Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Τι λέει η ΕΛΜΕ Κιλκίς, για τη μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Αντίθετα με ό,τι προβλέπεται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, πεποίθηση μας είναι ότι τα Πειραματικά σχολεία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να εφαρμόζουν τα προτεινόμενα καινοτόμα προγράμματα σε προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών. Τυχαίο πρέπει να είναι και το δείγμα των διδασκόντων/ουσών σε αυτά. 

Αποκριάτικο τηλεπάρτι από το ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος"


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος"
Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, είχαμε την χαρά να ζήσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία και να διασκεδάσουμε ακόμα και από μακριά με τα παιδιά μας. Διοργανώσαμε ένα e- πάρτι μέσω Ζoom, όπου προσκαλέσαμε τα παιδιά μας ντυμένα καρναβαλάκια, να χορέψουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν και να παίξουν σε οργανωμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Δήμος Κιλκίς: Σε αναστολή λειτουργίας παιδικοί σταθμοί και προσχολικές δομές ΚΔΕΚ


Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι δε θα λειτουργήσουν για δύο εβδομάδες (16-29 Μαρτίου) οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι μονάδες προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας με σκοπό την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρείται το ΚΔΑΠ ΜεΑ το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.
Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος": Διαδικτυακή συνάντηση με τον παιδοψυχολόγο Κώστα Δημάτη


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος"
Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για τον Διαγωνισμό της First Lego League, για την Καινοτόμο Ιδέα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Τουρνουά, το Σάββατο 13 Μαρτίου είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην παρέα μας τον παιδοψυχολόγο κ. Κώστα Δημάτη.

Χαλκιδική: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κλοπές


Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον προηγούμενο μήνα, σε περιοχές της Χαλκιδικής, διέπραξε συνολικά 12 διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, τροχόσπιτα και ένα νεόδμητο ξενοδοχείο και από τις 9 από αυτές αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, οικιακά είδη και ποσότητες χαλκού και σίδερου.

Ο σύντροφος Γκολιάντκιν στην Place Voltaire


Του Φώτη Μισόπουλου
Διήγημα
ban ben Ökrös Mária, amiért elfelejtette
.....είμαι της παλιάς σχολής, [σύντροφοι], και είναι πολύ αργά να διδάξετε τους νεωτερισμούς σας
Φ.Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ [1]

Ελληνική σημαία για όλες τις χρήσεις...


Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης, Β.Κ.
Επισκεπτόμενος το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής έξω από τον Επτάλοφο Κιλκίς, διαπίστωσα μετά λύπης, ότι κάποιος Χριστιανός μεν, μη σεβόμενος τα Ελληνικά σύμβολα προφανώς, τοποθέτησε την ελληνική σημαία για να κλείσει την οπή από τη θερμάστρα του ναού.
Κρίμα...

Κιλτίδης: Οι τελευταίες μου επισημάνσεις για τον κορωνοϊό


Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Εδώ και 6 μήνες στις εκπομπές, κάθε Παρασκευή (10 το βράδυ) στη Euro Τηλεόραση, επεσήμανα με την συνδρομή εκλεκτών επιστημόνων, αδιαπραγμάτευτες επιστημονικές παραδοχές για την επιδημία. 

Κορωνοϊός (15/3/2021): 1.134 νέα κρούσματα (4 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 46 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.134, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 222.281 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 61 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.744 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στους σεισμοπαθείς Ελασσόνας


Δελτίο τύπου 
Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς αποτελούμενο από οκτώ μέλη, επισκέφθηκε τη πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή της Ελασσόνας.

Τσιτουρίδης: Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά


Κοινή δήλωση των 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ, πρώην υπουργού, ΚΡΙΝΙΩΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, πρώην προέδρου της Κοινοβ. Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας, ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, πρώην υπουργού, ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ, πρώην υπουργού, 
Νίκου Σταυρογιάννη, πρώην Βουλευτή, πρώην Δημάρχου Λαμιέων
Παραμονές του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών η Τουρκία με εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της κλιμακώνει τις προκλήσεις προς τη χώρα μας.

Aφαιρέθηκε το ΑΤΜ από την πύλη του Νοσοκομείου Κιλκίς


Υπογράφει ο Γεώργιος Αχ. Μιχαηλίδης
Πρώην Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Με χαρά διαπίστωσα πως το εν λόγω ΑΤΜ έχει αφαιρεθεί από την πύλη του
Νοσοκομείου και έχει πάψει να δημιουργεί πρόβλημα στην είσοδο – έξοδο του Ιδρύματος και στους εργαζομένους της πύλης που ήταν σε καθημερινή διαμάχη με τους εκτός Νοσοκομείου πελάτες που θεωρούσαν πως το ΑΤΜ σε συνδυασμό με το εύκολο παρκάρισμα και διπλοπαρκάρισμα τους έλυνε τα χέρια.

(Video) Οι Κιλκισιώτες πετούν χαρταετό, στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου

 
Οι Κιλκισιώτες πετούν χαρταετό, στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου, την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.

Ο λόγος «περί Αριστείας»


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η υπουργός Παιδείας υπέστη μια δεύτερη ήττα, τη φετινή χρονιά. Αρχικά, στην προσπάθειά της για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων, το 92% των εκπαιδευτικών την αποδοκίμασαν.