Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Συλλυπητήρια Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, για το θάνατο της Δέσποινας Παναγιωτίδου

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη μετά τον χαμό της αγαπημένης του μητέρας Δέσποινας και του εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο.
Αποφασίζεται στην εξόδιο ακολουθία να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και να δωριθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στη μνήμη της εκλιπούσας.

Πρώτα δίνουμε αίμα και μετά διακοπές και γλέντια

"Σπίτι του Πόντου", αίθουσα "Παναγία Σουμελά". Αιμοληψία.
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εορτή της Αγίας Κυριακής, βοήθειά μας, πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με απόλυτη επιτυχία, η καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία των μελών της “Τράπεζας Αίματος” των “Ακριτών” Πολυκάστρου.

Μέτρα προστασίας λόγω του καύσωνα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών από τον καύσωνα λαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το πλαίσιο από αύριο (Πέμπτη, 11 Ιουλίου) και για όσο διάστημα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες θα βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, ο κλιματιζόμενος χώρος στο θυρωρείο του Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 64).

Νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ο Αστέριος Τάτσης

Δελτίο τύπου 
Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Την προεδρία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ανέλαβε επίσημα ο κ. Αστέριος Τάτσης. Αναλυτικότερα, ο κ. Αστέριος Τάτσης ορίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκπρόσωπος και οικονομικός διαχειριστής στην ΑΜΚΕ «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», με αναπληρωτή του τον περιφερειακό σύμβουλο Σταμάτη Παπουλίδη.

Στέφανος Παραστατίδης: Τελικά θα είναι λιγότεροι ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί φέτος στα σχολεία;

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Αυτό το ερώτημα έθεσε στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό της Ακαδημίας Αθηνών, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης.

Πέτρος Παππάς: Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε καταχρηστικές μετακινήσεις ιατρών των ΤΟ.Μ.Υ εκτός έδρας της εργασίας τους

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς καταγγέλει τις αδιανόητες αλλά και επικίνδυνες πρακτικές της Ν.Δ., οι οποίες σταδιακά οδηγούν σε υποβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των ΤΟ.Μ.Υ. και του θεσμού προσωπικού ιατρού.

ΑΓΙΟΝΕΡΙΤΕΙΑ 2024, στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου 
Παλαιού Αγιονερίου «ΤΟ ΚΑΡΣ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Αγιονερίου «ΤΟ ΚΑΡΣ», στα πλαίσια του εορτασμού του Προφήτη Ηλία, θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις το 3ήμερο Πέμπτη 18 Ιουλίου με Σάββατο 20 Ιουλίου 2024.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς στη Σύνοδο Ηγετών των Κοινοβουλίων στην Ουάσιγκτον

Δελτίο τύπου Γιώργου Γεωργαντά
Τη σταθερή δέσμευση της Ελλάδας στις αρχές και τους στόχους της Συμμαχίας επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Ηγετών των Κοινοβουλίων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, οι εργασίες της οποίες διεξήχθησαν στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α στις 8 και 9 Ιουλίου.

Σκοτώθηκε 76χονος σε τροχαίο στη Νάουσα

Σήμερα (10 Ιουλίου 2024) και ώρα 13:35 περίπου, στο 2ο χιλιόμετρο δημοτικής οδού Μονοσπίτων-Νάουσας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Καμπάλα, χοροστατούντος του Κιλκισίου Βαρθολομαίου (Φωτογραφίες)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 7 Ιουλίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. 

Θεμελίωση Ναού του Αγίου Νεκταρίου στην καρδιά της Ουγκάντας, από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (Φωτογραφίες)

Στην έκτη μέρα της Ιεραποστολικής του περιοδείας, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, με την συνοδεία του και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιερωνύμου επισκέφθηκε της περιοχή της Κιμπόγκα όπου αναδιοργανώνεται μία νέα Ενορία από τον π.Χριστόφορο Μουγίγκο.

Ο κόσμος και ο άνθρωπος (B΄ Μέρος)

Του Κώστα Μπούζα
4 . Οι πυλώνες
Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το γεγονός, ότι οι μεγάλοι φόβοι του ανθρώπου τον ώθησαν να εξελιχθεί και να προοδεύσει, και με τον τρόπο αυτόν, να δημιουργήσει τους πυλώνες του πολιτισμού του. Και πρώτα πρώτα, ο φόβος των άγριων θηρίων, αλλά και των ανταγωνιστών του ανθρώπων, δημιούργησε την κοινωνία. Η αρχή έγινε με τις ομάδες των ανθρώπων. Γένη που σχημάτισαν φυλές. Φυλές που σχημάτισαν έθνη. Έθνη που στέριωσαν σε γη και εξελίχθηκαν σε λαούς. Λαοί που διαμόρφωσαν δομές και δημιούργησαν κράτη πάνω στη γη τους, που την είπαν πατρίδα και χώρα. Κι έφτιαξαν πολιτείες και χωριά.

"Για την επαγγελματική σου εκπαίδευση, επιλέγεις ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Κιλκίς"