Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)


Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός θεσμός

Του Θεόδωρου Ηλία
Υποδιευθυντή ΣΔΕ Κιλκίς
Ζούμε σε μία εποχή προκλήσεων που δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, μία εποχή στην οποία η γνώση αποτελεί βασικό μοχλό εξέλιξης και ανάπτυξης σε κάθε πεδίο. Ενώ στο παρελθόν η απόκτηση της γνώσης ήταν σημαντική για την επαγγελματική εξέλιξη ενός ανθρώπου, σήμερα αποτελεί ανάγκη, στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν όλοι οποιονδήποτε τομέα και αν υπηρετούν. 

Επιδοτήσεις ύψους 445 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Κοινό Δελτίο Τύπου Υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα (https://digitalsme.gov.gr) για τις αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Πρόκειται για έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ζημιών για τις καλλιέργειες των αγροτών στο Δήμο Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΕΛ.ΓΑ για τις ζημιές των καλλιεργειών που υπέστη οι αγρότες στο Δήμο μας, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Με απόφαση Γεωργαντά παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων από 28.6.2022 και για 3 μήνες

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που αφορούν στην εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με σκοπό την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022- Υπεγράφη η απόφαση από τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά

Με βάση το χρόνο λειτουργίας και το ρυθμό εξέλιξης της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, στη νέα πλατφόρμα στο gov.gr και τα αιτήματα εκπροσώπων οργανώσεων αγροτών και ΚΥΔ και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υποβολή τους από τους αγρότες, υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η σχετική απόφαση, με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων χωρίς ποινή (εμπροθεσμες) μέχρι της 14 Ιουλίου 2022. 

Ανακοίνωση βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας & Θρησκευμάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι αύριο, Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Παιονίας του ΠΑΣΟΚ, η Ευφροσύνη Σανίδα

Ανακοίνωση Δημοτικής Οργάνωσης Παιονίας του ΠΑΣΟΚ
Στο Πολύκαστρο την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, μετά από πρόσκληση της Ευφροσύνης Σανίδα που πλειοψήφησε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ της 8ης Μαΐου, συγκροτήθηκε σε σώμα η Δημοτική Οργάνωση Παιονίας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Δημοτική οργάνωση ΠΑΣΟΚ του Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημοτικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Κιλκίς
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος μέλους στις εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ της 8ης Μαΐου, κ. Φαχουρίδου Σοφίας και παρουσίας του γραμματέα της Ν.Ε κ.Λάζαρου Παζαρτζικλή, της υπεύθυνης οργανωτικού Ν.Ε κ.Τζεβελέκη Μαίρης και της υπεύθυνης Κοινωνικής Πολιτικής κ Πρόνοιας κ.Έλλης Φρεγγίδου συνήλθε και συγκροτήθηκε σε σώμα η νεοεκλεγείσα Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης του Δήμου Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για τη θέση του γραμματέα προτάθηκε και εκλέχθηκε ομόφωνα ο κ.Σαββίδης Κωνσταντίνος.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς: Καταδίκη απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου ΗΠΑ περί αμβλώσεων

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς
Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς εκφράζουν την αποστροφή τους και τη βαθιά τους ανησυχία για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ περί κατάργησης του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση.

«Επιστροφή στο Μεσαίωνα η απόφαση κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ»

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε μία απόφαση ορόσημο για το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση, είναι μια πράξη οπισθοχώρησης και διχασμού, που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησαν θερισμό

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η καινούρια μας θεματική στο ΚΔΑΠ Kinesis αυτήν την εβδομάδα αφορά στο θέμα του θερισμού. Αφού πρώτα παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο «Εσύ το ήξερες;» για το αλώνισμα και συζητήσαμε πάνω σε αυτό, προχωρήσαμε σε μια κατασκευή στο μάθημα των εικαστικών. Φτιάξαμε τα τρία στάδια μέχρι να έρθει το ψωμί στα χέρια μας. Στο πρώτο στάδιο κολλήσαμε ένα στάχυ, στο δεύτερο κόψαμε και κολλήσαμε ένα σακί αλεύρι και στο τρίτο δύο ψωμιά. Τέλος, προσθέσαμε πραγματικό αλεύρι στο δεύτερο στάδιο έξω από το σακί και ολοκληρώσαμε τη δημιουργία μας.

Γ. Φραγγίδης: «26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και την παράνομης διακίνησής τους»

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Η 26η Ιουνίου, ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το μοναχικό ταξίδι των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και των οικογενειών τους.

