Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

51ο Rally ΔΕΘ: Το παιχνίδι παίζεται στο βουνό και όχι στην κονσόλα

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 51ου Rally ΔΕΘ  και τις τελικές πινελιές στο Roadbook ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και επίσημα ο αγώνας. Ο αγώνας μετράει συνολικά 242,83χλμ με 5 ειδικές εκ των οποίων η μία πλήρως επαναλαμβανόμενη και συνολικά 63,35χλμ.
Το πρώτο αγωνιστικό θα περάσει το ΣΕΧ 0, στην έξοδο του Service Park την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 με κατεύθυνση τα χωριά Λιβάδι - Πετροκέρασα. 

Ευχαριστίες δήμου Κιλκίς για την επιτυχή διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης 2018


Ευχαριστίες δήμου Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς. Όλες οι συναρμόδιες Αντιδημαρχίες και υπηρεσίες (Πολιτισμού, Τεχνικών Έργων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη,) εξυπηρέτησαν με συνέπεια και υπευθυνότητα τους εκθέτες, φρόντισαν για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των δημόσιων χώρων και κάλυψαν με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων τις ανάγκες ψυχαγωγίας των πολιτών και επισκεπτών.

Paulo Coelho: «Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα και έκλαψα» - Μυθιστόρημα


Γράφει η Χρύσα Αλεξανδρή
Ο Πάουλο Κοέλιο (γεν. 25 Αυγούστου 1947) γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Φοίτησε στην νομική, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1970, για να ταξιδέψει σε Μεξικό, Περού, Βολιβία, Χιλή, στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Βραζιλία και άρχισε να γράφει στίχους για μουσική. Φυλακίστηκε για λίγο καιρό το 1974 για υπονομευτικές δραστηριότητες κατά της βραζιλιάνικης δικτατορίας.

Γεωργαντάς: «Ανάγκη παράτασης για τους δασικούς χάρτες»

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , κ. Σωκράτη Φάμελλο, απέστειλε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την αναγκαιότητα νέας παράτασης για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος ραδιοτεχνίτη θα πραγματοποιηθούν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης (κτίριο πρώην Α΄ ΚΤΕΟ, 1ος όροφος), την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την εκδήλωση «Voltάρω 2018»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνουν τη μεγαλύτερη «πράσινη» γιορτή της χρονιάς, με τίτλο «Voltάρω 2018», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πάρκο δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη 48χρονη για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2018) στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθραίων προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 48χρονη αλλοδαπή για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Έφθασε στο τέλος της η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Δελτίο τύπου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με τον τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», που έγινε σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έφθασε στο τέλος της. Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 15 εθελοντές υλοποίησαν 18 δράσεις και 308 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών συμμετείχαν σε αυτές.

Video: Γιόρτασαν τα 20 χρόνια συμβίωσης στην ίδια πολυκατοικία στο Κιλκίς


Έζησαν 20 χρόνια μαζί ειρηνικά και φιλικά οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στην οδό Εθνικής Αντίστασης 53 στο Κιλκίς και το γιόρτασαν, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στην αυλή της οικοδομής τους.

Οι βετεράνοι του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» Δοϊράνης γιορτάζουν τα 15α γενέθλιά τους

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δοϊράνης "Μέγας Αλέξανδρος" θα γιορτάσει τα 15 χρόνια από την ίδρυση του, ενώ την ίδια μέρα στο γήπεδο του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΔΡΟΣΑΤΟΥ από τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, με την συμμετοχή των επίσημων συλλόγων βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΟ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΙΩΝ, ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ.

Video: Πέρασε από το Κιλκίς ο Πόντιος Ποδηλάτης Πολιτισμού Βασίλης Καρυοφυλλίδης


Ο Πόντιος Ποδηλάτης Πολιτισμού Βασίλης Καρυοφυλλίδης, πέρασε από το Κιλκίς, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.