Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Επιστροφές από Ε.Ε. για στήριξη των αγροτών

Δελτίο τύπου Θεματικής Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει την χώρα μας και επιστρέφει στα κρατικά ταμεία 166 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασης του Φεβρουαρίου 2020 που και πάλι μας δικαίωσε επιστρέφοντας άλλα 280 εκατ., που είχαν παρακρατηθεί από κοινοτικές ενισχύσεις καθώς είχε κριθεί πως παραβιάστηκε η κοινοτική νομοθεσία από τις ενισχύσεις σε βοσκοτόπια.

Μήνυμα του δημάρχου Παιονίας προς τους μαθητές της Γ’ λυκείου

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Αγαπητά μας παιδιά, την Δευτέρα 11 Μαΐου επιστρέφετε στις τάξεις μετά από μια μακρά περίοδο καραντίνας λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση σας βρήκε να φοιτάτε στην Γ’ λυκείου και να προετοιμάζεστε για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έκανε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ - Ο τόπος της καρδιάς μου! PONTOS... The place of my heart!»


Πηγή: http://efxinospontos.gr/
Το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ... Ο τόπος της καρδιάς μου! PONTOS...The place of my heart!», ένα οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες, που βασίζεται σε αληθινές ιστορίες προσφύγων της πρώτης και της δεύτερης γενιάς των Ελλήνων του Πόντου, έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και είναι παραγωγή της εταιρίας DSP.

Ας μην το παίζουμε Πυθίες κι ας μην προτρέχουμε….

Γράφει ο Θέμης Ναούμης
Κάποτε όταν ακόμη πήγαινα σχολείο, ο πατέρας ενός συμμαθητή μου και αδερφικού μου φίλου, τον οποίο μετά τους γονείς μου τον έχω πρότυπο ανθρώπου, μου ‘χε πει: «Ξεκίνα να γράφεις τις σκέψεις σου στο χαρτί, όταν τις νιώθεις σαν φωτιά που σε καίει»! Είχε μεγάλο δίκαιο! Αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχω όταν ξεκινώ να γράφω! Αυτή η φωτιά με καίει, από τη στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας μας με τον νέο ιό! Οι σκέψεις! Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί!

Κιλκίς: Υπό εξέταση μέτρα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς

Χωροταξικές ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της τοπικής αγοράς, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έναντι του Covid – 19, μελετά η Δημοτική Αρχή με σκοπό την ενθάρρυνση της οικονομικής δραστηριότητας των επαγγελματιών και ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, χώροι εστίασης) κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Επίσκεψη Γ. Γεωργαντά στο Νοσοκομείο Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα, 9 Μαΐου 2020, το νοσοκομείο Γουμένισσας όπου είχε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία των νοσοκομείων του Νομού και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Σέρρες: Σκοτώθηκε 55χρονος μοτοσυκλετιστής σε τροχαίο

Σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2020 και ώρα 06.30 στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Μητρουσίου, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 55χρονος άνδρας, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε στηθαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Δήλωση E. Αγαθοπούλου για την 9η Μαΐου

Δελτίο τύπου E. Αγαθοπούλου
Την 9η Μαΐου 1945 έληξε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και μαζί του συνετρίβη στρατιωτικά και ο φασισμός. 75 χρόνια μετά, στέλνουμε μήνυμα επαγρύπνησης για τη Δημοκρατία και την υπεράσπιση των αντιφασιστικών κεκτημένων της. Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. 

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την 9η Μάη, ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Η 9η Μάη είναι η Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ημέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού. Μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και ελπίδας είναι που επιδιώκουν να σβήσουν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, καθιερώνοντας την 9η Μάη ως "Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ζωντανή «εκτέλεση» της διδακτικής πράξης

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα με αυτήν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
Το πρώτο αφορά τον τρόπο με το οποίο αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αφού πρώτα έφερε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και άρσης των ατομικών ελευθεριών απορρίπτοντας κυνικά κάθε δυνατότητα διαλόγου και αντίδρασης, φέρνει σήμερα ξαφνικά για ψήφιση με εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο με την Παιδεία νομοσχέδιο, μία πρωτοφανή ρύθμιση για ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από τη σχολική αίθουσα.