Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο Covid-19 έχει πολλά κρυμμένα μυστικά

Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου*
Οι πανδημίες έχουν πλήξει πολιτισμούς σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, με την πρώτη εστία - γνωστή και ως «ο λοιμός της Αθήνας» - να εμφανίζεται το 430 π.Χ., ενώ υπολογίζεται πως σκότωσε το ένα τρίτο των κατοίκων.

Μητρόπολη Κιλκίς: Έκκληση συγκέντρωσης τροφίμων για τα δέματα του Πάσχα

Μετά της εν Χριστώ Αγάπης
Ο Μητροπολίτης
† Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ
Προς τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Αγαπητοί μου χριστιανοί.
Δυστυχώς, φέτος λόγω του κινδύνου της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις κατανυκτικότατες ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας οι ακολουθίες αυτές θα τελεστούν στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες, μετά από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Μεγάλη επιτυχία του Kinesis Kilkis στον 1ο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Καράτε Κάτα

Δελτίο τύπου Kinesis Gym Kilkis
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα που συμμετείχε στον 1ο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Καράτε Κάτα της International Budokai Union Kyodokyokushin με 3 αθλητές (Τα Κάτα είναι όρος που σημαίνει φόρμες είναι σειρά προδιαγεγραμμένων τεχνικών πολεμικών τεχνών που εκτελούνται με προκαθορισμένο τρόπο). 

Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς: «Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό»

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωση Κιλκίς
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που απειλεί το λαό μας, αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!»

Α. Τζιτζικώστας: «Παραδώσαμε σε μια εβδομάδα, είκοσι πέντε τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας»

Νέο φορτίο υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κεντρική Μακεδονία παρέλαβε και διένειμε σήμερα η Περιφέρεια, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

"Εσείς μείνετε σπίτι και εμείς θα έρθουμε σε σας..."

Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Είμαστε εδώ για εσάς
Αν χρειαστείτε οποιασδήποτε μορφής βοήθεια (ψώνια από σούπερ μάρκετ και φούρνο, φάρμακα), είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε. Τηλεφωνήστε στο 2341070146 και 6959990725 ώρες 8.00π.μ. - 14:00μ.μ.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Κωνσταντίνου Αλπανίδη

Το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα Κωνσταντίνου Αλμπανίδη για την απώλεια του αγαπημένου τους γιου, πατέρα και αδελφού.

Δωρεά 10.000 ευρώ στο Νοσοκομείου Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Γουμένισσας
Αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, χαμόγελα αισιοδοξίας και ενθουσιασμό έρχεται να σκορπίσει μία σημαντική χειρονομία ζωτικής σημασίας για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας. Αυτό που συμβαίνει στα μεγάλα Αστικά Νοσοκομεία - Κέντρα Αναφοράς συνέβη και στο δικό μας.

Τοποθέτηση Χρήστου Παπαστεργίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης "Πράξεις για τη Μακεδονία"
Με καθυστέρηση μηνών η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εισήγαγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής (2021-2024), καθώς και το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών (αναπτυξιακό και τεχνικό, που περιλαμβάνονται σ' αυτό, χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής συζήτησης και γνωστοποίησης στους πολίτες, με εμφανή διάθεση να κρύψει τις ολιγωρίες της και την αδυναμία να παράγει ουσιαστικό έργο προς όφελος της κοινωνίας της Π.Κ.Μ. 

Covid-19: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Του Δημήτρη Νίκογλου 
Ανήσυχοι και υποψιασμένοι βιώνουμε την καθημερινότητά μας, μια μεταλλαγμένη καθημερινότητα δέσμια των επιβεβλημένων sms, δέσμια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, μια καθημερινότητα δέσμια του Covid-19.

Γ. Φραγγίδης: Ερωτήσεις για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Άδικες εξαιρέσεις και διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων Υγείας και άλλων δομών του Υπ. Υγείας
Προς τους Υπουργούς:
Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
Υγείας κ.Βασίλειο Κικίλια
Σύμφωνα με την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» μεταξύ άλλων προβλέπεται στο άρθρο 4 «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και ορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι εν λόγω υπάλληλοι προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού

Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για πάταξη των φαινομένων του μιμητισμού και των παράνομων ελληνοποιήσεων με γνώμονα την προστασία των ελληνικών προϊόντων και κατ’ επέκτασιν των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, προχωρά στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου τόσο σε επίπεδο διοικητικών προστίμων όσο και σε επίπεδο ποινικού καθεστώτος.

Μ. Μασμανίδου: Ναι στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Υπογράφει η Μαρία Μασμανίδου - Τσάβαλου
Γιατρός - Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς
Έχοντας υψηλή συναίσθηση του χρέους στον τόπο μου και στους συνανθρώπους μου, ως γιατρός και ως δημοτική σύμβουλος, ανταποκρίθηκα με μεγάλη συγκίνηση στην πρόσκληση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας

Εγκρίθηκε η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Εικοσιδύο (22) θέσεις για το Κιλκίς και οκτώ (8) για τη Γουμένισσα. Η διάρκεια της απασχόλησης τους είναι 24 μήνες. Θα αναλάβουν υπηρεσία στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ας μη γίνουμε οι νέοι Ιούδες, ας μην το τερματίσουμε… Φτάνει

Του Θεμιστοκλή Ναούμη
Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα είχα θέσει ως στόχο να γράψω ξανά όταν όλη αυτή η περιπέτεια που ζούμε τώρα τελειώσει.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 7/4/2020, 11:30 π.μ.

Συλλήψεις για κλοπές 
➤Συνελήφθη χθες (6 Απριλίου 2020) το βράδυ στην Πέλλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το βράδυ της 5 προς 6 Απριλίου 2020 ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν από αυλή οικίας ένα μοτοποδήλατο, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. 

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη προς τους Ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής λόγω της πανδημίας του COVID-19

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής λόγω της πανδημίας του COVID-19
"Συμπατριώτες μου στην Αμερική,
Η Ελλάδα μπαίνει ήδη στον δεύτερο μήνα των έκτακτων μέτρων που μας επέβαλε η πανδημία. Μαζί με την παράνομη εισβολή μεταναστών στα σύνορα μας, δεχτήκαμε και την επίθεση αυτού του αόρατου εχθρού κατά της υγείας. Την πρώτη μάχη, την κερδίσαμε. Ενώ τη δεύτερη, την κερδίζουμε καθημερινά. Με γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Με κινητοποίηση του κράτους. Και με υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών σε πόλεις και χωριά.

Ευχαριστούν θερμά την Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
"Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και η Π.Ε. Κιλκίς ευχαριστούν θερμά την εταιρεία «ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. (ΚΟΝ.Β.Α.)» για την ευγενική και γενναιόδωρη διάθεση προϊόντων της εταιρείας.

ΚΚΕ Κιλκίς: Απροστάτευτος ο λαός του Κιλκίς από τα καιρικά φαινόμενα

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Οι νέες πρόσφατες πλημμύρες στο Κιλκίς, επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά τις σοβαρές ευθύνες του Κρατικού μηχανισμού και της Τοπικής Διοίκησης που αφορούν την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα.