Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Κ. Κιλτίδης: Αποχαιρετισμός στον τελευταίο γενναίο πολεμιστή των τραγικών χρόνων του Κιλκίς

Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Ο Γιάννης Υφαντίδης σημάδεψε τα μεταπολεμικά χρόνια του Κιλκίς. Ευτύχησε να ζήσει με παράστημα, ευψυχία και σωφροσύνη. Ήταν η επιτομή του Λεβέντη Έλληνα. Ζώστηκε τα άρματα από παιδί κατά κατακτητών και ανταρτών. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες για μάχες, όπως στην Επτάλοφο, Πλαγιοχώρι. 

Ημερίδα για τη σχολική βία


 

Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυξημένη κατά 14 εκατ. η Εξισωτική Αποζημίωση, φθάνει στα 264 εκατ. €- Δημοσιοποιήθηκαν οι πίνακες

Μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, για την κάλυψη όλων όσων πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης στην 1η κατάταξη από την αξιολόγηση των αιτήσεων στο Μέτρο 13, δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2022, οι Πίνακες Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων Αιτήσεων Στήριξης/Πληρωμής του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020 (Εξισωτική Αποζημίωση), έτους 2022.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση στα λιπάσματα, έως 2 Δεκεμβρίου

Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα συνεταιρισμών, παραγωγών και των φοροτεχνικών τους, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης σε επιχειρήσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων, βάσει του άρθρου 95 του ν. 4982/2022 (Α΄195)», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport), καθώς και ο χρόνος εγγραφής των δικαιούχωνστο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.Ε.) που έληγε σήμερα, για μία επιπλέον εβδομάδα, ήτοι έως τις 2.12.2022.

Γεωργαντάς: Προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών – Το 80% της παραγωγής εξάγεται

Εθνική προτεραιότητα, αποτελεί για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων η ανάπτυξη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, τόνισε στο 2ο Συμπόσιο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης.

Το Kinesis συμμετείχε σε εκδήλωση εν όψει της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης βίας κατά των γυναικών

Δελτίο τύπου Kinesis
Στις 25 Νοεμβρίου στο θεατράκι του πάρκου η ομάδα του Kinesis συμμετείχε σε εκδήλωση εν όψει της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης βίας κατά των γυναικών.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Μπαρμπαγιάννη..

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη έναν Μεγάλο άνθρωπο της παράταξης, έναν άνθρωπο της προσφοράς και του αγώνα, έναν φίλο, έναν καλό και νοικοκύρη συμπολίτη. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ με την μακρά πορεία του δεν είναι πια μαζί μας, όμως η σπουδαία διαδρομή του αφήνει σε όλους μας τεράστια παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Συμβασιοποιήθηκε το έργο "Έργα οδοποιίας δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου"

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Στο Δημαρχείο Παιονίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης με την ιδιότητα του Δημάρχου Δήμου Παιονίας και ο Αμανατίδης Σολομών - Γεώργιος υπέγραψαν το συμφωνητικό ανάθεσης του έργου « ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ » προϋπολογισμού 239.100,00€ με δαπάνη εργασιών 145.245,31€ και έκπτωση 39,25%.

Τακτική και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 29η Νοεμβρίου 2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 17:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά το Φαρμακείο Φραγγίδου-Παναγιωτίδου

Ευχαριστήριο Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά το Φαρμακείο Φραγγίδου-Παναγιωτίδου, για την ευγενική τους χορηγία σε φαρμακευτικό υλικό στη σχολική μας μονάδα.

Ανακοίνωση μερικής κύρωσης του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Ανακοίνωση Μερικής Κύρωσης του Δασικού Χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και ανάρτησης του στον ιστοχώρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Από τη Διεύθυνση Δασών Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι μετά από την κατ’ άρθρο 17 του Ν. 3889/2010 κύρωση του δασικού χάρτη της Π.Ε. Κιλκίς με την υπ' αριθ.πρωτ.363623/18-10-2022 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Φ.Ε.Κ. 752 A/2-11-2022 - ΑΔΑ: ΩΝΙΓ4653Π8-ΘΘΝ), αναρτήθηκε στον ιστοχώρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στην ηλ. διεύθυνση https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal .

