Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πώς οι οικογένειες χάνουν το σπίτι τους και οι αγρότες τα χωράφια τους

Κοινή Δήλωση των Ανεξάρτητων Βουλευτών Θ. Παραστατίδη, Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά 
"Με τη συνήθη τακτική των διαρροών, η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη νέα φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα, αυτή τη φορά με την φορολόγηση των δωρεών, των γονικών παροχών, αλλά και άλλων ήδη φορολογημένων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Η Τόλμη Κιλκίς στην Πάτρα για πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF


Πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Τόφαλος στην Πάτρα στις 10-11-12 Μαΐου 2013. Το πρωτάθλημα διεξάγεται μια φορά το χρόνο και είναι η κορυφαία διοργάνωση διότι συγκροτείται η εθνική ομάδα.

Δήλωση Ασημίνας Ξηροτύρη της ΔΗΜ.ΑΡ. για την εξαίρεση των φτωχών νοικοκυριών από το ΕΕΤΑ

"Κατά την συζήτηση στη Βουλή του ν. 4152/2013, η ΔΗΜ.ΑΡ. άσκησε ισχυρή πίεση υποστηρίζοντας την ανάγκη εξαίρεσης των νοικοκυριών που απειλούνται από την φτώχεια από την υποχρέωση καταβολής του ΕΕΤΑ. Η πρόταση αυτή αποτελούσε απαραίτητη επέκταση της ήδη προβλεπόμενης από το νομοσχέδιο εξαίρεσης των ανέργων, που μετά από πρότασή μας είχε ήδη συμπεριληφθεί. 

DNA αλόγου στο προϊόν Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες

Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από τακτικό έλεγχο, προέβη σε δειγματοληψία πάριζας με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες». Το δείγμα έφερε την επισήμανση "Ανάλωση έως : 17.6.2013" και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο. Στο εν λόγω προϊόν, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%). Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται ενώ σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση.

Τι απηχεί η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch;

Του Δημήτρη Καζάκη
Χαράς ευαγγέλια. Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από CCC σε B- προχώρησε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Η προς τα πάνω αναθεώρηση αντανακλά σύμφωνα με τους οικονομολόγους του εν λόγω οίκου τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στο δημοσιονομικό πεδίο όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σε μία περίοδο που η εσωτερική υποτίμηση έχει επιτέλους αρχίσει να αποδίδει. 

Ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλους ζητάει η ΕΣΕΕ.

Η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα επιστολή, με την οποία ζήτησε την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής: 

Ολοκληρώθηκε ο β’ κύκλος συναντήσεων της βιωματικής ομάδας εφήβων στο Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 ο β’ κύκλος συναντήσεων της βιωματικής ομάδας εφήβων στο Κιλκίς. Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη της ομάδας ήταν τα συναισθήματα όπως ο έρωτας, η ζήλια, το άγχος, ο θυμός, ο φόβος, οι ενοχές, η ντροπή αλλά και η αυτοεκτίμηση. Επίσης την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 ολοκληρώθηκε και η βιωματική ομάδα εφήβων στα Αμάραντα Κιλκίς.

Στους “Αγώνες Φιλίας” του Αρχέλαου Κατερίνης συμμετέχει ο ΓΑΣ Κιλκίς

Με περισσότερους από σαράντα αθλητές και αθλήτριες των Ακαδημιών του θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες “Φιλίας” που διοργανώνει ο ιστορικός σύλλογος “Αρχέλαος” στο δημοτικό στάδιο της Κατερίνης. 

Ένα ξεχωριστό διήμερο για τον Λάζαρο Παυλίδη

Ένα ξεχωριστό διήμερο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο και συγγραφέα του τόπου μας, τον Λάζαρο Παυλίδη, διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς «Ανοικτή Οθόνη».

Ναϊλί εμάς και βάϊ εμάς…

Του Σταύρου Βιτάλη
Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου
Αυτές τις μέρες, και κάθε χρόνο, από τότε που οι ορδές των Μουσταφά Κεμάλ-Τοπάλ Οσμάν, κατάσφαξαν τον Ποντιακό Ελληνισμό, 353.000 ψυχές, αθώα θύματα, στοιχειώνουν τη συλλογική μνήμη όλων των Ελλήνων, τη προσωπική μνήμη ημών των Ποντιακής καταγωγής, ζητώντας ακόμη δικαίωση.

Λήστεψαν την Κυριακή του Πάσχα 8 δικηγορικά γραφεία

- Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών ένας ημεδαπός 16 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 17 ετών
- Κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ ως προϊόντα κλοπής των γραφείων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στις 23 Μαΐου 2013

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 23η Μαΐου 2013 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 22 Μαΐου 2013


Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙς, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 22 Μαΐου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ: 

Ευχαριστήριο πένθους οικογένειας Ευδοξίας Ξηρουδάκη


Η οικογένεια της ΕΥΔΟΞΙΑΣ ΞΗΡΟΥΔΑΚΗ, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της, προς όλους συγγενείς και φίλους για το βαρύτατο πένθος της.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί:

Θέμης Ανθρακίδης: "700.000 ευρώ για το νοσοκομεία Κιλκίς" (Video)


"Με την ευκαιρία της έγκρισης του προγράμματος προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στα πλαίσια της «εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων», δέον είναι να αναφερθεί, ότι ενώπιον της «χρηματοδοτικής ένδειας» που υπάρχει αυτόν τον καιρό -λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας- το Νοσοκομείο με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να πετύχει την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού και ένταξης του ιδρύματος στο παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα αυτό είναι κάτι ανάλογο με τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά οι διαδικασίες έγκρισης και υλοποίησης τους είναι μακράν πιο ευέλικτες και πιο ταχείες.

Έπιασαν 43χρονο στο Γαλλικό Κιλκίς για κλοπή, ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου

- Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα καλωδίων χαλκού από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
- Επιπλέον κατασχέθηκαν (1) αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικά σφαιρίδια και αμπούλες αερίου, ποσότητα ηρωίνης, δενδρύλλια κάνναβης και εργαλεία

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Επιστρατευμένοι στην Ακροδεξιά – Δεύτερο ΣΤΟΠ από το Μαξίμου στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο·ΙΟΒΕ: Πτώση στη βιομηχανία – Παραμύθια για δράκους οι «επενδύσεις» Σαμαρά·Εξετάσεις χωρίς εισακτέους – Και καθηγητές στο χακί
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Η Κίνα επενδύσει στην Ελλάδα – Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών για το λιμάνι του Πειραιά, σιδηροδρόμους και «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ·Ρωσική βοήθεια για την «Ελλάδα της κρίσης»- Φθηνότερο φυσικό αέριο κατά 20% μας δίνουν οι Ρώσοι·Στα θρανία από σήμερα οι υποψήφιοι – Πανελλαδικές: η ΟΛΜΕ ανέκρουσε πρύμναν

Η ¨Γιορτή της Μητέρας" στον Εύρωπο


Εκδρομή ΕΛΜΕ Κιλκίς

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ - 8 ημέρες 7 Διανυκτερεύσεις (οι 2 στο πλοίο)
Αναχώρηση: Τετάρτη 3-7-2013
Επιστροφή:Τετάρτη 10-7-2013
1η μέρα: ΚΙΛΚΙΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΜΠΑΡΙ(ΔΙΑΝ/ΣΗ ΕΝ ΠΛΩ) Αναχώρηση από το Κιλκίς, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα από που θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ιταλία. Διαν/ση στο πλοίο

Γνωρίστε το Πολύκαστρο!

Στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς μας “ταξιδεύει” αυτή την Κυριακή η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”.
Η περιοχή του νομού Κιλκίς έχει πλούσια ιστορία, από τα αρχαία χρόνια. Τόπος κατοικίας Παιόνων στα δυτικά και Κρηστώνων στα ανατολικά κατά την Τρωική εκστρατεία, αποτελούσε κέντρο της περιοχής λόγω της στρατηγικής θέσης.