Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 5,5 εκατομ. ευρώ

Αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.319 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 5,5 εκατομ. ευρώ περίπου.Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Ο ΕΛ.Γ.Α. επιθυμεί να ενημερώσει τους παραγωγούς που έχουν ζημιωθεί εντός του 2011, ότι το σύνολο των αποζημιώσεων θα τους έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, εκτός από τις ζημιές του Δεκεμβρίου 2011 οι οποίες θα αποζημιωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

Ο Βασίλης Φλωρίδης επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής

Επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων τοποθετήθηκε ο κιλκισιώτης αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης, έπειτα από έγκριση που δόθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κατά την ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής για την καταλληλότητα των προτεινομένων από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Υγείας για διορισμό στις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών της Αρχής, καθώς και των αναπληρωτών τους, τον κ. Φλωρίδη ενέκριναν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσαν «παρών» (για τα υπόλοιπα μέλη της Αρχής η Ν.Δ. δήλωσε «παρών»).

1η Φεβρουαρίου σβήνουμε τα φώτα της Ελλάδας – ΟΧΙ στις αυξήσεις της ΔΕΗ

1 Φεβρουαρίου ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…..
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Το «απαγόν» ή σβήσιμο, είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι Αργεντίνοι καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Έσβησαν, ταυτόχρονα, τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

Ψήφισμα της ΚΣΣ της Ευρώπης για την αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Με Ψήφισμα-Δήλωση η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων Με ευκαιρία τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Αρμενίου δημοσιογράφου Χράντ Ντινκ, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ, Parliamentary Assembly of the Council of Europe), σε Ψήφισμα-Δήλωση, που υιοθέτησε, καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Παναρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Περί δραχμής και της αυταπάτης που εισάγει

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Εφόσον το PSI χρονίζει και η διαχείριση του χρέους μας μένει μετέωρη, οι θέσεις υπέρ της δραχμής και ό,τι άλλο συνεπάγεται θα παραμένουν στην επικαιρότητα, χωρίς αυτό απαραίτητα να δικαιώνει τους υποστηριχτές τέτοιων λύσεων.  To ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο), που υποθέτουμε ότι δεν είναι αναγραμματισμός του ΠΑΜΕ, σε μια του διακήρυξη –με θέσεις όμως όμοιες του ΠΑΜΕ– με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα» για το χρέος, υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή. Σημειώνονται, μεταξύ άλλων, λοιπόν τα εξής:

Φωτογραφίες από τα αρχεία των αναγνωστών του www.gnomikilkis.gr

Φώτης Ζάικος, Νίκος Σπυρλιάδης
και ο τραγουδιστής Παναγιώτης Ψωμιάδης
το 1995 στο Κέντρο ΚΗΠΟΣ στο Κιλκίς
Από το αρχείο του Νίκου Σπυρλιάδη ( www.studioaccordo.gr )

Διανομή Καινής Διαθήκης σε μαθητές από τον Μητροπολίτη Κιλκίς

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας, η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και τον θρησκευτικό Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» μοίρασε σήμερα σε όλους τους Μαθητές και τους Καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων που ανήκουν στην πνευματική της δικαιοδοσία.

Σύλληψη 67χρονου Γερμανού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (30.01.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας υπήκοος Γερμανίας 67 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, για διακεκριμένη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην Κατερίνη και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές το 2011. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη δύο υπηκόων Αφγανιστάν για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (30.01.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 21 ετών, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου κατείχαν και υπέδειξαν δύο Δελτία Ταυτότητας τα οποία τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς δύο άτομα για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν χθες (30.01.2012) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλβανίας 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης βάρους (1.020) γραμμαρίων, έναντι του ποσού των (1.500) Ευρώ.

Από αύριο οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Στις περίφημες προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για μείωση των διοδίων και στη σχετική καμπάνια του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη παρέπεμπαν με πικρό χαμόγελο όσοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν τις αυξήσεις που τίθενται σε ισχύ από αύριο. Η σκληρή πραγματικότητα των συμβάσεων παραχώρησης που είχαν υπογραφεί επί Γ. Σουφλιά στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ οδηγεί σε νέα επιβάρυνση των οδηγών, την ίδια στιγμή που τα έργα στους οδικούς άξονες έχουν "παγώσει".

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας φέρνει... χαρά!

Πολλοί είναι οι νεοδημοκράτες που χαίρονται με την έλευση του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας των αποστράτων αξιωματικών και τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές. Ο λόγος; Μα φυσικά η σκέψη ότι από την ύπαρξη του Συνδέσμου θα χτυπηθεί το κόμμα του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, που εμφανίζει ομοιότητες σε επίπεδο... πατριωτισμού.
Και στο νομό Κιλκίς η χαρά αυτή είναι μεγάλη, δεδομένης της δυναμικής που αποκτά το τελευταίο διάστημα ο ΛΑΟΣ...

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας των απόστρατων αξιωματικών στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει γνωστή η παρουσίαση των θέσεών του, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, η πρωτοβουλία που ξεκίνησαν απόστρατοι αξιωματικοί των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, βρέθηκε και στο Κιλκίς.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Κοπή βασιλόπιτας της Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους φίλους της Θρακικής παράδοσης στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας,την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00π.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Σας ευχόμαστε μια καινούργια χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργία.