Τιρεκίδης: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι πληγείσες περιοχές της Παιονίας

Του Θεόφιλου Τιρεκίδη
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουνίου στο δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες. Μέχρι και σήμερα, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Πέτρος, Ευρωπός, Πολύπετρο, Μεσιά, Τούμπα της δημοτικής ενότητας Ευρωπού και Ρύζια της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης καταγράφουν τις ζημιές που υπέστησαν, προσπαθώντας να διασώσουν ότι απέμεινε από την θεομηνία.

Κιλκίς: Εγκαίνια των Συστεγασμένων Φαρμακείων Δ. και Ε. Αγαθοπούλου



(Video) Αγώνες τραμπολίνο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς

Αγώνες τραμπολίνο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς, Σάββατο - Κυριακή 26-26 Ιουνίου 2022.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 27/8/2022, 12:12 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίσθηκε στην Ημαθία φυτεία κάνναβης

Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο αλλοδαποί άνδρες για καλλιέργεια κάνναβης.

Aντίο στον Κιλκισιώτη Γιάννη Λιαρετίδη

Το χαμό του γνωστού μηχανικού και πολύ αγαπητού συμπολίτη Γιάννη Λιαρετίδη θρηνεί από σήμερα η τοπική κοινωνία του Κιλκίς, που έφυγε σε ηλικία 65 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Κεντρικό από προσφυγική οικογένεια, με καταγωγή από τον Καύκασο.

Πωλείται πλυντήριο αυτοκινήτων στο Κιλκίς (27/6/2022)

Πωλείται πλυντήριο αυτοκινήτων από το 2007 στο Κιλκίς, με πελατολόγιο λόγω υγείας. Τηλ 6937394636. Η τιμή 
15000 είναι βάση της διαπραγμάτευσης.

Τελείωσε μια δύσκολη χρονιά για τους "Ατρόμητους" Καμπάνη

Δελτίο τύπου "Ατρόμητων" Καμπάνη
Μια δυσκολη και επιτακτική χρόνια για τους Ατρόμητους, έφτασε στο τέλος της, την Δευτέρα 20-6-22.Σε μια σεμνή και οικογενειακή γιορτή,με την παρουσία των γονέων και των φίλων του ομίλου, στο Κλειστό γυμναστήριο του Καμπάνη, στηρίζοντας τον, πάντα στα δύσκολα.

Σημαντική παρουσία του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς στο Συνέδριο "Σχολεία για όλους"

Ως ενεργό μέλος του δικτύου του έργου «Σχολεία Για Όλους -Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία», το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς συμμετείχε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων) στο Ετήσιο Συνέδριο του έργου στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. 

Νέες αποφάσεις για τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Δελτίο τύπυ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σε περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων προχώρησε η κυβέρνηση, με τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, αναπληρωτή Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Άμεση αντίδραση του Δήμου Παιονίας στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν το δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας.

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου το δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας. Επλήγησαν τα χωριά Άγιος Πέτρος, Εύρωπος, Πολύπετρο ,Μεσιά,Τούμπα, και Ρύζια.

Έναρξη Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς χαιρετίζει την έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας «Διαδρομές ανάγνωσης … άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Αν και τα αποτελέσματα των εκλογών της 16ης του Ιούνη έδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κιλκίς επιθυμούσαν μια διαπαραταξιακή συναίνεση, στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Οι παρατάξεις της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και της ΔΑΚΕ είχαν διαφορετική άποψη.

Τι λέει η "Δημοσιουπαλληλική Ενότητα" για τις εκλογές της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο τύπου της παράταξης "Δημοσιουπαλληλική Ενότητα" για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ

Η “Δημοσιουπαλληλική Ενότητα Μηχανικών”, η παράταξη που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 30 Ιούνη για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού τους Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Κεντρικής Μακεδονίας και των Αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ).

Επίσκεψη Ειρήνης Αγαθοπούλου, στις πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το Υπουργείο. Χρειάζεται πολιτική βούληση.”

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου του Δήμου Παιονίας πραγματοποίησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μαζί με τον αρμόδιο για την αγροτική πολιτική της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς, Νίκο Θεοδωρίδη.

Πρόσκληση για εγγραφή στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Ανακοίνωση Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς
Ενόψει των εγγραφών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά καλούμε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε ημερήσια σχολεία, να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς. Η περίοδος εγγραφών είναι 15 – 30 Ιουνίου. Όσοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών αδυνατούν να προσέλθουν τον Ιούνιο πρέπει έως 10 Σεπτεμβρίου να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους.

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας την Πέμπτη 30η Ιουνίου 2022

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου στο Πολύκαστρο, την 30η Ιουνίου 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: