Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών.

Του Δημήτρη Μάρδα
- Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
- π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
-Το «Σχέδιο Ανάκαμψης» θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40 δις ευρώ, θα μας δώσει το «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027». Δισεκατομμύρια έχουμε πάρει εδώ και δεκαετίες από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής υπέρ της Οικονομικής και Κοινωνικής Συνοχής.

Συνάντηση Γ. Φραγγίδη με εργαζόμενους Ειδικού Προγράμματος 4000 στην Υγεία μέσω ΟΑΕΔ


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος 4000 στην Υγεία μέσω ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονται αυτή την περίοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

ΝΔ Κιλκίς: "Συγχαρητήρια για την ίδρυση δύο πειραματικών σχολείων στο νομό Κιλκίς"


Υπογράφει ο Ι. Φωτακέλης
Υπεύθυνος Τμήματος Παιδείας Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Ν.Δ.
Συγχαίρουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την απόφαση να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2021 – 2022 και στο νομό Κιλκίς δύο πειραματικά σχολεία.

Ανακοίνωση ΝΔ Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών


Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Ν.Δ.
Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σήμερα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, των συνανθρώπων μας αυτών που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα έτοιμοι να προσφέρουν, μαζί με το ιατρικό προσωπικό, το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία σε κάθε άνθρωπο χωρίς καμιά διάκριση (ηλικιακή, εθνική, φυλετική κ.ο.κ.).

Ε. Αγαθοπούλου: Για ποιους πραγματικά νομοθετείτε κ. Υπουργέ;


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτηση επί των άρθρων του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο
«Ποιες είναι αυτές οι μειοψηφίες, που σας οδήγησαν να παραβλέψετε το πόρισμα της επιτροπής και να περάσετε διατάξεις όπως αυτή για το 1/3, που αποδομήθηκαν συντριπτικά και σήμερα στην ακρόαση των φορέων;»

Μήνυμα Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Αδελφών-Νοσοκόμων


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς
Παγκόσμια Ημέρα Αδελφών-Νοσοκόμων σήμερα. Μια γιορτή που θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία.

Εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

- Συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που διέπραττε τις απάτες 26χρονος αλλοδαπός
- Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών προσώπων των υποψήφιων θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα, αποσπούσαν χρηματικά ποσά
Στα ίχνη και στη σύλληψη μέλους συμμορίας που εμπλέκεται σε περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 12/5/2021, 6:31 μ.μ.


Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε βάρος επιχειρηματία
Η συλλογή πειστηρίων και η αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος επιχειρηματία του Νομού.

Rapid Tests στο Ηλιόλουστο Κιλκίς: Κανένα θετικό από τα 21 που εξετάστηκαν


Δωρεάν rapid tests στον οικισμό Ηλιόλουστο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12 Μαϊου 2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από το πρωί έως το μεσημέρι 21συμπολίτες μας προσήλθαν για έλεγχο, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε κανένας θετικός.

Χορευτικές ρετρό μουσικές σήμερα στον OkRadio


Σήμερα βραδάκι απολαύστε υπεύθυνα από 21:00-22:00 στο ραδιόφωνο του Κιλκίς www.ok-radio.gr xορευτικές ρετρό μουσικές από τις δεκαετίες του 40, 50 & 60 στην εκπομπή του Ηλία Καλπάκα. Όλοι μαζί μια παρέα.

Κορωνοϊός (12/5/2021): 2.489 νέα κρούσματα (15 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 70 θάνατοι και 707 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.489, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Ο Σ. Παραστατίδης στην εκπομπή των Πιτταρά-Κοταρίδη της ΕΡΤ με θέμα τα εργασιακά

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη σε εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας


Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου πλησίον της λιμνοδεξαμενής Αρτζάν Αματόβου, πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κιλκίς Νίκο Γρηγοριάδη, τον ανάδοχο του έργου και στελέχη της υπηρεσίας.
«Με αυτές τις εργασίες θωρακίζουμε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, δημιουργώντας τη μέγιστη ασφάλεια αντιπλημμυρικής προστασίας για τους πολίτες, τις περιουσίες τους, καθώς και το περιβάλλον» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης.

Δήμος Κιλκίς: Απλές κινήσεις για τη βελτίωση της καθαριότητας στον αστικό περιβάλλοντα χώρο


Ανακοίνωση Δήμου 
Κιλκίς
Η βελτίωση της καθαριότητας και της αισθητικής στον περιβάλλοντα αστικό χώρο συνιστά δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του πολίτη. Επειδή αυτή την περίοδο έχουν παρατηρηθεί μικροεστίες μόλυνσης σε διάσπαρτα σημεία της πόλης του Κιλκίς, με ογκώδη αντικείμενα αφημένα άτακτα γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και τα πεζοδρόμια και με προϊόντα κηπευτικών εργασιών πεταμένα χύμα στους κάδους, ο Δήμος Κιλκίς απευθύνει έκκληση στο φιλοπεριβαλλοντικό αίσθημα των πολιτών και τους ζητά να συνεργάζονται με την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να εκλείψουν εικόνες που υποβαθμίζουν το αστικό τοπίο και δεν περιποιούν τιμή για τον πολιτισμό μας.

Μήνυμα Διοικητή Νοσοκομείου Κιλκίς για την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Τιμούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν έναν δύσκολο αγώνα για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο στη σκληρή μάχη της πανδημίας. Οι νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας, έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της νόσου covid-19 και τα κατάφεραν. 

Μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών


Υπογράφει η Σοφία Καπαλτσίδου
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς
Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία. 

Δήμος Παιονίας: Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο ‘’Στα χρώματα της Επανάστασης’’


Διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο ‘’Στα χρώματα της Επανάστασης’’ διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας. Θέμα του διαγωνισμού είναι τα «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821».

Τι λέει το Δ.Σ. του "Αετού" Κιλκίς, για την παραίτηση του Παναγιώτη Αμοιρίδη


Υπογράφει ο Γιώργος Στεφούδης
Πρόεδρος "Αετού" Κιλκίς
Το ΔΣ του συλλόγου συνεδρίασε έκτακτα στις 21 του Μηνός Απριλίου με μοναδικό θέμα την υποβολή παραιτήσεως του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Αμοιρίδη.

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για την ίδρυση των δύο πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή την απόφαση ίδρυσης δυο πειραματικών σχολείων στο Νομό Κιλκίς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Χαιρετίζω την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, για την ίδρυση δύο πειραματικών σχολείων (ενός γυμνασίου και ενός λυκείου) στο Νομό Κιλκίς.