Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο «τυφώνας» Πούτιν και οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
H ΕΕ επέβαλε εμπάργκο σε ένα σύνολο εξαγωγών –και όχι μόνο– της Ρωσίας, μέσω μιας πολιτικής απόφασης, που εισήγαγε εύλογα τη συλλογική ευθύνη.

"Η αγροτική πολιτική προμετωπίδα της ανάπτυξης για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Της Ειρήνης Αγαθοπούλου
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Άλλο ένα πλήγμα δέχτηκε αυτές τις μέρες ο αγροτικός κόσμος – και συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι – που είδαν τους λογαριασμούς τους να μην ενισχύονται από τις πολυαναμενόμενες και πολλά υποσχόμενες εξισωτικές ενισχύσεις. Πολλοί έμειναν εντελώς απλήρωτοι και άλλοι πήραν πολύ μικρότερα ποσά από άλλες χρονιές.

ΟΑΕΔ: Μπαίνει λουκέτο στον Οργανισμό; Ποια είναι τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας

Σενάρια «ξαφνικού θανάτου» έχουν κατακλύσει τον ΟΑΕΔ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού βάσει των προτύπων που έπαψε να υπάρχει η ΕΡΤ.

Δήλωση Παραστατίδη για την Ευρώπη και το Ρωσικό εμπάργκο

Ο Βουλευτής Θ. Παραστατίδης μαζί με άλλους 8 Aνεξ. Δημοκρατικούς Βουλευτές συνυπέγραψε δήλωση σχετικά με το Ρωσικό εμπάργκο και η οποία έχει ως εξής:

Πανηγύρι στον οικισμό Φανάρι Κιλκίς


Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Κιλκίς - Όταν οι νέοι δρουν δημιουργικά μέσα στην πόλη









Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
(φωτογραφίες: Πέτρος Ξυνίδης)
Το φετινό καλοκαίρι στην πόλη συνάντησα νέους που χορεύουνε swing και απολαμβάνουν tango. Ακούν εξαιρετικές μουσικές, μιλούν για τέχνη και πολιτική, αγαπούν τον κινηματογράφο και τις εκθέσεις εικαστικών. Τους αρέσει να συζητούν, να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να ενεργούν με έμπνευση.

Κλείνει λόγω εργασιών η οδός Σπάρτης στο Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ - ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ'', η οδός Σπάρτης κατά το τμήμα της από την οδό Πάλμε έως την Αγίου Γεωργίου, θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 έως το πέρας των εργασιών.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Καύσωνας κατασχέσεων-Σε όσους χρωστούν πάνω από 500 ευρώ στα Ταμεία και 5.000 ευρώ στην Εφορία·Εκκαθαρίσεις εταιρειών με «κόκκινα» δάνεια σε σαράντα ημέρες·Με πορνεία και ναρκωτικά πάνε να σώσουν τώρα τις ευρωπαϊκές οικονομίες- Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica” αποκαλύπτει το νέο κόλπο της Ε. Ε.
ΕΘΝΟΣ ·Μείωση φόρων το στοίχημα του Σεπτεμβρίου- Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα στο Παρίσι· Έκθεση HUMAN RIGHTS FIRST –Μαρτυρία – φωτιά για τη Χρυσή Αυγή·Αντίστροφη μέτρηση για την αλήθεια της Αμφίπολης- Μετακινούν τις σφίγγες για να ανοίξει η είσοδος