Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Τούμπα του δήμου Παιονίας


Αντιμετωπίζοντας την κρίση στο παζάρι του Κιλκίς

Πετυχημένη η πρώτη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Βαφειοχωρίου "Αγιος Γεώργιος" το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στην πλατεία του χωριού

Στο δρόμο του κατήφορου όπου και να σταματήσεις κέρδος είναι!

Μαθαίνουμε ότι επίσημα ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων θα είναι κλειστός την Κυριακή 1η Μαΐου 2011.
Λογικά, και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του ΕΘΙΑΓΕ και του Ελληνικού Κράτους απέναντι στην ΕΕ που τον χρηματοδότησε, ο Κήπος θα έπρεπε αδιάκοπα να αναπτύσσεται και να λειτουργεί υποδειγματικά τα τελευταία 10 χρόνια!
Οι κυβερνήσεις όμως αλλάζουνε και οι υπουργοί επίσης, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Οι αρμόδιοι είναι μάλλον ανίκανοι να καταλάβουν τη σημασία της Διατήρησης της Ελληνικής Χλωρίδας και της συνεχούς καθημερινής λειτουργίας ενός Βοτανικού Κήπου, ο οποίος, εκτός της έρευνας που επιτελεί, εξασφαλίζει την πληροφόρηση που αναζητά ο κόσμος, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και -για τους περισσότερους επισκέπτες, μαθητές και φοιτητές, έλληνες και ξένους, όλων των ηλικιών- ευκαιρίες για επαφή με τη φυσική κληρονομιά μας, σε ένα πανέμορφο τοπίο εμπλουτισμένο με συλλογές αυτοφυών από κάθε περιοχή της Ελλάδας μας.

Ανακοίνωση

Το Σαββάτο 7 Μαίου 2011 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου - ΠΑΙΟΝΙΑΣ, οι τελικοί παιδικού και προπαιδικού πρωταθλήματος.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ώρα 10:30' Απόλλων Ευρωπού - Μ. Αλέξανδρος Κιλκίς
ΠΑΙΔΩΝ ώρα 11:30' Κιλκισιακός - Πάικο Γουμένισσας.

Ανυπεράσπιστοι οι καταναλωτές

Έξω από το ναό του υγειούς εμπορίου και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς του Νομού μας, συναντάμε συστηματικά και επί σειρά ετών κάθε Σάββατο το εισαγόμενο από άλλους Νομούς παρεμπόριο, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον και που φτάνει στο 80% !!!! .
Τα προϊόντα αυτά που κυκλοφορούν δήθεν ως σπιτικά και γνήσια είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία καθώς δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο και περιέχουν επίκινδυνα συντηρητικά ( βενζοϊκό και σαλικυλικό οξύ) Για πάρα πολλά χρόνια περίμενουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( Δ/νση Γεωργίας, Τμήμα Εμπορίου, Επιμελητήριο, Καταναλωτικές Ενώσεις ) να κάνουν ουσιώδεις ελέγχους αλλά κυρίως να ενημερώσουν τους ανυπεράσπιστους καταναλωτές.
Με εκτίμηση,
Αϊδαρίνης Χρίστος
Οινοποιός, Γουμένισσα

Η Δοϊράνη της Ανάπτυξης

Γράφει ο Αναστάσιος Κοκοβίδης
Σε ρυθμό ξέφρενης ανάπτυξης φαίνεται πως μπήκε η γειτονική Δοϊράνη των Σκοπίων αφού επιδιορθώνονται εγκαταλελειμμένες  εκκλησίες, δρόμοι ασφαλτοστρώνονται, μαγαζιά ανακαινίζονται, οικίες οικοδομούνται και η λίμνη παρόχθια πεζοδρομείται. Παρότι η περιοχή αυτή δεν παρουσιάζει αξιόλογο τουριστικό ενδιαφέρον, ωστόσο εμφανίζει μεγάλη επισκεψημότητα και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Χαμηλό κόστος στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων.
 Καθημερινά σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας φαίνεται να περνά στην γείτονα χώρα από τα σύνορα των Ευζώνων αλλά και της Δοϊράνης αναζητώντας αυτό που δεν βρίσκουν στην Ελλάδα δηλαδή το φθηνότερο κόστος ζωής. Η ακρίβεια αφενός που συναντά κανείς στην Ελλάδα λόγω αυξημένης φορολογίας και αφετέρου το ψαλίδισμα  σε μισθούς και συντάξεις επέβαλαν και οδηγούν σε όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητήσουν  υπηρεσίες και προϊόντα από την γείτονα χώρα επειδή εκεί  «του κοστίζουν λιγότερο».
Η εισροή περισσότερου συναλλάγματος στην γείτονα χώρα των Σκοπίων τους οδηγεί σε ευμάρεια, ανάπτυξη, πρόοδο ενώ την χώρα μας σε φτώχεια, μαρασμό και οπισθοδρόμηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ: Ανακοίνωση

