Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Τι λέει ο Γ. Γεωργαντάς για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Συμπαράσταση στους πληγέντες της Καρδίτσας


Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες, από το φονικό κυκλώνα «Ιανός» , κατοίκους της Καρδίτσας, προχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αποστέλλοντας φορτία με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία η τοπική κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη, έως ότου σταθεί ξανά στα πόδια της.

Μαγειρεύουμε με τον Παναγιώτη Πιτσώλη - Σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα λαχανικά

Πετυχημένη η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές»


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης 
«Πράξεις για την Μακεδονία»
Μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ υψηλή θέαση συγκέντρωσε η κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Περιφερειακών Παρατάξεων «Πράξεις για την Μακεδονία» και «Οικολογία -Πράσινη Λύση» με θέμα «Κλιματική αλλαγή στον καιρό της πανδημίας. Προκλήσεις και απειλές» η οποία διοργανώθηκε χτες (5-10-2020)ν από τις δύο Περιφερειακές Παρατάξεις.

Μια πρώτη ανάγνωση των «τελευταίων Βυζαντινών»


Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
"Die letzten Byzantiner. Die Vertreibung der Griechen vom Schwarzen Meer. Eine Spurensuche", Οι τελευταίοι Βυζαντινοί. Ο διωγμός των Ελλήνων από τη Μαύρη Θάλασσα. Αναζητώντας τα ίχνη τους», είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γερμανού Mirko Heinemann, ο οποίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έλκει μητρόθεν την καταγωγή του από την Ορντού του Πόντου. 

Χάρισαν υπέροχες παιδικές ζωγραφιές στο Νοσοκομείο Γουμένισσας


Δελτίο τύπου 
Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας κ. Ηλία Ζάχαρη. Επάνω στο γραφείο του βρίσκονταν υπέροχες παιδικές ζωγραφιές.

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε 51 ετών άνδρας σε τροχαίο


Πρωινές ώρες σήμερα (06-10-2020) στην ανατολική Θεσσαλονίκη, διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου με Βαλαγιάννη, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος άντρας συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του δεύτερου οδηγού. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 6/10/2020, 08:10 μ.μ.


Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για καλλιέργεια κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης.

Ερωτήσεις Γ. Φραγγίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν σήμερα δεκαπέντε Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής νομού Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, με την κατάθεση δύο ερωτήσεων και αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ), με αποδέκτη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Οδηγίες προφύλαξης από την εποχική γρίπη και αντιγριπικός εμβολιασμός 2020-2021


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται οι παρακάτω οδηγίες προφύλαξης από την εποχική γρίπη:

Αυτά είναι τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Αναστάσιος Κεσίδης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Κιλκίς
Εκλεγμένος με την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών
Σας ενημερώνω ότι από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ανακοινωθεί τα παρακάτω κενά:

Επιχορήγηση 200.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ στο Δήμο Κιλκίς


Με πίστωση 200.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Κιλκίς από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η εγκριθείσα πίστωση αφορά την προμήθεια ενός μηχανήματος έργου και εντάσσεται στο πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ - Άξονας ‘’Τοπική Ανάπτυξη και Προστασία Περιβάλλοντος’’.

Η πολιτεία σου να σε στηρίζει και όχι ο τίτλος


Γράφει η Σοφία Κεσίδου
Πολίτισσα του Δήμου Κιλκίς
“Ανατέλλει μια εποχή όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ξέρει πως το δύσκολο δεν είναι ν’ ανέβεις, αλλά να σταθείς. Πως η πολιτεία σου και μόνη θα σε στηρίζει, όχι ο τίτλος”.
Αυτό το απόσπασμα από το δοκίμιο του Άγγελου Τερζάκη “Τα παιδιά με τα κλωνάρια” και η συμπεριφορά των εχόντων εξουσία αποτέλεσαν την αφορμή των σκέψεων που ακολουθούν.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ένα άτομο για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων


Συνελήφθη χθες (5 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς


Η Διαχείριση Ε.Π. Κιλκίς ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε. προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προσφορά για την σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Αποκομιδή απορριμμάτων - Καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων - Συντήρηση δικτύου οδοφωτισμού του Ε.Π. Κιλκίς» (Ν. 4635/2019 Άρθρο 12 παρ. 14 ΦΕΚ 167/ ΤΕΥΧΟΣ Α΄ - 30 Οκτωβρίου 2019).

Πυρετός προετοιμασίας στον ΠΑΣ Αετός Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΠΑΣ Αετού Κιλκίς
Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Μπαίνοντας στο τρίτο και τελευταίο στάδιο προετοιμασίας, και ενόψει του Πρωταθλήματος της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ, ο ΠΑΣ Αετός Κιλκίς, πραγματοποίησε φιλικό αγώνα το βράδυ της Δευτέρας 05/10/2020 στο ΔΑΚ Γιαννιτσών, με τους Ικάρους Γιαννιτσών. Έναν σύλλογο, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Στο πλευρό των πληγέντων της Καρδίτσας η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Κιλκίς


Δελτίο τύπου 
Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αλκιβιάδη Κηπουρίδη και τον Α΄ αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Ταρναρά, μετέβη στις 4 Οκτωβρίου 2020 σε πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα όπου και παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης που προσέφεραν μέλη και φίλοι της Τοπικής μας Διοίκησης, συνάδελφοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς καθώς και πολίτες του Κιλκίς που ενημερώθηκαν για την συλλογή των ειδών από μέρους μας.

Κιλκίς: Φιλική Αγωνιστική Συνάντηση Tae Kwon Do Α.Σ. ΑΘΛΟΣ - Α.Σ. ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ


Δελτίο τύπου 
Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος" Κιλκίς
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε Προπονητική Φιλική Αγωνιστική Συνάντηση tae kwon do από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς, ως μια από τις αθλητικές δράσεις που πραγματοποιούνται για την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου των αθλητών του Συλλόγου. 

Ας μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ…(μέρος 3ο)


Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης
Κώστας Δαμακούδης, Ηλίας Κωτόπουλος.
Πρόκειται για δύο νέα πρόσωπα της ομάδας. Είναι νέοι, δυνατοί, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Πρόκειται για τους Κώστα Δαμακούδη και Ηλία Κωτόπουλο. Με καταγωγή ο πρώτος από το Πολύκαστρο και ο δεύτερος από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν να πλαισιώσουν τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, προσφέροντας στοιχεία που έλλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.