Ακριβότερο κατά 19% το αγροτικό ρεύμα από 1η Φεβρουαρίου 2012

Του Τσατσάκη Γιάννη
Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου εφαρμόζονται τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τη Μέση Τάση, με το αγροτικό τιμολόγιο να σημειώνει αύξηση της τάξης του 19% και την τιμή κιλοβατώρας να διαμορφώνεται στα 0,05933 ευρώ από 0,04946 ευρώ. Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ποσοστιαία αύξηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, κατά 474,73% αφού διαμορφώνεται σε 0,00546 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,00095 ευρώ. Πιο αναλυτικά, αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση κλπ.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Πυρπόλησαν ορθόδοξη εκκλησία στα Σκόπια. Τεταμένο κλίμα με τους αλβανούς μουσουλμάνους

Άγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ ορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Λαμπούνιστα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ.από την Στρούγκα.Όπως ανέφεραν από την πυροσβεστική δύναμη της Στρούγκας, η οποία έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς, καταστράφηκαν οι βοηθητικοί χώροι της εκκλησαίας, ενώ ζημιές υπέστη και ο τρούλος. Στην περιοχή της Λαμπούνιστα, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Το επεισόδιο αυτό θεωρείται το σοβαρότερο από αυτά που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της Στρούγκας τις τελευταίες ημέρες και τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν διαθρησκευτικό και διεθνοτικό χαρακτήρα.

Παιδικός αποκριάτικος χορός του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τοπικού τμήματος Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους.... μεγάλους να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί στον παιδικό αποκριάτικο χορό που διοργανώνουμε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:00 στο Κτήμα των Ευχών. Μουσική, χορός, σερπαντίνες, χυμοί, γλυκά και πολύ - πολύ ...κέφι. Σας περιμένουμε.

Έρχεται φορολογία για την αγροτική γη όταν αυτή ανήκει σε αγρότες του καναπέ

Η κυβέρνηση συζητά μια νέα 
φορολογική πολιτική για τα 
αγροκτήματα που δεν ανήκουν 
σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
«Καζάνι που βράζει» η θεματολογία που σχετίζεται με την αγροτική γη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει για τα καλά «στο μάτι» τους «αγρότες του καναπέ», ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό τις ευλογίες της τρόικας, βλέπει με ενδιαφέρον μια νέα φορολογική πολιτική για τα αγροκτήματα που δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε με δηλώσεις του στη βουλή την περασμένη εβδομάδα ούτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης που τον τελευταίο καιρό γίνεται αποδέκτης σειράς αιτημάτων από συντελεστές του αγροτικού χώρου που θέτουν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μεγάλης επιβάρυνσης που επιφέρει στα κόστη παραγωγής ο πολυτεμαχισμός του κλήρου και τα υψηλά ενοίκια γης.

Στάση εργασίας αύριο σε όλα τα νοσοκομεία

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούντα αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου από τις 11πμ μέχρι τέλους του ωραρίου σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μετά τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σιβηρικός αντικυκλώνας σκεπάζει την Ελλάδα – Ο πιο άγριος χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών- Έρχονται και νέες σφοδρές χιονοπτώσεις μαζί με τους νοτιάδες ·Εκλογές το αργότερο, ως το Πάσχα, λέει η Ν. Δ. – Ενώ τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην παραίτηση του Γ.Α.Π.·Με τα μάτια στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής… - Ολονύχτιο θρίλερ για την Ελλάδα
ΑΥΓΗ ·Μας τιμωρούν για την αποτυχία τους – Γερμανοί και άλλοι «εταίροι» αναγνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει αποτύχει. Για αντίδοτο προτείνουν μεγαλύτερη δόση φαρμάκου και εποπτείας·Συσσίτια στα σχολεία – Αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα·Νέες αυξήσεις στα διόδια! –Τίποτα δεν τους σταματά. Νέας χαράτσια για έργα που δεν γίνονται

Η βασιλόπιτα του δήμου Παιονίας

Στην τελευταία του συνεδρίαση που έγινε στις 24/1/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας με τα το τέλος της συνεδρίασης έκοψε την βασιλόπιτα του. Το τυχερό φλουρί έπεσε στον Δημοτικό Σύμβουλο και αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης Κίνησης Νέων Παιονίας καθηγητή Φυσικής Βασίλη Ζησάκο ο οποίος και διευκρίνισε άμεσα ότι το φλουρί έπεσε στην Κίνηση Νέων κι ότι αυτός το παραλαμβάνει.

Συνέντευξη τύπου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες: «Έως το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το Μνημόνιο»

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Να αρχίσω με ορισμένα γενικά σχόλια σχετικά με το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, στο οποίο συζητήθηκαν δύο θέματα τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το δεύτερο αφορά τη Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη. Θα πω μόνο λίγα πράγματα γι’ αυτά, για να έρθω στα θέματα που αφορούν περισσότερο τη χώρα μας.

Ο Πυρρίχιος χορός

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Αναμφίβολα ο ονομαζόμενος Πυρρίχιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ωραιότερους χορούς και επιπλέον έλκει την προέλευσή του από τα βάθη της αρχαιότητας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές σχετικά, επικρατέστερη όμως φαίνεται να είναι αυτή που τοποθετεί την γέννησή του, την εποχή της πολιορκίας της Τροίας. Ο Όμηρος συγκεκριμένα αναφέρει στην Ιλιάδα, ότι, όταν σκοτώθηκε ο Πάτροκλος, ο Πύρριχος που ήταν αχώριστος φίλος του, για να σβήσει τον αβάσταχτο πόνο του, άρχισε να χορεύει γύρω από το άψυχο κορμί του φίλου του. Ακολούθησε χορός του ίδιου μαζί με άλλους μαχητές, γύρω από την φωτιά που άναψαν για να κάψουν το σώμα του νεκρού.