Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Κιλκίς: "Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά"


Πρόσκληση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ
Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο, "Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά", την Κυριακή 23 Γενάρη 2022, στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Δημιουργική εβδομάδα για τη δομή ΚΔΑΠ Kinesis


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε δυναμικά με δύο μαγειρικές απόπειρες! Η πρώτη λαχταριστά μηλοπιτάκια και η δεύτερη αφράτα μερεντοψωμάκια. Ανακατέψαμε, ζυμώσαμε ψήσαμε και γευτήκαμε τις γλυκιές μας δημιουργίες.

Ανοσμία


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Αθεράπευτο κατάλοιπο της κοινωνικής long covid. Αυτά όμως τα ξέρουν καλύτερα οι κατωχυρωμένοι με το ακαταδίωκτο «ειδικοί».  Η ανοσμια ωστόσο πάει παρέα με την ανομία, έχοντας απόσταση μόνο ένα σίγμα. Η «ελίτ» της χώρας αδειάζει τους βόθρους της πάνω μας, παντού βρωμάει και ζέχνει, κι εμείς, με ταπωμένες τις μύτες από την παρατεταμένη μασκοφορία, αποκτήσαμε long αθεράπευτη ανοσμία. Η ζέουσα «ελίτ» και οι ανοσμικοί υπήκοοι. 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις για συμμετοχή στην FOOD EXPO 2022


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 7η FOOD EXPO 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα της Αττικής.

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Οικονομίας – Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής:

Δύο όμιλοι δραστηριοτήτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε δυο ομίλους δραστηριοτήτων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς, μετά το πέρας των μαθημάτων. Παρά την δύσκολη ώρα, που τα παιδιά μπορεί να έχουν υποχρεώσεις και φορτωμένο πρόγραμμα, η συμμετοχή είναι ικανοποιητική και τα παιδιά παίρνουν μέρος με χαρά και ενδιαφέρον και αποδίδουν πολύ καλά.

Ζ. Δημαδάμα, Α. Χαρακίδα, Α. Σαουλίδης και Β. Γεωργιάδης μιλούν στον Μπάμπη Καραγεωργίου στον OKwebRadio


Ζέφη Δημαδάμα, Αλεξία Χαρακίδα, Αντώνης Σαουλίδης και Βασίλης Γεωργιάδης μιλούν στον Μπάμπη Καραγεωργίου στον OKwebRadio την Τετάρτη 26/1 στις 12.30

Ακόμη δύο μετεγγραφικές "βόμβες" για την ΚουΠα Κιλκίς


Ανακοίνωση  ΚουΠα Κιλκίς
Σε δύο μεγάλες 
μετεγγραφικές "βόμβες" ποιότητας προχώρησε ο Σύλλογός μας αφού απέκτησε τον έμπειρο σέντερ ΣΑΒΒΑ ΜΑΝΟΥΣΟ (208 cm, 37 ετών) από τον ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (Β΄ ΕΘΝΙΚΗ) και τον νεαρό ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΠΕΡΤΖΗ (197 cm, 16 ετών) που επέστρεψε από την ΔΕΚΑ (10academy).

Εργασίες συντήρησης και κοπής πρασίνου σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου
στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022.

"Παναγιώτη Καρανικόλα, να σας ζήσει η μικρή..."


Ανακοίνωση Ατρομήτων
Το Δ.Σ. οι αθλητές και οι αθλήτριες των Ατρομήτων, εκφράζουν τις θερμότερες ευχές στον παίχτη της ανδρικής μας ομάδας, Παναγιώτη Καρανικόλα και στην σύζυγο του για την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας τους.
Σας ευχόμαστε να την καμαρώνετε πάντα δυνατή και τυχερή με πολλά χαμόγελα.
Να σας ζήσει.

Τους Δημότες Κιλκίς, τους ρώτησε κανείς;


Υπογράφει η Κασσάνδρα

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε Πολιτισμού,
αναζητώ αποδείξεις για την ύπαρξη του τομέα που εκπροσωπείς στην πόλη.
Μάλλον θεωρείς πως πολιτισμός είναι μόνο συναυλίες, τραγούδια και λοιπές εκδηλώσεις. Πολιτισμός είναι, όμως, από το σεβασμό των πεζών στις διαβάσεις ως την καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια.

