Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

"Μην παραπονιέστε μετά που τα παιδιά σας μπαίνουν στο internet και παίζουν παιχνίδια"

Παρέμβαση του αναγνώστη μας Σωκράτη Δημητριάδη στην ανάρτησή της Γνώμης "Ράβε ξήλωνε στου μαθητή και της Παιδείας το κεφάλι..."
"Πολύ σωστά, ο κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να διδάσκει το αντικείμενο το οποίο σπούδασε. Αφού λοιπόν υπάρχουν κενά σε Μαθηματικούς, εξηγήστε στον κόσμο για ποιο λόγο ως ΕΛΜΕ δεν ζητάτε να μεταταγούν στην πραγματική τους ειδικότητα όλοι οι Μαθηματικοί οι οποίοι εδώ και 25 χρόνια έχουν καταχρηστικά καταλάβει εκατοντάδες θέσεις Πληροφορικής.

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μη καταβολή των δεδουλευμένων σε σχολικές καθαρίστριες.

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Σαράντα οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναδεικνύουν το πρόβλημα των σχολικών καθαριστριών ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φετινή σχολική χρονιά 2014-2015 έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, και περίπου 8.500 σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Δήμος Κιλκίς: "Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2015"

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, συμμεριζόμενη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες του Δήμου Κιλκίς, αποφάσισε να μην επιβάλλει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2015. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή και επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Συμβουλές από την Πυροσβεστική Γουμένισσας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
Φροντίστε να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ από τα ΜΜΕ για τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τυχόν οδηγίες, σε περίπτωση «επιδείνωσης» του καιρού.
· ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι τα ΦΡΕΑΤΙΑ έξω από το σπίτι σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΕΝΑ, ώστε το νερό κατά τη διάρκεια της βροχής να έχει «φυσική ροή».

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για την ημέρα της Επετείου της 17 Νοεμβρίου

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Η ημέρα της 17 Νοεμβρίου είναι μια μέρα μνήμης κατά την όποια τιμάμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Είναι ταυτόχρονα μια μέρα εκδηλώσεων, με συμμετοχή σε πορείες, καθώς έννοιες όπως δημοκρατία, ατομικά δικαιώματα, παιδεία ελεύθερη και δημοκρατική αποτελούν ακόμη αιτήματα ανεκπλήρωτα.

Συγχαρητήρια, Στρατηγέ Μιχάλη Κωσταράκο

Με την ευκαιρία της εκλογής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στη θέση του πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή. "Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), το υψηλότερο αξίωμα -σε υπερεθνικό επίπεδο- που έχει εκλεγεί ποτέ Έλληνας Στρατιωτικός, θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να σας εκφράσουμε τα θερμότερα συγχαρητήρια μας και τις καλύτερες ευχές για την επιτυχία της αποστολής σας."

Πρωτοβουλία της τέταρτης αναθεώρησης του Συντάγματος της Ελλάδας

Μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
"Το Σύνταγμά μας έχει πια διανύσει σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής. Πρόκειται για την μακροβιότερη, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους, συνεχή περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης της Χώρας. Κι αυτό, να μην το υποτιμούμε. Γιατί αποτελεί μεγάλη πρόοδο για τον πολιτειακό μας βίο.

Ράβε ξήλωνε στου μαθητή και της Παιδείας το κεφάλι


Συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς Γιώργου Ξενέλη στη Γνώμη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή, ως ιδιώτες συνεργάτες σε έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από την 3η Νοεμβρίου 2014 μέχρι την 24η ώρα της 3ης Δεκεμβρίου 2014, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, το οποίο θα ισχύει από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2015.

Συνάντηση Γεωργαντά με Στύλιο

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς  συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον προκάτοχό του κ. Γεώργιο Στύλιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει, τις δράσεις  και  τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς ευχαριστεί...

Tο Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν τη σύζυγο του εκλιπόντος Παναγιώτη Τσαλουχίδη για την προσφορά πρωινού γεύματος στους ωφελούμενους και το προσωπικό του ΚΚΣ εις μνήμη του συζύγου της.

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Αναβολή εκδρομής στα Τρίκαλα

Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Εκτάκτως το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς, αναβάλλει τη διήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Θεσσαλίας που διοργάνωνε για το διήμερο Σάββατο 29 - Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Δυστυχώς, ακυρώθηκαν όλες οι εκδρομές που ήταν να πραγματοποιηθούν με προορισμό και διανυκτέρευση την πόλη των Τρικάλων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συγχαίρει Γεωργαντά

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς συγχαίρει το μέλος του και νέο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιο Γεωργαντά. Για εμάς τους συναδέλφους του δεν αποτέλεσε έκπληξη ο ορισμός του ως Υφυπουργού, καθώς πιστεύουμε ότι ήταν το αποτέλεσμα του άοκνου καθημερινού αγώνα του ως Βουλευτή για τα θέματα της περιοχής μας.

Αξιέπαινη δράση της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς "Ο Προφήτης Ηλίας"

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς "Ο Προφήτης Ηλίας" σε συνεργασία με Σωματεία Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κοινωνική δράση "ΓΕΙΤΟΝΕΣ" δηλαδή αποφάσισαν να διαθέσουν το 20% από το κέρδος τους στους άνεργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες με μορφή κουπονιών για αγορά είδη πρώτης ανάγκης (άρτος) από τα Αρτοποιεία τους.

Πήγαν να εκβιάσουν Κιλκισιώτη επιχειρηματία, αλλά δεν τους έκατσε

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 49χρονος και ένας 19χρονος (πατέρας – γιος), υπήκοοι Αλβανίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση σε βάρος 37χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος σε περιοχή του Κιλκίς.

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή του Σ.Ε.Ο. Κιλκίς στον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, στον «Μύλο των Ξωτικών», το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων.

7ος στο Πανελλήνιο του Μαραθωνίου της Αθήνας ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Αίαντα Κιλκίς

Στην ιστορική κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου όπου πραγματοποιείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν οι αθλητές του Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, Γιάννης Παπαδόπουλος και Αντώνης Μηλιώτης την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για την απόσταση των 42195 μέτρων με υψηλή θερμοκρασία η οποία σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη υγρασία λόγω των βροχών που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες έκαναν το έργο των δρομέων ακόμα πιο απαιτητικό.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Παρέμβαση Τσίπρα στις συζητήσεις κυβέρνησης- τρόικας- Δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα·Εξοπλισμοί στη Βουλή- Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη· Με εντολή τρόικας- Άτακτη υποχώρηση για τα ληξιπρόθεσμα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Άλλα αντ΄ άλλων για τις 100 δόσεις-Το υπ. Οικονομικών «άδειασε» τη γ. γ. Εσόδων για το «δώρο» στη ρύθμιση·Μισθοί και αναδρομικά- Έξαλλοι και οι δικαστές·Ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας χρήσης

Έναρξη αγωνιστικής περιόδου για τον "Άτλαντα" Κιλκίς