Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Βαρουφάκης: Τελευταία ευκαιρία!

Στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα πάρει την πιο σημαντική - ίσως την τελευταία σημαντική - απόφασή της. Είναι η μέρα που λήγει ένα ομόλογο από εκείνα που δεν κουρεύτηκαν επειδή τα είχε αγοράσει η ΕΚΤ (η οποία, ως γνωστόν, θεωρεί ότι τα δικά της ομόλογα, αντίθετα με των μικρο-ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι κάτι σαν ιερές αγελάδες). Για να το αποπληρώσει, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί από κάπου 3,2 δις ώστε να αποπληρώσει στο 100% την ΕΚΤ η οποία, σημειωτέον, τα είχε αγοράσει πέρσι προς 2,3 δις - άρα, η ΕΚΤ έχει λαμβάνειν κι ένα ουκ ευκαταφρόνητον κέρδος της τάξης των 900 εκατομμυρίων (*).

«Έφυγε» ο Χρίστος Τσολάκης

Μια μεγάλη μορφή του χώρου της παιδείας, ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ Χρίστος Τσολάκης, «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 77 χρόνων. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.
Ο Χρίστος Τσολάκης γεννήθηκε το 1935 στη Μόρνα (Σκοτεινά) της Πιερίας. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο Κατερίνης και αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Είχε δασκάλους, μεταξύ άλλων, τους Εμμανουήλ Κριαρά, Απόστολο Βακαλόπουλο, Νικόλαο Ανδριώτη, Ιωάννη Κακριδή και Λίνο Πολίτη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στα Νέα Εκπαιδευτήρια της Βέροιας και στη συνέχεια διορίστηκε στο Γυμνάσιο Θηλέων της Βέροιας. Το 1963 μετατέθηκε στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε για 20 χρόνια.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Με «στόχο την Παιδεία» ή … «στοχοποίηση» του Έλληνα Εκπαιδευτικού; (Η Κυβέρνηση σπέρνει τους ανέμους και η Κοινωνία θερίζει τις θύελλες)

Η στοχοποίηση του χώρου της Παιδείας τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής φαίνεται ότι συνεχίζεται δυστυχώς και με τη νέα τρικομματική κυβέρνηση. Ως αντικείμενο στόχευσης έχει τοποθετηθεί καθαρά πλέον ο Έλληνας Εκπαιδευτικός, ο οποίος βάλλεται συνεχώς και ανηλεώς από παντού.

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δις ευρώ περίπου από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη και βεβαίως όλοι συμφωνούμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος, όμως το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη.

Δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Δήλωση Προέδρου της Δημ. Αρ. κ. Φώτη Κουβέλη: «Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι μεγάλα και είναι και ακανθώδη. Για αυτά τα προβλήματα συζητήσαμε και βεβαίως και για το σχεδιασμό αναφορικά με την αντιμετώπιση όλων εκείνων που συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας. Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια ελληνική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε απόλυτα για το στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης όλων αυτών των προβλημάτων.

Ρατσιστικό tweet κοστίζει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς (και) σε Ελβετό αθλητή

Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter. Το επίμαχο «τιτίβισμα» στρεφόταν εναντίον των Νοτιοκορεατών και ακολούθησε την ήττα της Ελβετίας από τη Νότιο Κορέα.   Ο Μοργκανέλα, ανέφερε ο επικεφαλής της ελβετικής αποστολής Τζιαν Τζίλι ανακοινώνοντας την αποπομπή του αθλητή, «προσέβαλε και έθιξε την αξιοπρέπεια τόσο της ομάδας της Νοτίου Κορέας όσο και του λαού της χώρας».

Άτακτη φυγή ποδοσφαιριστών από τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Μετά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών και την ανακατανομή αξιωμάτων ξεκίνησε η προδιαγεγραμμένη αποχώρηση ποδοσφαιριστών από τον σύλλογο. Ο Πρόεδρος Δημητριάδης Σωτήριος και ο Γενικός Γραμματέας Θεοδοσιάδης Κωνσταντίνος αποδέσμευσαν με την υπογραφή τους επτά έως τώρα ποδοσφαιριστές ενώ τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αναμένετε να αυξηθεί φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τους δεκαπέντε. Το "βάρος" της φανέλας του ιστορικού σωματείου του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα φαντάζει ασήκωτο για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές αναγκάζοντας την Διοίκηση να αναζητήσει και να εναποθέσει τις ελπίδες της για την βιωσιμότητα της ομάδας σε βετεράνους πρώην ποδοσφαιριστές της. Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο σε Διοικητικά και μετεγγραφικά θέματα με σκοπό την μη διάλυση της ομάδας και την συμμετοχή της στο προσεχές πρωτάθλημα.

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Ασημίνας Ξηροτύρη για «την επεξεργασία δεδομένων εμβασμάτων εξωτερικού και αντίστοιχες ενέργειες φορολόγησης».

Συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα 30.07.2012 η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνας Ξηροτύρη, προς τον υπουργό Οικονομικών για το κρίσιμο θέμα των εμβασμάτων φυσικών προσώπων σε τράπεζες του εξωτερικού, τα οποία για το έτος 2009 ξεπέρασαν συνολικά το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, όταν στις φορολογικές δηλώσεις του αντίστοιχου έτους είχαν δηλωθεί συνολικά, μόλις 3 εκατ. ευρώ.

Διευκρινήσεις Αστυνομίας για την εκπαίδευση των στελεχών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.)

Σχετικά με δημοσιεύματα, που προβάλλονται και αναπαράγονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., με ισχυρισμούς για ανεπαρκή εκπαίδευση των στελεχών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, 30 Ιουλίου 2012

''Από περιέργεια κατέβαζα τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας''!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ο 23χρονος στρατιώτης από το Ηράκλειο που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη σχετικά με το παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Επιστολή διαμαρτυρίας της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη για στο Βιβλίο Ιστορίας της 6ης τάξης Δημοτικού

Σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής που δημοσιεύτηκε στις 25-4-2012 στο Βιβλίο Ιστορίας της 6ης τάξης υπάρχει η εξής αναφορά: «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε.»…«Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή». Ως εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις προσβάλλουν την Ελληνο-Τουρκική φιλία και προωθούν τους νέους σε αισθήματα εχθρότητας και μίσους. Καταδικάζοντας την αναφορά αυτή του βιβλίου, αποστέλλουμε το παρακάτω έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 
Το κείμενο της επιστολής 
Προς Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ερώτηση Κατερίνας Παπακώστα για τον τρόπο εισαγωγής πολυτέκνων και τριτέκνων αποφοίτων του 2011 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ερώτηση, σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής πολυτέκνων και τριτέκνων αποφοίτων του 2011 στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Η Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί αν προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να τροποποιήσει τη ρύθμιση που έφερε η προηγούμενη Κυβέρνηση με τροπολογία τον Απρίλιο του 2012 (ν. 4071/2012), σύμφωνα με την οποία οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι απόφοιτοι του 2011 οφείλουν να επανακαταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο – παρότι είχαν εισαχθεί σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα- για να διεκδικήσουν εκ νέου την εισαγωγή τους σε κάποια από τις σχολές προτίμησής τους, με ποσόστωση.

Υπεγράφη η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση για το Εμπόριο

Oλοκληρώθηκαν στις, 27 Ιουλίου 2012, οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης και υπογραφής της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για το εμπόριο. Η συμφωνία αυτή αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση κοινωνικής ειρήνης στην αγορά. Αντανακλά τη βούληση των μερών για δέσμευση και εξεύρεση κοινών λύσεων όχι μόνο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των 800.000 εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της αγοράς.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Τί κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση της Α.Τ.Ε.;»

Είναι απορίας άξιον η ευκολία με την οποία το σημαντικότερο κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας περιήλθε στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Το τεστ εκποιήσεων ξεκίνησε από την υποθηκευμένη περιουσία των αγροτών με μια κίνηση που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμα σε αμιγώς ιδιωτικά συμφέροντα του ελέγχου της μοναδικής τράπεζας που, μέσω των δανείων που έχει χορηγήσει και των ενεχύρων, ασκεί προνομιακό έλεγχο στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα στον έλεγχο της αγροτικής γης.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Eλληνικό αίτημα που αφορά στην πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης του 2012 από τις 16 Οκτωβρίου

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί εντός του Οκτωβρίου φθάνει το 50% της συνολικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 1,1 δις ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί στους γεωργούς στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012. Χωρίς την έγκριση της προκαταβολής, το σύνολο του 100% της ενιαίας ενίσχυσης επρόκειτο να δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι πληρωμές προς τους αγρότες να γίνονται όσο είναι δυνατόν πιο έγκαιρα. Οι έγκαιρες πληρωμές παρέχουν πολύτιμη ρευστότητα για τους ίδιους τους αγρότες και την ύπαιθρο, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία και βοηθούν αποτελεσματικά τον προγραμματισμό και την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας».

Καταργείται η φυλάκιση για ληξιπρόθεσμα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη φυλάκιση για όσους βαρύνονται με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση έκανε γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δει το πρόβλημα για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, θεωρεί ότι πρέπει να διαχωριστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής από το αντίστοιχο των χρεών προς το Δημόσιο και ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη πρόκειται σύντομα να αλλάξει το καθεστώς: «Αλλο η συστηματική φοροδιαφυγή και άλλο τα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό δεν μπορεί να οδηγεί στη φυλακή, θα αλλάξουμε τον νόμο, έχουμε ήδη μιλήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, περιμένετε και θα αλλάξουν τα πράγματα...».