Κορωνοϊός (21/1/2022): 20.507 νέα κρούσματα (100 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 108 θάνατοι και 679 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.507, εκ των οποίων 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.762.870 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 433 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.643 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μπράβο φιλαράκια και χαρά στο κουράγιο σας


"Διαδρομή με του φίλους μου τους κουρσάδες μέχρι το Κιλκίς. Μία τέλεια βόλτα με καταπληκτική παρέα. Ο καιρός ήταν κατάλληλος με ήλιο αλλά και πολύ κρύο.", λέει ο φίλος της Γνώμης Μπάμπης Μίτκος. Εμείς τι να πούμε πέρα από ένα μεγάλο μπράβο. Χαρά στο κουράγιο σας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 21/1/2022, 3:33 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν προχθές (19 Ιανουαρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές του Κιλκίς που κατοικούν στις οδούς Καραολή Δημητρίου, 25ης Μαρτίου, Κ. Γαβριηλίδη, Θεσσαλονίκης (μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Καραολή), Τσιρογιάννη (μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Καραολή), Μανωλάκη (μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Καραολή), Ηπείρου (μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Καραολή), Περιφερειακός (μεταξύ των οδών Εθνικής Αντίστασης και Καραολή), Σάντας ότι λόγω διαρροής σε δύο σημεία στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου με Πύρρου και Θεσσαλονίκης με Κ. Γαβριηλίδη θα διακοπεί η υδροδότηση. Το γεγονός είναι έκτακτο και δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση.

Πινακίδες να γελάς και να κλαις...


Έχει καταντήσει πλέον κουραστικό να γκρινιάζουμε για αυτή την "καταραμένη Γαλατική χώρα" με το όνομα Κιλκίς. Προσπαθούμε μάταια να βρούμε κάτι καλό να αναδείξουμε, αλλά που να μας αφήσουν αυτοί που μας διοικούν;

Δωρεάν rapid tests σε Άγιο Αντώνιο, Κορωνούδα, Πεδινό, Λαοδικηνό, Μεγάλη Στέρνα και Ηλιόλουστο


Δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έξι οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. Ειδικότερα υγειονομικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Απογραφή για τους κατοίκους της ΔΕ Πολυκάστρου στο Δημαρχείο Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας ενημερώνουμε πως όσοι δεν έχετε απογραφεί ακόμη στο Πολύκαστρο ή στα χωριά της ΔΕ Πολυκάστρου μπορείτε να παρευρεθείτε την Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ » του Δημαρχείου Παιονίας από τις 9.00 έως τις 14.00, προκειμένου να απογραφείτε.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι εγγραφές στην άυλη συνταγογράφηση, σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ). Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2020 3.001.144 πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους, ώστε να λαμβάνουν μέσω μηνύματος τις ιατρικές συνταγές, τα παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις τους.

«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Τέλος εποχής στα Πλαστικά μίας Χρήσης φέρνει ο Ν. 4736/2020»


Δελτίο τύπου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Το Followgreen Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη μας καλεί να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τα Πλαστικά μίας Χρήσης, να ενημερωθούμε για τις επιπτώσεις που επιφέρει η χρήση τους στο περιβάλλον, καθώς και για τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην αγορά η εφαρμογή της νομοθεσίας Ν.4736/2020.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ένα άτομο για λαθρεμπόριο τσιγάρων


Συνελήφθη χθες (20 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Προμήθεια απινιδωτών από το Δήμο Παιονίας και συνεργασία με την ΕΠΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο Πολύκαστρο, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς Κώστα Πάταρα και αποφάσισαν την συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια της διεξαγωγής των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του νομού Κιλκίς.

Ανανέωση και έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ)

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (αρ.πρωτ.: Δ12α/ΓΠ οικ.4825/46/18-01-2022 και με ΑΔΑ: 6Ο5Β46ΜΤΛΚ-ΞΦΝ).

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου 
Ξυλοκερατιάς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκερατιάς, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο "παλιό Δημοτικό Σχολείο" του χωριού, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι.