Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη

Ανακοίνωση 
 Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη

Το Δ.Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου την 
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 σε Γενική Συνέλευση με θέμα την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δήλωση Χρήστου Γκουντενούδη για την ακύρωση της τοποθέτησης διοδίων στο Πολύκαστρο

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου για την δικαίωση μας όσον αφορά την ακύρωση της απόφασης τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο.

Διεθνές Συνέδριο "Η επόμενη μέρα μετά την Καταστροφή"

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ
Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Ιωάννης Δαρδαμανέλης και ο Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, Ανανίας Τσιραμπίδης σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο "Η επόμενη μέρα μετά την Καταστροφή" την Πέμπτη 6 - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στα Δημοτικά Θέατρα Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» και «Οδού Χηλής».

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Καβάλας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και πιο συγκεκριμένα στις παρακάτω θέσεις: στο ύψος της Απολλωνίας (εκατέρωθεν), στον κόμβο των Βρασνών (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), στη Σερραϊκή Ακτή (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) και στο πρώην κάμπινγκ Σαμλίδη (εκατέρωθεν). Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να γίνουν από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 7.30 π.μ.

"Χαμαιλεoντισμός" ανώτερο στάδιο του εθνικολαϊκισμού και δημαγωγικού φασισμού... με αφορμή τις ιταλικές εκλογές

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Η προσαρμοστικότητα του φασισμού και εθνικολαικισμού έγκειται στο γεγονός, ότι ο κίβδηλος αντισυστημικός του λόγος γίνεται ατμός, όταν από αναβαθμισμένη θέση μέσα στο σύστημα, δίνει όρκους σε αυτό και στην τάξη των εκμεταλλευτών – αστών που δεν αμφισβητεί.

Τι λέει ο Δήμος Παιονίας για την ακύρωση της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους κατοίκους του δήμου Παιονίας ότι εξεδόθησαν οι 1436/2022 και 1437/2022 αποφάσεις του Συμβουλίου Της Επικρατείας (ΣΤΕ) οι οποίες στηρίχτηκαν στις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν υποβληθεί το 2017 και το 2021 από τις διοικήσεις του δήμου Παιονίας στο κομμάτι της ακύρωσης της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων Πολυκάστρου και οι οποίες συνεκδικάστηκαν.

Συναυλία πιάνου στο Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς



Η Ρία Τσίγα, Social Media and Digital Marketing Specialist, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη


Η Ρία Τσίγα, Social Media and Digital Marketing Specialist... μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Mε καταγωγή και οικογενειακά ερείσματα από την γραφική Άρτα και μοναδική Κρήτη (Άγιο Νικόλαο). Με σπουδές και ενασχόληση πάνω στο μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την φωτογραφία και με μια ρεαλιστική ματιά για το παρόν και το μέλλον... Μια κυρία αμερικανικών -και γιατί όχι οσκαρικών προδιαγραφών- σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social Media και Digital Marketing Specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία! Για να δούμε τι μας είπε... Από τις πρώτες μας συνεντεύξεις μετα το διάλλειμα του Καλοκαιριού του 22! Προχωράμε...

Με μεγάλη απήχηση το masterclass του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον διάσημο σχεδιαστή και καλλιτέχνη William Simpson

Το δημιουργό του εικονογραφημένου σεναρίου του «Game of Thrones», τον πολυβραβευμένο storyboard και conceptual artist William Simpson, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το κοινό του 6ου διεθνούς φεστιβάλ κόμικς «The Comic Con - Thessaloniki Comic Convention» στο masterclass «Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη» που διοργάνωσε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για τρεις ακόμη μήνες

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που αφορούν στην εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με σκοπό την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Ατομικές επιχειρήσεις υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Κιλκίς έχει λάβει το τελευταίο διάστημα σημαντικό αριθμό αιτημάτων για διευκρίνηση των υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, ατομικών επιχειρήσεων – φυσικών προσώπων.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

Σύσκεψη για τον καθορισμό του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Ο καθορισμός του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τη διαδικασία μετάκλησης συζητήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Η Ιατρική Μονάδα που συμπληρώνει και χαράζει ανεξίτηλα τον υγειονομικό χάρτη του νομού Κιλκίς και όχι μόνο

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑΛΦΑ ΝΕΦΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ» βρίσκεται στο 1ο χλμ Κιλκίς Θεσσαλονίκης στην περιφερειακή οδό και αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνάντησης Εκπαιδευτών Ποντιακής Διαλέκτου στο Κιλκίς

Του Φόρη Πεταλίδη
Τους τρόπους με τους οποίους η ποντιακή διάλεκτος θα γίνει κτήμα όλο και περισσότερων ανθρώπων ποντιακής καταγωγής, αλλά και των συνελλήνων, εξετάστηκαν στη διάρκεια της Συνάντησης Εκπαιδευτών Ποντιακής Διαλέκτου, η οποία έγινε στο Κιλκίς.

Μπορούμε να αναβαθμίσουμε παλιά smartphones και tablets; Ας το μάθουμε!

Τα νέα του ΑΣΕΠ (28/9/2022)

Δελτίο τύπου ΑΣΕΠ
1. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς
2. 3Κ/2022: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ
3. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια γραφίτη
4. 1Γ/2015: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων Επιλαχόντες ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Υ.Π.Α.
5. 4Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10013, 10020)
6. Αναμορφωμένοι πίνακες μετά από ενστάσεις επιπέδου ΓΔ του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
7. 5Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΚΘ 10020
8. 1Γ/2022: Εξεταστικά Κέντρα γραπτού διαγωνισμού Α.Α.Δ.Ε.
9. 4Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10024, 10025)
10. Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
11. 10Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΔΕ
12. 4Κ/2020: Έκδοση Οριστικών Αποτελεσμάτων ΠΕ
13. 9Κ/2021: Ανακοίνωση για τη διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων
14. 7Κ/2022: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
15. 5Ε/2021: Έκδοση προσωρινών πίνακων κατάταξης και αποκλειομένων ΚΘ 10009 έως 10011, 10019, 10024 έως 10027
16. 10Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ

Ψυχοσύνθεση του Έλληνα

Του Κώστα Μπούζα
Οι Έλληνες, όπως κάθε λαός, έχουμε τα στοιχεία εκείνα που μας χαρακτηρίζουν (προτερήματα και ελαττώματα).Μεταξύ τους, όμως, κάποια θεωρούνται ως τα κύρια χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν – διαχρονικά - τον Έλληνα ως αριστοκράτη του πνεύματος.

Η ομοφωνία της μίζερης ανάπτυξης

Του Δημήτρη Μάρδα
Π. Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

- Η Τουρκία υπερδιπλασίασε το ΑΕΠ της μέσα σε είκοσι σχεδόν χρόνια από το 2000. Λίγο έλλειψε να ξεπεράσει το 1 τρις δολάρια προς τα μέσα της δεκαετίας του 2010. Η απαξίωση της τουρκικής λίρας από το 2018 το μείωσε στα περίπου 750 δις δολάρια περίπου. Εμείς έχουμε κολλήσει εδώ και μια εικοσαετία σε ποσό μικρότερο ή πλησίον των 200 δις δολαρίων.

Πρωτοβουλία για επαναλειτουργία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου
 Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη των ΔΣ των Συλλόγων 
Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, και έχοντας υπόψη τα αρκετά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία (εκπαιδευτικά, οικονομικά, κτιριακά, ψυχοκοινωνικά κ.τ.λ.), αποφάσισε να καλέσει τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Κιλκίς σε σύσκεψη και τους γονείς και κηδεμόνες μέλη των συλλόγων, με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρία, να συζητηθούν γνώμες και απόψεις, ώστε:

Που οφείλεται η δυσοσμία στο Κιλκίς

Από το πρωί σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, η εφημερίδα μας δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για έντονη δυσοσμία σε όλη την πόλη του Κιλκίς. Η Γνώμη παραθέτει το ρεπορτάζ που έκανε για το ίδiο θέμα ακριβώς πριν από ένα χρόνο (26/9/2021).

Πάρε και εσύ μέρος στον διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου»

Δελτίο τύπου Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος,
Αγαπάτε τον τόπο σας και ταυτόχρονα σας αρέσει η τέχνη της φωτογραφίας και της γραφής; Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σας δίνει την ευκαιρία να αναδείξετε τον τόπο και τα ταλέντα σας, μέσα από το διαγωνισμό της «Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου».