Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κιλκίς: Συνέλαβαν 18χρονο για χασισεμπόριο

Συνελήφθη χθες (6 Οκτωβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 18χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 218 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Εκδρομή στην Αδριανούπολη πάει ο Σύλλογος Στενημαχιτων "Ο Άγιος Τρύφων" Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτων "Ο Άγιος Τρύφων" Κιλκίς διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη στις 27-28 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο Kriezis travel και στο τηλ: 694-267-5176

Η «Καπναποθήκη» του Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπιδου
Την έχουμε ακούσει ως Αυστριακή, Ελληνοαυστριακή, ακόμη και ως Αυστραλιανή! Ο λόγος για την ανακαινισμένη Καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής», που βρίσκεται στην οδό Ν. Παναγιώτου 50, στην πόλη του Κιλκίς.

Προγραμματισμένες δράσεις του κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα και σας ενημερώνει για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2018.

Θα ηχήσουν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 δοκιμαστικά οι σειρήνες στις 11.00 π.μ.

Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -2018» θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Πάλι αυτός ο πονοκέφαλος…


Γράφει η Ελβίρα Τικτοπούλου*
Πόσες φορές τον καθένα από μας έχει ταλαιπωρήσεις ένας πονοκέφαλος; Μια ιδιαίτερα κοπιαστική μέρα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, σε μια κατάσταση έντονου στρες μπορεί να τον προκαλέσει. Είναι ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα.

Έναρξη της μεγαλύτερης δωρεάν επιμόρφωσης στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ξεκινά σταδιακά μέσα στον Οκτώβριο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης στους τομείς της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Προπονητικής Ζωής, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε 48 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόγραμμα προσφέρεται επίσης και διαδικτυακά.

15 Οκτωβρίου - Ημέρα της Αγρότισσας

Του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Στις 15 Οκτ 2018, Δευτέρα, στις 12.00, στο κτίριο του Ελληνικού ICOMOS (Πειραιώς 73, ΑΘΗΝΑ) και υπό την αιγίδα του, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» θα επισημάνει την σημαντική συμβολή της αγρότισσας στην Τοπική Ανάπτυξη και σε «Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία» με την ευκαιρία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ της ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Σεπτέμβριο 2018

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. 

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Σεπτέμβριο 2018

Κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου του 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 680 άτομα και ειδικότερα: