Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Για το άνοιγμα των σχολείων και πάλι...


Δελτίο δήμου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Δύο χρόνια, μετά την έκρηξη της πανδημίας και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα. Η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα οδηγεί, κάθε φορά που επίκειται το άνοιγμα των σχολείων, στην ίδια συζήτηση. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και πώς;

(Video) 43 δευτερόλεπτα θλίψης στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς

Θλιβερή η εικόνα στο Πάρκο Κήπος της έδρας του Δήμου Κιλκίς.
43 δευτερόλεπτα θλίψης στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022.

ΚουΠα Κιλκίς: Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή πρόεδρου της ΕΚΑΣΚΕΜ


Ανακοίνωση ΚουΠα Κιλκίς
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ηλία Λαζό για την εκλογή του στην θέση του πρόεδρου της ΕΚΑΣΚΕΜ μετά από την "διπλή" εκλογική διαδικασία και του εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους συμβούλους του νέου Δ.Σ.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 4/1/2022, 8:03 μ.μ


Αυτόφωρες συλλήψεις (8) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Μόνο λόγια είναι οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ;


Του Παναγιώτη Σαββίδη
Τι κάνει το ΚΚΕ μέσο των μελών και στελεχών του σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής και πολιτικής ζωής; Αυτό που δεν κάνει σίγουρα είναι να λέει στο λαό ψηφίστε μας για να σας σώσουμε, αυτό δηλαδή που επικαλούνται όλα τα υπόλοιπα κόμματα αστικής κοπής με τις γνώστες μετέπειτα συνέπειες.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα, «Μέτρα διάσωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας και του ενεργειακού κόστους»


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη π
ρος τους Υπουργούς: 
- Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα,
- Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη
Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα
Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια
Κύριoι Υπουργοί,
Η εορταστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν αντιμέτωπες με τη σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλουν τα μέτρα και οι περιορισμοί που προκύπτουν από τις επιδημιολογικές εξελίξεις και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: Διευκρινήσεις για την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων


Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 αρχίζουν φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην "Κορυφή" του νομού Κιλκίς


Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Το όνομα ενός χωριού πολλές φορές σου δίνει την ευκαιρία να σκεφτείς και να φτιάξεις με το μυαλό σου μια εικόνα. Αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές είναι δεδομένο.

Κορωνοϊός (4/1/2022): 50.126 νέα κρούσματα (202 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 50.126, εκ των οποίων 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.344.923 (ημερήσια μεταβολή +3.9%), εκ των οποίων 50.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 264 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.203 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης


Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος με τη διοίκηση και τις οικογένειες της δομής και μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Διανομή τροφίμων σε απόρους και ανέργους


Δελτίο τύπου Δήμου Νεάπολης - Συκεών
Με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συντονίζει τα συνεργεία των εργαζομένων και των εθελοντών, αλλά ταυτόχρονα να καλεί και να παροτρύνει τους πολίτες να προσέλθουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό Covid-19, εξελίσσεται η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους).

Με απόφαση Λιβανού 15,8 εκατ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς χοίρων, αυτόχθονων μαύρων χοίρων και μελιού

Στο πλαίσιο της με αριθμό ΚΥΑ 1184/247574 (ΦΕΚ B’ 4246/14.09.2021) «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε», καταβλήθηκε το ποσό των 15.896.219,75€ σε 3.566 δικαιούχους.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2022


Στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2021, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη μίας (1) κενής θέσης στο «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς


Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, προσκαλεί άτομα με κινητικές αναπηρίες ή αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη μίας (1) κενής θέσης και άνευ ορίου αριθμού επιλαχόντων του παραπάνω προγράμματος, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Φθηνότερη για όλους από 1η Ιανουαρίου η κινητή και η καρτοκινητή τηλεφωνία


Φθηνότερη για όλους τους πολίτες είναι από την 1η Ιανουαρίου η κινητή και η καρτοκινητή τηλεφωνία, καθώς τέθηκε σε ισχύ το νέο, ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ύψους 10%. Πρόκειται για την υλοποίηση, εκ μέρους των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, του μέτρου που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και Θεσσαλονίκης-Κιλκίς


Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων (στη Δημοτική Κοινότητα Γέφυρας) και στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (στη Δημοτική Κοινότητα Διαβατών) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Δωρεάν rapid tests σε Ανθόφυτο, Νέο Αγιονέρι, Σ.Σ.Μουριών, Μυριόφυτο, Μάνδρες και Παντελεήμονα


Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid tests) σε Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται rapid tests σε έξι οικισμούς με την παρουσία υγειονομικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Λαογραφικά του Γενάρη


Του Κώστα Μπούζα
Πέρασε κι η Πρωτοχρονιά. Πολλοί έσπασαν το ρόδι για να ξεχυθούν οι παντακόσιοι περίπου σπόροι του, σύμβολο ευγονίας, πολλαπλασιασμού και γονιμότητας κατά την λαϊκή μας παράδοση. Άλλοι, πάλι, κρέμασαν στην πόρτα τους μια αγριοκρεμμύδα, σημάδι αθανασίας, αφού στ’ αρχαία χρόνια βράχηκε απ’ το αθάνατο νερό που ‘ριξε πίσω του ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως το θέλει ένας μύθος. Από τότε μπορεί και βλασταίνει ακόμη και μες στην καρδιά του χειμώνα.