Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Παρουσιάζουμε έναν 80’s υπολογιστή IBM Compatible

Σε αυτό το video παρουσιάζεται και αναλύεται ένας 80’s υπολογιστής IBM Compatible - ένας συμβατός 8088 με όλα του τα κομμάτια, ώστε να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε και τις διαφορές του σε σχέση με του σημερινούς Η/Υ.

Εργασίες οριζόντιας σήμανσης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς


Εργασίες οριζόντιας σήμανσης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 25 Μαΐου έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Η "Αθλητική Παιδεία" Αξιούπολης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ16

Δελτίο τύπου "Αθλητικής Παιδείας" Αξιούπολης
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/5/2021 το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της ΕΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας κάτω των 16 ετών, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Την δυσάρεστη εντύπωση από την ελλιπή συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών της Αθλητικής Παιδείας από την Αξιούπολη, άμβλυνε με την παρουσία του ο Κουϊμτζίδης Δημήτρης. Κατέλαβε την 3η θέση στο μήκος με επίδοση 5,68μ και την 2η θέση στον ακοντισμό με 32,2μ. 

Η Ρία Τσίγα μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο


Η νεαρά κυρία Ρία Τσίγα μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο. Μια κυρία αμερικανικών και οσκαρικών προδιαγραφών σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social media και digital marketing specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία. Για να δούμε τι μας είπε...

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ποδηλασίας στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έναρξη του Βιωματικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ποδηλασίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 22 Μαΐου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της πόλης μας. Οι συμμετέχοντες της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν 25 παιδιά μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι πρότινος είχαν κλείσει ραντεβού με τους υπεύθυνους προς αποφυγή συνωστισμού.

Ο «Αίας» Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ16


Δελτίο τύπου «Αίαντα» Κιλκίς
Εκπληκτικές εμφανίσεις από τους αθλητές του «Αίαντα» Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ16, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 22/05/2021.

Πως μαθαίνουν οι έφηβοι


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως και η μάθηση βασίζεται στη σχέση και αλληλεπίδραση τόσο των γνωστικών όσο και των συναισθηματικών διεργασιών. Πολλές φορές οι ενήλικες (γονείς ή ειδικοί) προσπαθούν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι μαθαίνουν ή τις αιτίες των μαθησιακών δυσκολιών που εμφανίζονται στην εφηβεία.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά και του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στην ΗΔΙΚΑ


Τα γραφεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) επισκέφτηκαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την απλούστευση των διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας ο Δήμαρχος Κιλκίς


Στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πραγματοποιήθηκαν χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Κορωνοϊός (24/5/2021): 1.381 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 50 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.381, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 391.181 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Λαμπαδηφορία Πολιτιστικών Συλλόγων στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Με τη φλόγα του κεριού αναμμένη για να κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα λαμπαδηφορία στο Κιλκίς.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (24/5/2021)


Δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου
Η χρονιά ολοκληρώνεται και τι καλύτερο από το να φέρετε τα παιδιά σας στον Αλέξανδρο Κιλκίς. Μέχρι τέλη Ιουνίου τα νέα μέλη μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από καταξιωμένους προπονητές.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Δευτέρα 24/5/2021, 5:25 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπή
Συνελήφθησαν χθες (23 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο είχε κλαπεί το βράδυ της 21 προς 22 Μαΐου, από περιοχή της Χαλκιδικής.

Ε. Αγαθοπούλου: «Κρυπτόμενος ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Συνέντευξη στη «ΜτΚ» παραχώρησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στον σταθμό της Βενιζέλου και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές.

(Video) Πάμε για εμβόλιο στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Πάμε για εμβόλιο στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 Μαϊου 2021

Ποδηλατάδα στην μνήμη του Πεδινιώτη επιχειρηματία Σωτήρη Προδανά


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Ποδηλατάδα στην μνήμη του Πεδινιώτη επιχειρηματία Σωτήρη Προδανά, έγινε την Κυριακή 23 Μαΐου στο δάσος Πεδινού. Μια προσπάθεια με στόχο την συναισθηματική προσφορά και την αγάπη στο περιβάλλον. Συνεργάστηκαν, ο πρόεδρος του χωριού και εθελοντές. Για το δάσος Πεδινού μετά από αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισε βρέθηκαν αποτελεσματικές λύσεις και σήμερα δέχεται τους επισκέπτες στην αγκαλιά του προσφέροντας αυτό που μόνο η φύση έχει τον τρόπο. Οξυγόνο.

"Αγκάθι" η Νίκη Αγκαθιάς για την Αναγέννηση Πλαγιάς


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Πραγματικό "αγκάθι" αποδείχθηκε η Νίκη Αγκαθιάς το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς παίρνοντας πολύτιμο διπλό από την Αναγέννηση Πλαγιάς με σκορ 1 - 0.

ΓΑΣ Κιλκίς: Χνιτίδης, Ευθυμίου και Καμπράνης στο διασυλλογικό Κ16


Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Συνέχεια στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ δόθηκε με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε με τρεις αθλητές που έτρεξαν στα 1200 μ.

Σταδιακή επαναλειτουργία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς


Ανακοίνωση Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.31950 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2141/Β/22-5-2021, η Βιβλιοθήκη επαναφέρει σταδιακά τη λειτουργία των υπηρεσιών της.