Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γ. Ορφανός «Όχι στη λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ»

Την αντίθεση του με την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Συμμετοχή αναπληρωτών στην επιμόρφωση Β επιπέδου ΤΠΕ

Του Γιώργου Ξενέλη
Από την Τετάρτη 26/11/2014, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 6η επιμορφωτική περίοδο (Δεκέμβριος 2014 - Μάιος 2015) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη».

Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας που υλοποιεί από τις 10 Νοεμβρίου η Δ/νση Υγείας των Ζώων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τσάι αγάπης στο Κιλκίς

Τσάι αγάπης διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ -ΜΕΑ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς (Λ.Α.Φ.).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Το έργο «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα» στο Κιλκίς

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας Δήμου Κιλκίς παρουσιάζουν το έργο «Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα» (διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»), από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν των πολιούχων ΠεντεκαίΔεκα Μαρτύρων.

"Τι πρέπει να κάνουν οι απόστρατοι για να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις επιστροφής των αναδρομικών"

Ανακοίνωση Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
Το Παράρτημα Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ανακοινώνει στα μέλη του τα παρακάτω, που αφορούν στην μη παραγραφή της αξίωσης των αναδρομικών κρατήσεων που έγιναν παράνομα, ύστερα από γνωμοδότηση της ΕΑΑΣ:

Δυναμικό "παρών" του «ΒηματίΖΩ» στο Γενικό Συμβούλιο και το Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ., στα πλαίσια εορτασμού της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησε η Πρόεδρος του «ΒηματίΖΩ» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ, κ. Ευθυμία Καράμπαγλη έχοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας με παρεμφερείς Συλλόγους της Επικράτειας.

Κάλεσμα ΓΑΣ Κιλκίς Χάντμπολ: "Ελάτε να "σφραγίσουμε" μαζί το εισιτήριο για τους 16"

Μετά από έξι χρόνια ο ΓΑΣ Κιλκίς επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα υποδέχεται τον Δούκα για τον δεύτερο αγώνα του πρώτου γύρου του Τσάλεντζ Καπ, και σας θέλει όλους δίπλα του για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την φάση των «16» μετά και το υπέρ του 20-16 στην Αθήνα.

"Όλοι μαζί μπορούμε" λένε ο Αετός και το Κέντρο Κοινωνικής στήριξης Κιλκίς


Διευρυμένη συνεδρίαση για τα αδέσποτα ζώα του Κιλκίς

Διευρυμένη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς πραγματοποιεί τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.

"Είμαστε μόνο στις 6.700 αυτοκτονίες"

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Γιατί άραγε αναρωτιόμαστε «πως φτάσαμε ως εδώ;» αν δούμε ποιοι ωφελήθηκαν από τις μίζες……. Είναι προφανές! ΕΓΩ κι ΕΣΕΙΣ. Γιατί οι άλλοι είναι ΚΥΡΙΟΙ και δεν έχουν ονόματα, μόνο τσέπες για να ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ.
Μόνο ένα "μικρό" δείγμα, παρακάτω:

Ολοκλήρωση διαδικασίας απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων για το 2014 στο δήμο Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από δρόμους και κοινόχρηστα σημεία της πόλης του Κιλκίς για το τρέχον έτος, με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος.

Η «εθνική ενότητα» και ο ακρωτηριασμός της πατρίδας

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η συμμετοχή των πολιτών είναι ο βασικότερος όρος για τη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Η ισχύς ή η αδυναμία μιας δημοκρατίας καταγράφεται ανάγλυφα στις δυνατότητες ή μη της συμμετοχής των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες.

25η Νοέμβρη: Για τη βία κατά των γυναικών

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς
Η 25η Νοέμβρη είναι η μέρα που ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει σε Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Όταν ΕΕ, κράτος, τοπική διοίκηση, εκκλησία, ΜΚΟ, γυναικείες οργανώσεις, ΜΜΕ ανοίγουν « εθιμοτυπικά» το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, οι γυναίκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

"Kάτω τα χέρια από τις γονικές άδειες"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς, καλεί όχι μόνο τις εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά τις εργαζόμενες, τις άνεργες και τις νέες μητέρες:
«Να μην επιδείξουμε καμία ανοχή! Η πρόταση του υπουργού Παιδείας είναι ωρολογιακή βόμβα για τη γονική άδεια, ανοίγει επικινδύνους δρόμους για όλες τις νέες εργαζόμενες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

"Ευχαριστούμε θερμά το κοινό του Πολυκάστρου"

H θεατρική ομάδα ΜΑΙΩΤΡΟΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει το κοινό του Πολυκάστρου για την ζεστή υποδοχή και το χειροκρότημα του στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου ΙΠΠΕΙΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη, που έγινε την Κυριακή 23/11/14 στο θέατρο Πολυκάστρου. Πιστεύουμε ότι τους ''ανταμείψαμε'' με μπόλικη δόση χαράς, γέλιου αλλά και εποικοδομητικού προβληματισμού. Όλοι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην παράσταση δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους και το χάρηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

«Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων»

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Τροπολογία με θέμα «Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις».

O ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στο 7o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στο 7o Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών της Ε.Ο.Π.Τ. στον Λαγκαδά

Στις 23 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Λαγκαδά το 7ο Πανελλήνιο Πρωταθλημάτων kick boxing και το 7ο Διεθνές Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.) .

«Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» στο Μικρόκαμπο Κιλκίς

Το Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης Δασοφύλακας» του Γιάννη Χατζή από το Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζή, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00, στo Δημοτικό Σχολείο Μικρόκαμπου.

Δημόσια Tακτική (εμβόλιμη) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην δημόσια Tακτική (εμβόλιμη) Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 1 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ

Μετατροπή των συμβάσεων των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους (ΑΔΑ: ΩΖΡΒ9 – Ω2Ε)

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Πριν από μια περίπου εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μετατρέψει τις συμβάσεις 201 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν (προκαταβολικά) εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν οι - αρχικά διορισμένοι - αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.