Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Αποκριά... πάμε Καστανιές Κιλκίς


Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Το χωριό Καστανιές του νομού Κιλκίς που έχει αφήσει τις ωραιότερες αναμνήσεις σε όλο τον νομό σώπασε και δεν πετάει πλέον τα πολύχρωμα κομφετί σκορπώντας απλόχερα την γνήσια διασκέδαση όπως συνηθίζεται στις λαογραφικές παραδόσεις του τόπου μας.

Σε διαδικτυακή Επιστημονική Συνάντηση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς


Σημαντική παρουσία στην 34η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα έχει και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Η 34η Συνάντηση που γίνεται σε συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Αρχαιολογικών Μουσείων της Μακεδονίας και της Θράκης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Πως "πακετάρουμε" παλιές συσκευές για μόνιμη αποθήκευση

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Προμήθεια κάδων απορριμμάτων για το Δήμο Παιονίας


O δήμος Παιονίας προκήρυξε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Προμήθειας κάδων απορριμμάτων», για την κάλυψη των αναγκών του με ενδεικτικό προϋπολογισμό 69.936,00 €.

Κορωνοϊός (7/3/2022): 8.639 νέα κρούσματα (41 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 52 θάνατοι και 370 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 
8.639, εκ των οποίων 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.517.111 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 193 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.457 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Γεωργαντάς: Οι τρεις κατευθύνσεις για την προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Tους τρεις άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η αγορά προϊόντων αγροτικής παραγωγής, που έχει πληγεί εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τιρεκίδης: «Αναγέννηση» για τους ανθρώπους του δήμου Παιονίας


Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί την αφετηρία της Σαρακοστής και την έναρξη της νηστείας. Επιπλέον, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της πνευματικής και σωματικής «κάθαρσης». Την «Αναγέννηση» αυτή θέλουμε και εμείς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του δήμου Παιονίας.
Χρόνια Πολλά, καλή Σαρακοστή.

(Video) Αίσχος: Νεκροταφείο κάδων απορριμμάτων μπροστά στο Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς

Αίσχος: Νεκροταφείο κάδων απορριμμάτων μπροστά στο Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022.

(Video) Κούλουμα 2022 στην πόλη του Κιλκίς

Κούλουμα 2022 στην πόλη του Κιλκίς, την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022.

Εφιαλτική η μείωση του πληθυσμού στο νομό Κιλκίς

Του Ιωσήφ Τσακίδη
Το κείμενο αυτό απευθύνεται κυρίως-όχι όμως και αποκλειστικώς, στους Κιλκισιώτες και τους κατοίκους του νομού Κιλκίς. Σύμφωνα λοιπόν, με ανεπίσημες αλλά αξιόπιστες και καλά πληροφορημένες πηγές, έχουμε μείωση του πληθυσμού του νομού μας, γύρω στο 20%. Εξετάζοντας συγκριτικά τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα με την απογραφή του 2011 και των 80,400 χιλιάδων κατοίκων, με ασφάλεια προκύπτει πως η εν λόγω μείωση αφορά grossomodo 16,000 κατοίκους. Νούμερο τρομακτικό και άκρως εφιαλτικό.

Eισβολή στην Ουκρανία: Η Ευρώπη Μπροστά σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο


Γράφει ο Γιώργος Σ. Ντούρος
Οικονομολόγος – Διεθνολόγος

Ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε απότομο τέλος στη «μεταψυχροπολεμική εποχή», η οποία υπέθετε ότι οι μεγάλοι πόλεμοι με συμβατικό οπλισμό αποτελούσαν παρελθόν για την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπως αναφέρει και η ιστορικός Elise Sarotte.