολλές χώρες και διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα με πολλές παραλλαγές, τόσο από τόπο σε τόπο, όσο και από σπίτι σε σπίτι. 

Συνεχίζει τις όμορφες εμφανίσεις του, το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού Παιονίας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού Παιονίας
Μπορεί ο Φανός να είναι ένα μικρό χωριό του Δήμου Παιονίας κοντά στα σύνορα, όμως η αγάπη μας για την παράδοση και τον πολιτισμό είναι μεγάλη! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού πιστός στην ανάδειξη των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, καθώς και των παραδοσιακών μας χορών έχει δώσει εδώ και χρόνια έμφαση στη λειτουργία του Χορευτικού μας τμήματος ενηλίκων. 

Καλοκαιρινός χορός του ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον καλοκαιρινό χορό του ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ για ατελείωτο χορό και γλέντι με πλούσιο Ποντιακό & Λαϊκό πρόγραμμα στον αύλειο χώρο της παιδικής χαράς στην Κρηστώνη.
Ώρα έναρξης 22:00.

Σιωνίδης: Όχι διόδια στο Δρόμο του Θανάτου

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Παιονία της Προόδου»
Για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας διοδίων μετωπικών και πλευρικών στην περιοχή του δήμου Παιονίας, έχουμε να καταθέσουμε κάποιες παρατηρήσεις και παράλληλα μια πρόταση που πιστεύουμε ότι ανοίγει μια νέα προοπτική που μέχρι σήμερα δεν έχει υπολογισθεί και αξιοποιηθεί.

Πρόταση Άννας Δημάκη για διοργάνωση πανελληνίου συνεδρίου στο Κιλκίς για θέματα ισότητας

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς Άννα Δημάκη συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την ισότητα των φύλων. 

Για όλα φταίει η κρίση ή μήπως φταίμε κι εμείς;

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπούκας
Εδώ και πολλά χρόνια ως λαός ακολουθήσαμε μια πορεία που οδηγούσε σε αδιέξοδο. Αυτό ήταν προβλέψιμο. Υπήρχαν δηλαδή οι ενδείξεις. Παρ΄ όλα αυτά δεν θελήσαμε να κάνουμε κάτι, για να αλλάξουμε τα πράγματα και αλίμονο δεν παραδεχθήκαμε την αλήθεια. 

Παίκτης του Κιλκισιακού ο Γιάννης Πιπερτζής

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού 
Παίκτης του Κιλκισιακού είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιάννης Πιπερτζής. Ενας ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε με τη παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια στον Μακεδονικό Δροσάτου. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κιλκισιακός.

Αισθητή η παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Εφήβων - Νεανίδων

Πολύ καλή ήταν εμφάνιση των αθλητών και των αθλητριών της ομάδας Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων - Νεανίδων, που έγινε το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουλίου στο ΔΑΚ Κατερίνης και στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από οκτακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από εκατόν σαράντα σωματεία από όλη την χώρα.

Ερώτηση Γεωργαντά σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,  ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια που ετοίμαζε η Κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έκτακτο δελτίο καιρού για νέο καύσωνα

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 20/10-07-2017) που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 10-07-2017, το οποίο ισχύει από αύριο Τρίτη 11-07-2017 έως και το Σάββατο 15-07-2017:

Άμεση τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για ανασφάλιστα οχήματα

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι πολίτες οι οποίοι έχουν παραλάβει ειδοποίηση για ανασφάλιστο όχημά τους, θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα για την τακτοποίηση των τυχόν εκκρεμοτήτων που έχουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αν είναι δυνατόν - Καραμπόλα στην καρδιά του Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Αν είναι δυνατόν. Μαζική καραμπόλα στην καρδιά του Κιλκίς. Μια παραβίαση του στοπ στην Παπακυριαζή και Δημητράκου γωνία με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές σε 5 αυτοκίνητα. Το συμβάν έγινε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στη 1:00 μ.μ. 

"Εθνική Γραμμή που θα βγάλει την κοινωνία από τον διχασμό και τη χώρα από την κρίση"

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού*
«Μπροστά για την Ελλάδα» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιήθηκε από 30/6 έως 2/7 και συγκέντρωσε τις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα, ΕΔΕΜ, Κινήσεις πολιτών) της κεντροαριστεράς που συμμετέχουν στο εγχείρημα. 

Ήταν διωγμός των Ελλήνων και όχι Γενοκτονία;

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η δημοσίευση και η διαφήμιση εφημερίδας των Αθηνών έκανε αναφορά για το βιβλίο του διπλωμάτη των ΗΠΑ Χένρι Μοργκεντάου «Τα μυστικά του Βοσπόρου», το οποίο σύμφωνα με την καταχώριση «παραθέτει τα γεγονότα της περιόδου που τελέστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων και ο διωγμός των Ελλήνων».

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Νέων Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πληρωμή προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Αμπελουργικών εκτάσεων

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα για την περίοδο 2016-2017 με την κατάθεση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υποβολή ενστάσεων για τη χορήγηση αδειών φύτευσης αμπέλου 2017

Αναρτήθηκαν στις 5 Ιουλίου 2017 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/2016-03-01-08-06-44 οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες των παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, από 27 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου του 2017.

Ο Στελάρας της καρδιάς μας

Γράφει ο Σάββας Μαγλουσίδης
Σε κάθε τόπο, υπάρχουν κάποια άτομα που είναι οι απαραίτητοι σημαδεμένοι, τους οποίους οι λοιποί εχέφρονες κάτοικοι αποκαλούν ελαφρόμυαλους, παλαβούς, λοξούς ή λωλούς!