Προσοχή στις αγορές από εκπτωτικές ιστοσελίδες

«Στην ιστοσελίδα σας, υπάρχει αναρτημένη μία προσφορά του προμηθευτή xxx για επίγειο ψηφιακό δέκτη TV. Αναφέρεται ότι η αρχική τιμή ήταν 50 ευρώ και μετά από έκπτωση 32% το προϊόν προσφέρεται στην τιμή των 33,9 ευρώ. Εκτός του ότι με σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο οι τιμές που πωλείται αρχίζουν από 25,76 ευρώ, ο ίδιος ο προμηθευτής στην ιστοσελίδα του το πουλάει στην τιμή των 29,9 ευρώ.»
«Αγόρασα την προσφορά της εταιρείας xxx με αριθμό κουπονιού 24/2728. Στο κουπόνι αλλά και στην προσφορά, αναφέρεται ότι η αρχική τιμή του προϊόντος ήταν 200 ευρώ και με το κουπόνι 99 ευρώ, ήτοι έκπτωση 51%. Όμως, 99 ευρώ είναι η κανονική τιμή του προϊόντος και στο κατάστημα, την οποία μάλιστα διαφημίζει με σχετική μεταλλική πινακίδα και δεν υφίσταται καμία έκπτωση.»

Πράσινο φως για φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, άναψε το πράσινο φως για την κυκλοφορία του φαρμάκου Afinitor, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού. Πριν λίγο ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Novartis επιβεβαίωσε την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών, για χρήση του φαρμάκου ως θεραπευτική αγωγή για τις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού με θετικό στους ορμονικούς υποδοχείς (HR+), σε συνδυασμό με ένα ακόμη φάρμακο, το Exemestane.

Πετυχημένες Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσκαλεί Νέες και Νέους Αγρότες να παρουσιάσουν τις πραγματικές Πετυχημένες Αγροτικές Περιπτώσεις (Success Stories Demonstration) με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (καλλιέργειες ή εκτροφές) στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα γίνει 6-9 Σεπ 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας, με θέμα: Νέες Μορφές Συνεργασιών στην ΥΠΑΙΘΡΟ.

Καράογλου: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του κ. Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με τις προοπτικές της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι παρατηρήσεις είναι πάντα χρήσιμες και ο διάλογος εποικοδομητικός, όταν αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και έχουν ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ευχαριστήρια Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Η Α.Μ.Κ.Ε. «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» και Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστούν για την οικονομική ενίσχυση ποσού 200 ΕΥΡΩ (αντί στεφάνου) εις μνήμη της εκλιπούσης Αθηνάς Νικολοπούλου-Διαλλινά τις φίλες της Χάιδω Λαζαρίδου, Δέσποινα Παλαιολόγου, Αντιγόνη Ναβροζίδου, Κυριακή Φελέκη.
Ευχαριστεί επίσης την οικογένεια του κ. Μανουσαρίδη Αντώνη για την οικονομική ενίσχυση εις μνήμη της εκλιπούσης μητέρας του Μανουσαρίδου Ωραιοζήλης.

Επιμελητήριο: "Προσοχή στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που δεν διαθέτουν την σχετική πιστοποίηση του ΕΦΕΤ"

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του που ασχολούνται στον τομέα Εστίασης και Αναψυχής ότι:
-   Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορα κέντρα (συνήθως Επαγγελματικής Κατάρτισης) τα οποία προβαίνουν στη διοργάνωση σεμιναρίων – προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού, με θέμα τον ευαίσθητο τομέα των υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής και τις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν στον κλάδο.

Τον πυροβόλησε για προσωπικές διαφορές

Χθες (29.07.2012) το απόγευμα έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου ημεδαπού στη Σκοτίνα Πιερίας. Αναλυτικότερα, 51χρονος ημεδαπός μετέβη με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα του στον αύλιο χώρο του σπιτιού 54χρονου ημεδαπού συγγενικού του προσώπου ένεκα προσωπικών διαφορών και τον πυροβόλησε δυο φορές με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Από το σημείο κατασχέθηκαν δύο κάλυκες, ενώ ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ερώτηση Γεωργαντά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Γεωργαντάς συνυπέγραψε ερώτηση συνολικά 31 βουλευτών της Ν.Δ. η οποία κατατέθηκε δια της Βουλής προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με την οποία εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός και η αγωνία τους για τη θέρμανση των νοικοκυριών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας ενόψει του Χειμώνα και της ενδεχόμενης εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο της ερώτησης των 31 βουλευτών.

Κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Πηγή: Deutsche Welle
«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις υποθέσεις εργασίας μου», τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη, που δημοσιεύεται την Δευτέρα στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Για την αγωνιώδη εξασφάλιση των 11,5 δις ευρώ.. – Με ποια μέτρα θα πεισθούν οι Ευρωπαίοι·Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας – Σε τρεις μόνο περιπτώσεις η πρόσληψη συμβασιούχων στο Δημόσιο – Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ολομέλεια του ΣτΕ ·Λουκέτο προ των θυρών σε 400 Δημοτικές Επιχειρήσεις – Αβέβαιο το μέλλον 15.000 εργαζόμενων
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Μετά τη δημιουργία του πανίσχυρου ομίλου της Πειραιώς με την ΑΤΕ… - Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις Τράπεζες·Σε ποια μέτρα συμφωνούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί·Νέο εκβιαστικό «χτύπημα» από τον Σόιμπλε