Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το καλύτερο καρναβάλι κερδίζει 500 ευρώ!

Διαγωνισμό καλύτερου καρναβαλιού με χρηματικό έπαθλο διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεών του. Αυτό πληροφορούμαστε από την σελίδα του Δήμου Κιλκίς στο Facebook όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Φέτος τις Απόκριες ο Καρνάβαλος κρύβει πολλές εκπλήξεις, τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους! Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς θα ξεκινήσουν με τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στις 16 Φεβρουαρίου 2012 με το καθιερωμένο πλέον παραδοσιακό γλέντι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και θα συνεχιστούν με το Κυνήγι του Θησαυρού στις 25 Φεβρουαρίου και το κάψιμο του Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου και το κάψιμο του Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ειρήνης.

Σημεία απάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Σ. Μερεντίτη με θέμα: «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων»

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, Σούλας Μερεντίτη, με θέμα «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων», τόνισε ότι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην χώρα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Τα τελευταία δύο χρόνια το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προωθήσει σειρά πολιτικών που βελτιώνουν και δημιουργούν ένα σαφώς ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές.
Χαρακτηριστικά ο Υπουργός ανέφερε τα εξής:

Οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας. Βασικές κατευθύνσεις του προωθούμενου πλαισίου είναι ο διαχωρισμός και η διάκριση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία μέχρι τώρα είχαν τις σχετικές αρμοδιότητες. Στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων συμμετέχουν στο μεν πρωτοβάθμιο δύο δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες με το βαθμό του Διευθυντή με τη θέσπιση «ασυμβιβάστων». Δεν συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ποιές μισθώσεις εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού

Γράφει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 100 ΚΙΛΚΙΣ (ΕΝΑΝΤΙ Δ.Ε.Η.)
EMAIL:themikil@otenet.gr, ΤΗΛ.2341029002, 6977431359

Σας ενημερώνουμε ότι από 9-01-2012, οι Δ.Ο.Υ. δεν παραλαμβάνουν νέα μισθωτήρια προς κατάθεση, με μεταγενέστερη ημερομηνία υπογραφής, αν δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και δεν προσκομίζεται μαζί και αυτό για επίδειξη στη Δ.Ο.Υ.
Εξαιρούνται στις μισθώσεις, από την υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού:

Νίκη με ανατροπή για τους προτζούνιορ της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς!

Επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις οι ομάδες προτζούνιορ και τζούνιορ της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, που αγωνίζονται στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο απολογισμός ήταν μία ήττα, αλλά και μία νίκη με… επική ανατροπή!
Η ομάδα προτζούνιορ του Νίκου Μούρου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε στην επανάληψη να πετύχει τέσσερα γκολ και να επικρατήσει τελικά με 4-3 της ΑΠΕ Λαγκαδά.

Σύμπραξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους κοινωνικούς εταίρους για την ενίσχυση των ανέργων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πιστεύοντας ότι μόνο μέσα από συντονισμένες κοινές δράσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, επενδύει στη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους προσκαλεί σε κοινές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ήττα με υποσχέσεις του Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ '89

Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα του Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ '89 από τον Ορφέα Κατερίνης με σκορ 12-21 (03-08). Ένα αποτέλεσμα ώμος που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά δυναμικότητας των 2 ομάδων αφού το παιχνίδι κρίθηκε στη διαφορά εμπειρίας , στη διαφορά δύναμης που προερχόταν από τη διαφορά ηλικιας και φυσικά από το άγχος του πρώτου παιχνιδιού στην κατηγορία από τις νεαρές παίκτριες του Κιλκίς αφού αυτο ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου σ'αυτή την κατηγορία.

Παράταση προθεσμίας της δεύτερης δόσης για τα αυθαίρετα

Έκπτωση 8% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής από τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων, κατά τον χρόνο καταβολής της δεύτερης δόσης του ειδικού προστίμου για τη διατήρησή τους, προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Επίσης, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του εν λόγω ειδικού προστίμου παρατείνεται για ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου, για την περίπτωση που έχει αποσταλεί μέχρι τις 23.12.2011 το ειδικό έντυπο υπολογισμού του προστίμου και εφόσον καταβληθούν και προσαυξήσεις 2% επί του ποσού της πρώτης δόσης.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα στη Σκύδρα και στην Κατερίνη

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το απόγευμα στη Σκύδρα Πέλλας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 52 ετών, διότι αφαίρεσε ένα μοτέρ ψυγείου από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 36χρονου και προκάλεσε φθορές σε μεταλλικά σκαμπό, συνολικής άξιας (2.500) ευρώ.

Συνελήφθη 56χρονος επιχειρηματίας, στα Γιαννιτσά, για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη σήμερα (16.01.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας ημεδαπός 56 ετών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βιομηχανικής- κατασκευαστικής εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. για τη χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 και έπειτα. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (136.436,74) ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στη διάταξη του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 2523/1997 «Μη Απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση – Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις».