Η Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  τιμώντας τους εορτασμούς αυτούς διοργανώνει σχετική εκδήλωση την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ώρα 7.30 μμ, στο πνευματικό κέντρο της πόλης μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στις 29-04-2011 και ώρα 16:30, στο  Κιλκίς, από αστυνομικούς Τ.Α.ΚΙΛΚΙΣ /ΟΔΝ συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 35 ετών διότι, σε γενόμενο έλεγχο   κατελήφθη να κατέχει ποσότητα ηρωίνης  βάρούς 0,3 γραμ. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. Ο δράστης με την σε βάρος του  σχηματισθείσα δικογραφία θα  αποσταλλεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

 Η μεγάλη έξοδος
Περί τα 15 χιλ. αυτοκίνητα περνούσαν καθημερινά τις μέρες της Μ. Εβδομάδας απ’ το τελωνείο Ευζώνων με προορισμό τη Γευγελή. Η μεγάλη πλειοψηφία απ’ αυτά προέρχονταν απ’ το νομό μας, και κυρίως απ’ το Δήμο Παιονίας.
Οι συντοπίτες μας γέμισαν τα ρεζερβουάρ και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων τους με «φτηνά» καύσιμα και προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι, και μετά επέστρεφαν. Εκτός απ’ τους πολύ….μερακλήδες, που έμεναν και το βράδι για να ποντάρουν σε κάποιο απ’ τα καζίνα της περιοχής, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια!

Η έκκληση
Όλη η σημερινή (κι όχι αυριανή ή πιθανολογούμενη μελλοντική) κατάντια του Νοσοκομείου Κιλκίς αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο σ’ αυτήν την φωτογραφία που δημοσιεύεται στο φύλλο της «Γ».
Η έκκληση των τεχνολόγων – ακτινολόγων του Ιδρύματος προς τους επισκέπτες, να μην φέρνουν γλυκά αλλά να μπορούν κάποια απαραίτητα υλικά όπως γάντια, καθετήρες κ.α., αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την απελπισία των λειτουργών του Νοσοκομείου.
Μετά απ’ αυτό, για ποια επιπλέον υποβάθμιση να μιλήσουμε; Και τι νόημα μπορούν να ‘χουν διαβεβαιώσεις ότι τέτοια υποβάθμιση δεν θα υπάρξει;

Οι έξοδοι και τα έξοδα

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Ξαναζήσαμε στη φετινή πασχαλινή περίοδο αυτό που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια κάθε μέρα, αλλά που προσλαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Τη μαζική έξοδο κατοίκων του νομού – ομού μετ’ άλλων γειτονικών, φυσικά- προς τις κοντινές πόλεις και χωριά της Π.Γ.Δ.Μ. και της Βουλγαρίας. Έξοδο, με σκοπό τα ψώνια, το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και την διασκέδαση. Μ’ αυτήν την τελευταία ν’ αναζητείται κυρίως στα καζίνα, αλλά και σ’ έτερα…ευαγή ιδρύματα προσφερομένων υπηρεσιών αναψυχής, ψυχών τε και σωμάτων!
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν και πάλι οι συνήθεις ενέργειες ενδιαφερομένων φορέων, όπως οι εμπορικοί σύλλογοι, το Επιμελητήριο κ.α., προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο και να περισωθεί κατά το δυνατόν η εξαγωγή συναλλάγματος. Στα πλαίσια αυτά, έλαβαν πάλι χώρα οι συναντήσεις παραγόντων, οι δηλώσεις περί ενε

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, ενημερώνει τους πολίτες του Ν. Κιλκίς για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στο νομό, καθορίζοντας εκτός των άλλων, τα χρονικά όρια για την χρήση πυρός στα δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις
Σύμφωνα λοιπόν με την 9η /2000 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β/1459/30-11 -2000), κατ’ εξουσιοδότηση της οποίας εκδόθηκε η 4η Πυροσβεστική Διάταξη της Π.Δ.Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει:

Ευχαριστήριο Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «ο Άγιος Ευγένιος», σε συνεργασία με τους εθελοντές πολίτες του κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Κιλκίς και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού, διοργάνωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 στο γήπεδο Κιλκίς. Ο αγώνας έγινε μεταξύ των παλαίμαχων του Κιλκισιακού και του Άρη Θεσσαλονίκης και έληξε 3-1 υπέρ των παλαίμαχων του Άρη. Η τιμή του εισιτηρίου ήταν 5 ευρώ και τα έσοδα που ήταν 1800ευρώ διατέθηκαν για τη θεραπεία δύο νέων συμπολιτών μας. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν 1200 ευρώ δόθηκαν από μία επιτροπή, αποτελούμενη από τους ποδοσφαιριστές και την πρόεδρο του συλλόγου καρκινοπαθών, σε συμπολίτη μας που θα φύγει για προγραμματισμένη εγχείρηση στη Γερμανία. Τα 600 ευρώ κατατέθηκαν από την πρόεδρο και τους εθελοντές συμπολίτες του κοινωνικού φαρμακείου σε αριθμό λογαριασμού για μια καρκινοπαθή συμπολίτισσά μας.
Τα εύσημα ανήκουν στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν σε ένα γήπεδο με πολύ λίγους θεατές, αλλά με στόχο να εκπληρώσουν το σκοπό.
Το Δ.Σ του συλλόγου Καρκινοπαθών ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους καταστηματάρχες που ανταποκρίθηκαν στην παράκλησή μας και πήραν πρόσκληση για ενίσχυση, καθώς επίσης και τους φίλους και μικροπωλητές της Λαϊκής αγοράς. Καλή επιτυχία στους πάσχοντες, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Καλά και υγεία σε όλους τους συμπολίτες μας.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα

Ερώτηση: Κυρία Βίκυ είμαι δυο χρόνια παντρεμένη και τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να μείνω έγκυος, αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί θέλω ένα παιδάκι. Επίσης βλέπω το σύζυγό μου που στενοχωριέται, αν και με υποστηρίζει, αλλά κάποιες φορές υπάρχει ένταση στη σχέση μας. Πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει το άγχος που μου έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και δυσκολεύομαι να συλλάβω;  Νίνα Κ.

Φίλη Νίνα,

Σίγουρα πρόκειται για το επόμενο σημαντικό βήμα στη ζωή του ζευγαριού μετά το γάμο, και αξίζει όλοι να απολαύσουν  την πατρότητα και την μητρότητα, αλλά πολλές φορές η απόφαση του ζευγαριού δεν είναι άμεσα πραγματοποιήσιμη.

Ασώματος η κεφαλή. Περάστε κόσμε.

Γράφει ο Κώστας Στεφανίδης
Δυστυχώς κάθε ημέρα που περνάει παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην ευλογημένη ετούτη χώρα που ακούει στο όνομα Ελλάδα, διαπιστώνω ότι βρίσκουν όλο και περισσότερη εφαρμογή τα λόγια του τραγουδιού του τίτλου του σημερινού άρθρου. Το σύνολο σχεδόν των «σωτήριων» μέτρων που λαμβάνονται ή που προσπαθούν να ληφθούν ώστε να βγει η χώρα από την τραγική δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια δεν με πείθουν σε καμιά περίπτωση ότι θα επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Βέβαια θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι αυτά τα αναμενόμενα, από ποιους αναμένονται και ποιοι αναμένουν να ωφεληθούν από αυτά σε βάρος ποιων. Πείθομαι κάθε ημέρα και περισσότερο ότι τελικά υπάρχει μία τάση να απαξιώνεται η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες και πολιτικοί.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΑΔΗΝ ΚΑΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ 2011 “30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ”

Η  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με τον ΓΑΣ Κιλκίς  προκηρύσσει και διοργανώνει ημερίδα Βάδην και Σκυταλοδρομιών, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του ΓΑΣ Κιλκίς,  με τους παρακάτω όρους και διατάξεις :

1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ 2011

2.ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: Οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα ειδικών εξετάσεων οδηγών  στις 24, 25, 26 και 27 Μαΐου 2011 και ώρα έναρξης 09:00. Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων  17 Μαΐου 2011.

A.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο

Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και τη νέα μείωση εισοδήματος, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015» για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Αυγοτσούγκρισμα 2011 από τους "ΑΚΡΙΤΕΣ" Πολυκάστρου

 Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»  πραγματοποιεί τη θεσμική εκδήλωση Αυγοτσούγκρισμα 2011. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20:30 στο Σπίτι του Πόντου στο Πολύκαστρο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου καθώς επίσης και διαγωνισμός αυγοτσουγκρίσματος, όπου ο νικητής θα κερδίσει ένα δώρο προσφορά επαγγελματία του Πολυκάστρου. Ακόμη θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Φόρη Απατσίδη. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: 1η ΜΑΗ 2011 και πανεργατική απεργία στις 11 Μάη

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και Τρόικας.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες, άνεργοι, μετανάστες

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου, στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς, λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην πρόσληψη των 28 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις με υπαιτιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και της λήξης της σύμβασης 49 συνολικά εργατών καθαριότητας δίμηνης και δεκαοκτάμηνης απασχόλησης στις 30 Απριλίου.
Εξαιτίας της αποχώρησης των 49 εργατών, που απασχολούνταν σε θέσεις οδοκαθαριστών, εργατών καθαριότητας και συνοδών απορριματοφόρων και ανακύκλωσης, η υπηρεσία καθαριότητας είναι ηλίου φαεινότερον ότι οδηγείται σε δραματική υποστελέχωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (πρώην Νομαρχιακού, Βασ. Όλγας 198). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες, ενώ έχουν προσκληθεί οι ιδιώτες που ασχολούνται με τη μεταφορά μαθητών.