Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την κατάληψη του Γενικού Νοσοκομείου του Κιλκίς που ξεκινά αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Η κίνηση αυτή, που αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των εργατικών αγώνων ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα. Όπως οι καταλήψεις των υπουργείων τον περασμένο Οκτώβριο κορυφώθηκαν με τη 48ωρη απεργία της 19-20/10 και τις «παρελάσεις του λαού» και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Παπανδρέου, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Σχόλιο αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ
για την ανάρτηση
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή (Τέταρτο μέρος) του Θανάση Βαφειάδη

Για θανάση Βαφειάδη,
για μια ακόμα φορά σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μαθαίνουμε. Το έργο σου είναι πολύτιμο για τον τόπο μας και σε ευγνωμονούμε. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε γινόμαστε και μεις πλουσιότεροι. Γνωρίζοντας τον τόπο μας και την ιστορία του τον αγαπάμε πιο πολύ, μαθαίνουμε να τον εκτιμάμε, να τον σεβόμαστε και να τον υπερασπιζόμαστε.
Μπράβο για τη θέση-στάση σου.

Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός ενόψει του κρίσιμου Eurogroup Οι τρεις λόγοι που έκαναν αναγκαίο το ταξίδι του κ. Λ. Παπαδήμου

Στις Βρυξέλλες μετέβη το απόγευμα της Κυριακής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές για το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ και κυρίως για το «κλείσιμο» του PSI. Μαζί του μετέβη και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο νέος νόμος για αδέσποτα και κατοικίδια

Ο νέος νόμος ''για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό'' ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.
Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).
-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.

Ζήτημα ανθρωπιάς

Γράφει ο Κώστας Μπούζας                                                             Στην εποχή μας, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια, πλήττονται ισχυρά εργασιακές σχέσεις, κοινωνικές κατακτήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και αυτά τα ίδια τα επιτεύγματα του πολιτισμού μας. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που απειλείται, ίσως πιο σημαντικό και απ’ τα προηγούμενα. Αυτή είναι η ανθρωπιά μας.
Συγκεκριμένα, υπάρχει ο κίνδυνος η διαρκής προβολή, από τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και ειδικά από την τηλεόραση, γεγονότων που σχετίζονται με την ανθρώπινη δυστυχία και μάλιστα με τρόπο ψυχρό και επιδερμικό να οδηγήσει ώστε να φτάσει αυτή να αντιμετωπίζεται, έστω και υποσυνείδητα, σαν κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτη ή ακόμη και δεδομένη. Ο ίδιος κίνδυνος παραμονεύει και εξ αιτίας του μεγάλου πλήθους των σχετικών εικόνων που αντικρίζει ο καθένας στην καθημερινή ζωή του.

Το «Ελληνικό» η μεγάλη Μπίζνα;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αναπληρωτή καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Πόσο θα πουληθεί ένα ξερό κομμάτι γης, και με τι όρους; Όλα θα τα αναδείξει ένας διεθνής διαγωνισμός για το «Ελληνικό», σε λίγες ημέρες. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ο κος Παπακωνσταντίνου, ως οικονομολόγος που είναι, ότι η «θεωρία των παιγνίων» είναι αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο των διαγωνισμών αυτών.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ: "Η Συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα λεηλατούν την ελληνική κοινωνία"

Η Συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Συγκεκριμένο παράδειγμα έκφρασης ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών είναι η κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Αξιούπολη 1917. Φωτογραφικές αναδρομές από τα αρχεία των αναγνωστών της ΓΝΩΜΗΣ

Αν δεν κάνω λάθος, είναι τραβηγμένη στην Αξιούπολη  το 1917 από το σημείο όπου σήμερα είναι το φωτογραφείο του Παπαρίδη (περίπου). Επάνω αριστερά είναι το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου και φαίνεται και λίγο η σκεπή του ναού. Στο κέντρο της φωτογραφίας  είναι ο Άγιος Μηνάς, στη θέση του βρίσκεται σήμερα ο Ι.Ν. Άξιον Εστί. 

Μάνος Σιωνίδης, Αξιούπολη

Στείλτε τις δικές σας φωτογραφίες και περιγραφές με μήνυμα στο

Συνελήφθη 29χρονος για παράνομη προώθηση οχήματος στο εξωτερικό στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (18.02.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι επιχείρησε να προωθήσει παράνομα στη Βουλγαρία πολυτελές όχημα κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες.  Συγκεκριμένα, στον Προμαχώνα Σερρών (σημείο εξόδου), σε αστυνομικό έλεγχο εντοπίστηκε ο ανωτέρω να οδηγεί Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που έφερε πλαστές πινακίδες και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 27-01-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Βέροια Κατασχέθηκαν πάνω από έξι κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (18.02.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 49 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στην Κουλούρα Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου του 39χρονου όπου επέβαιναν οι ανωτέρω και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
· (6.702,5) γραμμάρια κάνναβης και
· (50) σπόροι κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «Ανατέλλει» η καλλιέργεια βοτάνων... «Εταιρίες καλλυντικών και φαρμακευτικές, εκδηλώνουν ενδιαφέρον...», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, κ. Φώτης Τσιαγγάλης

Πριν χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο να σκεφτούμε για καλλιέργεια ρίγανης ή χαμομηλιού στην Ελλάδα, όταν η φύση μας τα δίνει απλόχερα και κάθε οικογένεια σε εξορμήσεις της στο βουνό έβρισκε άφθονα να μαζέψει για τις ανάγκες της. Σήμερα όμως, είναι το επόμενο βήμα που τολμούν οι βιοκαλλιεργητές, το οποίο μάλιστα δεν φαίνεται να έχει μεγάλο ρίσκο, αφού τα μηνύματα της αγοράς δείχνουν μεγάλη ζήτηση, τουλάχιστον στο εξωτερικό και σταδιακά αυξανόμενη στη χώρα μας.

Τρεις Έλληνες Αεροπόροι, "έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα! Γιατί υπάρχει η "άλλη" Ελλάδα

Το κλίμα που μεταδίδουν όσοι έχουν έρθει ... να μας σώσουν, είναι ότι είμαστε ένας λαός που δεν δουλεύει, ότι είμαστε απείθαρχοι και άλλα τέτοια θετικά! Το κλίμα διαμορφώνεται βέβαια και από τους υπαλλήλους της τρόϊκας, οι οποίοι όμως πήραν τη καλύτερη απάντηση από τρεις Έλληνες αεροπόρους, οι οποίοι όχι με λόγια αλλά με πράξεις απλά τους έβαλαν τα γυαλιά! Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους, αλλά με την δουλειά τους θα πρέπει να έκαναν τους “τροϊκανούς” να σωπάσουν.

Το τελευταίο τραγούδι για την Γουίτνεϊ Χιούστον

Παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων της, και υπό τους ήχους μουσικής γκόσπελ, τελέστηκε το Σάββατο η κηδεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο Νιούαρκ, στην εκκλησία που πήγαινε όταν ήταν παιδί. «Σε αγαπάμε Γουίτνεϊ Χιούστον», δήλωσε ο Κόρι Μπούκερ, μπροστά από το καλυμμένο με λουλούδια φέρετρο. Η διάσημη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 48 ετών. 

Κομπίνα πολλών εκατομμυρίων που βγάζει «μάτι» Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε μεγάλο «κόλπο» με οφθαλμολογικά φάρμακα που εξάγονταν στη Γερμανία

Κομπίνα που «βγάζει μάτι», ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ. Κύκλωμα γιατρών, φαρμακοποιών και ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών ζημίωνε το ΙΚΑ αλλά και κρατικά νοσοκομεία με τουλάχιστον 2.300.000 ευρώ με την αλλοίωση στοιχείων για την χορήγηση ενέσεων για οφθαλμολογικά προβλήματα!
Οπως διαπιστώθηκε τα σχετικά σκευάσματα που εισάγονταν από την Γερμανία επανεξάγονταν στη συγκεκριμένη χώρα χωρίς να χρησιμοποιηθούν.

Λες;

Λες σε λίγο να μας μοιράζουν το σιτάρι με σιλό στο κέντρο του Κιλκίς;