Σχέδιο «νομιμοποίησης» καταπατημένων εκτάσεων επεξεργάζεται το υπ. Οικονομικών

Ένα σχέδιο με το οποίο θα νομιμοποιηθούν χιλιάδες εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο και έχουν καταπατηθεί, φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, που εκτιμάται ότι θα φέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Η εξαγορά των εδαφικών εκτάσεων θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται και εκπτώσεις.

50.000 εντολές για διακοπή ρεύματος – Να μην τις υλοποιήσουν ζητά από τους τεχνικούς η ΓΕΝΟΠ

Περίπου 50.000 εντολές για διακοπές ρεύματος έχουν εκδοθεί από τη ΔΕΗ, για καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς στους οποίους περιλαμβάνονταν η πρώτη δόση από το χαράτσι! Με την πάροδο των 80 ημερών που είχε δοθεί ως περιθώριο, η ΔΕΗ άρχισε να εκδίδει τις σχετικές εντολές.Υπολογίζεται ότι από τις 50.000, οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα αρχίσουν να εκτελούνται από σήμερα, Δευτέρα, κατά προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Από την πλευρά της, πάντως, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ζητά από τους τεχνικούς να μην υλοποιήσουν τις εντολές.

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται όλα τα ΜΜΕ, την Τρίτη και την Τετάρτη

Απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ -σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.

Αγωγές κατά των εισπρακτικών εταιρειών από την Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής

Αγωγές ετοιμάζει η «Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής» για τις πιεστικές ενοχλήσεις που δέχονται οι καταναλωτές από εισπρακτικές εταιρείες, ενώ ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο που αφορά στην προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις και να παρατείνει από τώρα την αναστολή των πλειστηριασμών κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών για τα επόμενα τρία έτη.

Το νέο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) κατάταξης των έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες για τις ανάγκες της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, σε εφαρμογή του ν. 4014/2011 με τον οποίο μεταρρυθμίζεται ριζικά η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ευτυχώς που υπάρχει το "Παρατηρητήριο..."


"...και μαθαίνουμε τα πράγματα
στην πραγματική τους διάσταση..."
Τελικά εμείς οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος μέσα στην ατυχία μας…, είμαστε πολύ τυχεροί… που έχουμε το «Παρατηρητήριο…» όλων γενικώς των δραστηριοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, της Χαλκιδικής, της Μακεδονίας, της Θράκης, ολόκληρης της Ελλάδας... συγχωρέστε μας, είναι τόσο μεγάλο το πεδίο δράσης, τόσο σημαντικός ο ρόλος του και τόσο ασύλληπτο το επιστημονικό, πολιτιστικό και πολιτικό εκτόπισμα του, που αδυνατούμε να το αποδώσουμε με τον τρόπο που θα του άρμοζε… σ’ ένα τόσο αμελητέας σημασίας άρθρο…

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών

Την Κυριακή 08 -01-12 πραγματοποιήθηκε στο Καμπάνη η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καμπάνη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αθλητές, γονείς και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Οι γονείς των αθλητών τίμησαν τον προπονητή Ιωάννη Χρίστογλου με τιμητική πλακέτα για την μακρόχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στο Σύλλογο. Οι τυχεροί της εκδήλωσης που κέρδισαν το φλουρί ήταν η Ζώτου Δέσποινα, Αβραμίδου Αλεξάνδρα και Χρίστογλου Νικολέτα.

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη με τη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης με την διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Π. Καρακολτσίδης, ο αντιπρόεδρος Χ. Καρυπίδης και ο καθηγητής Φ. Κιλιπίρης.
Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η λειτουργία του νέου κτιρίου του παραρτήματος ΤΕΙ στο Κιλκίς καθώς και οι ενέργειες για τη βιωσιμότητα του ΤΕΙ μέσα από την διαδικασία εμπλουτισμού του με νέα τμήματα και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Από τους παράγοντες του μητρικού ΤΕΙ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο το Τμήμα που λειτουργεί ήδη στο Κιλκίς, θα έχει στεγασθεί στο νέο κτίριο, αφού ήδη δρομολογήθηκε η άρση κάθε εμποδίου που αφορά στη συνέχιση και ολοκλήρωση των κατασκευαστικών ατελειών.

