Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

SOS για το νομό Κιλκίς: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021


Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε.  Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της 20/07/2021 που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 21-07-2021, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) (Π.Ε. Κιλκίς).

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Νέο αντικεπαιδευτικό-αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Εν μέσω θέρους, με τα σχολεία κλειστά και μάλιστα μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά λόγω πανδημίας το ΥΠΑΙΘ φέρνει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών». 

Οι ταινίες ‘"Ο μικρός Πρίγκιπας" και "Μαγικός Καθρέφτης" στο Σ. Σ. Μουριών


Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού την Τετάρτη 21 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών.

Αιτήσεις για εγγραφές στις δομές της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ)


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής στις δομές που λειτουργεί για την περίοδο 2021- 2022, ως φορέας υλοποίησης της δράσης ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’ την οποία διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης κάθε είδους νεκρών ζώων


Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΚΜ σχετικά με την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από τα νεκρά ζώα, στα οποία απαιτείται” στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: «Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) για την έναρξη του συγκεκριμένου έργου (02.07.2021), η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ., ως διευθύνουσα και συντονιστική υπηρεσία της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους, υπηρεσιακούς παράγοντες, φορείς και πολίτες της Περιφέρειας ότι η συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 05.07.2021 και ισχύει για τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την παράνομη και βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Μια μαύρη επέτειος την οποία η Τουρκία επέλεξε για να προκαλέσει με δηλώσεις και απαράδεκτες ενέργειες, εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

Κερκίνη: Σκοτώθηκε 52χρονος σε τροχαίο


Σήμερα (20 Ιουλίου 2021) και ώρα 19.15΄ περίπου, στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κερκίνης – Λιβαδιάς Σερρών, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας και τον τραυματισμό του 56χρονου οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ποροΐων.

Πόσες ακόμα Γαρυφαλλιές και Καρολάιν;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου
"Ήταν η κακιά στιγμή" υποστήριξε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο. Πόσο άθλια και τιποτένια δικαιολογία. Δεν έφταιγε ο χρόνος, ούτε ο τόπος. Έφταιγε το τέρας που έκρυβε μέσα του και αποφάσισε να το εξωτερικεύσει.

Επίσκεψη Σταύρου Καλαφάτη στο Τελωνείο Ευζώνων


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης επισκέφτηκε το Τελωνείο Ευζώνων στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα λειτουργίας και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Τελωνείο.

Κεντρική ομιλία Γ. Γεωργαντά στην απονομή των βραβείων «Οι χρυσοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας 2010-2020»


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε χθες την κεντρική ομιλία στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας, «Οι χρυσοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας 2010-2020», όπου βράβευσε την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., ως την πιο σημαντική και ανθεκτική εταιρεία της αγοράς την τελευταία δεκαετία.

Ε. Αγαθοπούλου: "Όχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλοι νταήδες"

Το άρθρο αυτό της Ε. Αγαθοπούλου δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι (ηλεκτρονική έκδοση) στις 20.7.2021
Το πανό που υψώθηκε στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς έγραφε: «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ».
Άλλη μια δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας από τον σύντροφό της, άλλη μια γυναικοκτονία, που αποτυπώνεται ξεκάθαρα ως τέτοια, ακόμη και τη μέρα της κηδείας της, παρά το βάρος του πένθους για το χαμό του αγαπημένου προσώπου των συγγενών και φίλων που παρευρέθηκαν. 

Ελπιδοφόρα και πολύ καλή η οινοποιητική χρονιά του 2020 για τους οίνους ΠΟΠ Γουμένισσα


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Ελπιδοφόρα και πολύ καλή ήταν η οινοποιητική χρονιά του 2020 για τα κρασιά της Γουμένισσας που ανήκουν στην κατηγορία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης οίνων ΠΟΠ Γουμένισσα για το 2020, στην οποία έξι κρασιά από ισάριθμα οινοποιεία με ετερογένεια στη σύνθεση και από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα πέρασαν όλα από τον οργανοληπτικό έλεγχο, κατακτώντας μεγαλύτερο του μέσου όρου της βαθμολογίας.

Εξετάσεις του Kinesis στο Brazilian Jiu Jitsu


Δελτίο τύπου Kinesis
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο αρχηγείο της ομάδας Gougoulas Team στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης στις 17 Ιουλίου.

Μεγάλο το αθλητικό ενδιαφέρον στο 14ο Διεθνές Tennis cup του Κιλκίς

Μπορεί την περσινή χρονιά να μην πραγματοποιήθηκε λόγω covid-19, φέτος όμως το Διεθνές τουρνουά της Tennis Europe U16 KILKIS CUP για αγόρια και κορίτσια από 13 έως 16 ετών, έρχεται πιο ανανεωμένο από ποτέ στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς προς Προφήτη Ηλία, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 20/7/2021, 7:00 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (19 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει στην οικία του 360 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κορωνοϊός (20/7/2021): 3565 νέα κρούσματα (9 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 9 θάνατοι και 121 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.565, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 463.473 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.318 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς, πάει διακοπές

Υπογράφει η ομάδα του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς

Άλογα και προπονητές
πάνε διακοπές.

Η Σχολή Ιππασίας δε θα λειτουργεί από 1 έως 16 Αυγούστου.

Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όλους.


Σε λειτουργία η πλατφόρμα freedompass.gov.gr


Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το Freedom Pass στους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, καθώς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία το freedompass.gov.gr. Έτσι, όσες και όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003 και έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19 δικαιούνται να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν την κάρτα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του νομού μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού


Υπογράφει ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο πλευρό των πολιτών, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν ημεδαπό στη Θεσσαλονίκη για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθη χθες (19 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.