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα κι αποτελεί αισιόδοξο γεγονός ότι, περισσότερο από ποτέ σε όλη την χώρα, γυναίκες, οργανώσεις, κοινωνία πολιτών, κινήματα και συλλογικότητες ενεργοποιούνται καθιστώντας ορατή στην δημόσια σφαίρα την έμφυλη βία ως ζήτημα πολιτικό και δημόσιο. Η αυξανόμενη δημοσιοποίηση φέρνει στο φως το μέγεθος του προβλήματος ενισχύει την ευαισθητοποίηση όλων μας και προκαλεί για διαμόρφωση πολιτικών και λήψη μέτρων για την εξάλειψή της.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για έγκυο γυναίκα που επαιτεί, οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 25/11/2022, 6:14 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη προχθές (23 Νοεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

Η Ευτυχία Παπαλουκά, Μητέρα, Ιστορικός και Αυτοδιοικητική Πολιτικός με μακρά πορεία, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Η Ενεργή Πολίτης, Μητέρα, Ιστορικός, Αυτοδιοικητική Πολιτικός και Ανήσυχο Πνεύμα, Παπαλουκά Ευτυχία, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Η κοινωνία και η οικονομία μας, ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, περνα ενεργειακή κρίση εδώ και αρκετούς μήνες - και πριν αλλά κυρίως μετά την Ρωσικη Εισβολή στην Ουκρανία. Πως το βιώνεις εσύ ολο αυτό - ως μητέρα και ενεργή πολίτης- και τι ακούς από τα άτομα της γενιάς μας; Ακρίβεια, τιμές στα ύψη, η καθημερινοτητα δύσκολη.
Ο ελληνικός λαός εδώ και πάνω από μια δεκαετία βιώνει συνθήκες λιτότητας. Η δική μας γενιά, οι σημερινοί τριαντάρηδες-σαραντάρηδες, ζήσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια, κάναμε τα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα, δημιουργούμε τις δικές μας οικογένειες μέσα σε αυτό το διάστημα της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης. 

Μαρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση Όρμπαν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας θεωρεί πως μπορεί να εκβιάζει την Ένωση, να περνάει πάνω από τις αρχές και τους κανόνες που καθορίζουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα, να χρησιμοποιεί την ψήφο του στο Συμβούλιο ως όπλο εκβιασμού, να απειλεί την ευρωπαϊκή ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας να ακυρώσει τις αρχές μας. Η απάντηση σε αυτή την περίπτωση είναι μία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκβιάζεται. Κανένας συμβιβασμός σε θέματα αρχής».

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για το θάνατο του Γιάννη Υφαντίδη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ,
Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε τα ακόλουθα για τον θάνατο του Γιάννη
Υφαντίδη:

(Video) Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, μοιράζουν φυλλάδια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, μοιράζουν φυλλάδια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Παράταση έως 30/6/23 στην προθεσμία για υποβολή αιτημάτων για κατά παρέκκλιση μετάκληση εργατών γης

Με πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά ψηφίσθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία παρατείνεται, έως την 30η Ιουνίου 2023, η προθεσμία υποβολής αιτήματος για την κατά παρέκκλιση μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για προσωρινή απασχόληση στην αγροτική οικονομία.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Τον Δεκέμβριο του 1999 ανακηρύχθηκε η 25η Νοεμβρίου ,από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Σήμερα 23 χρόνια μετά, η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να αφο ρά εκατομμύρια γυναίκες με αποκορύφωμα το γεγονός να έχουμε καθιερώσει ως κοινωνία τον όρο γυναικοκτονία, με ανησυχητικές αυξητικές τάσεις του φαινομένου.

...ισημερία και άλλες ερωτοτροπίες



Του Φώτη Μισόπουλου
....................ψεύτικα φώτα/
ζωγραφισμένα στα κλειστά βλέφαρα
των παραθύρων
...........................................
Η αληθινή πόλη ζει μέσα στη νύχτα
JEAN TARDIEU [1]

Ανακοίνωση Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Υπογράφει η Γαρυφαλλιά Καρουνιάρη
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας
"Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» αποτελεί μία συμβολική αφορμή να αντικρίσουμε κατάματα ένα διαχρονικό πρόβλημα. Να αντιληφθούμε ότι αυτό συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Και να τις σπάσουμε μαζί με τη σιωπή που το τυλίγει.

Η μαύρη Παρασκευή (Black Friday) έρχεται στο KINESIS GYM για να “σκοτώσει” τις τιμές

Ανακοίνωση KINESIS GYM
Σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και για όλη την διάρκεια της μέρας, αγοράζοντας οποιοδήποτε πακέτο συνδρομής (γυμναστηρίου, Studio Pilates Reformer, Kangoo Club) παίρνετε άλλο ένα ίδιο πακέτο ΔΩΡΕΑΝ.

Πολύκαστρο: Επετειακή εκδήλωση με τίτλο "Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται"

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