Φραγγίδης προς Υπουργό Οικονομικών: «Οι τράπεζες υπονομεύουν το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχομένων προσώπων»

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αποτελεί τη πιο ουσιαστική διαδικασία για τον αναδρομικό έλεγχο της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και του παράνομου πλουτισμού δεκαετιών. Εκκρεμούν στις τράπεζες χιλιάδες αιτήσεις του ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών ελεγχόμενων προσώπων και ύποπτων μεγάλης φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες καθυστερούν εσκεμμένα μέχρι και έξι έως οκτώ μήνες την απόδοση στοιχείων των πελατών τους, ενημερώνοντάς τους ότι ελέγχονται, ώστε να έχουν το χρόνο «διευθέτησης» των καταθέσεων τους, σαμποτάροντας την ελεγκτική διαδικασία των φοροεισπρακτικών οργανισμών του κράτους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Χαλκιδική

Φωτογραφία Internet
Σήμερα (16.12.2012) το πρωί, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος ομογενής εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε περίφραξη και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. την περίοδο των εορτών διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση ˝Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα˝ ,η οποία έχει γίνει θεσμός. Είτε με την συλλογή χρημάτων, είτε με την συλλογή βασικών αγαθών, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κάθε χρόνο ενισχύει συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη κοινωνική βοήθεια. Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς δεν θα μπορούσε να είναι απούσα σε τέτοιες δράσεις και να δηλώνει δυναμικά το παρόν.

Ποδαρικό με πρωτιά για Αιμίλο Μαβίδη στον ανώμαλο δρόμο του ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος ανώμαλος δρόμος 5.000 m γύρω από το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, για βετεράνους αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών. Τους αγώνες διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο ΣΕΒΑΣ (Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών της Θεσσαλονίκης) και σ΄αυτούς συμμετείχε και ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Αιμίλιος Μαβίδης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία ως 17 ετών με την θαυμάσια για την εποχή επίδοση των 18'20''. Ο Μαβίδης που είναι για πρώτη χρονιά φέτος στην κατηγορία των Παίδων, γυμνάζεται με τον προπονητή Φίλιππο Μισαηλίδη και κατέγραψε την πρώτη φετινή επιτυχία του συλλόγου στους δρόμους αντοχής, σε μια χρονιά που αναμένεται να χαρίσει στον σύλλογο του Κιλκίς πολλές ακόμη επιτυχίες.

1η Φεβρουαρίου σβήνουμε τα φώτα της Ελλάδας – ΟΧΙ στις αυξήσεις της ΔΕΗ

1 Φεβρουαρίου ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…..
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Διαδικασία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κ.Ε.Π. δήμου Κιλκίς

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 1950/05-01-2012 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης και το άρθρο 18 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ Α 228,02-11-2011), θα τηρηθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί απογραφή των δικαιούχων μέσω των ΚΕΠ.Ποιους αφορά η απογραφή:

Διακοπές ηλεκτροδότησης από σήμερα για μη πληρωμή του τέλους

Να αγνοήσουν τις εντολές και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων ζητά η ΓΕΝΟΠ από τους τεχνικούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από σήμερα με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:

Τώρα βγάζουν και ισοτιμίες - 1 ευρώ = 1.530 δρχ!

Ακούγεται μεν παράλογο αλλά αναλυτές και εμπειρογνώμονες έχουν αρχίσει να υπολογίζουν την ισοτιμία ευρώ - δραχμής στην περίπτωση που η Ελλάδα δει την έξοδο από το ευρώ.
Γράφει αναλυτής:  “Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ = 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1.530 δραχμές ανά ευρώ”. Από την σεναριολογία δεν ξέφυγαν ούτε οι Κυριακάτικοι Times οι οποίοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.

"Άτακτη χρεοκοπία και δραχμή σε 10 εβδομάδες". Ποιος κάνει τη πρόβλεψη

Τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επανήλθαν δριμύτερα. Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.
Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή,επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου.

Σχόλια και ανακοινώσεις ΚΚΕ για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση

Για μισθούς και εργασιακό                                                Η εργατική τάξη πρέπει να απορρίψει τα διλήμματα και τις απειλές κυβέρνησης – τρόικας – μεγαλοεπιχειρηματιών καθώς και την κοροϊδία των βουλευτών και των συνδικαλιστών των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Μόνο αν στηριχθεί στην ταξική της ενότητα και τον δικό της αγώνα μπορεί να αποκρούσει τη νέα επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματά της, να κατακτήσει το δίκιο της. Όλοι στον αγώνα, όλοι στα σωματεία, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ΚΚΕ.

Επιμελητήριο Κιλκίς: Νέο πρόγραμμα για την τόνωση της καινοτομίας και της δυναμικής του τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου που υλοποιεί με τίτλο: PACMAn (Promoting attractiveness, competitiveness and internationalization of Agro-food Clusters of the Medarea), ανακοινώνει:                                         Λίγα Λόγια για το Έργο PACMAn                Το Έργο PACMAn έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED, στο Μέτρο 1.2. «Ενδυνάμωση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ παραγόντων οικονομικής ανάπτυξης και δημοσίων αρχών». Πρόκειται για έργο διακρατικού χαρακτήρα, συνολικής διάρκειας 3 ετών(2010 – 2013), στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς, 9 δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από 6 χώρες της Μεσογείου (Ιταλία,Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος και Ελλάδα).

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους υπαλλήλους της Δ/νσης Γεωργίας της Περιφέρειας Κιλκίς για τη δωρεά των 176,00 Ευρώ, αντί στεφάνου στη μνήμη του κ. Μπαθρέλου Αθανασίου.