Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μεγάλη διάκριση του αθλητή Αριστείδη Κουτσού της ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Μεγάλη διάκριση του αθλητή Αριστείδη Κουτσού του Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς στο 1st WTE Multi European Games που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη (Βουλγαρία) από 2 έως 10 Ιουνίου 2018.

Μεταβατική περίοδος στο ποδόσφαιρο


Γράφει ο Γιώργος Πελίδης*
Το διάστημα αυτό οι ομάδες ποδοσφαίρου βρίσκονται στην μεταβατική περίοδο, εκτός φυσικά από αυτές που συμμετέχουν σε τουρνουά, όπως οι ομάδες του παγκοσμίου κυπέλλου. 

Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας πλέον ο Ευθύμιος Τσιτενίδης

Την Τρίτη 13-06-2018 στο Δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο, ορκίστηκε από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Γκουντενούδη και ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου Δ.Ε. Ευρωπού, ο κ. Ευθύμιος Τσιτενίδης, σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Δημοτικής Συμβούλου κ. Αναστασίας Παπαδοπούλου.

ΝΟΔΕ Κιλκίς: Συμφωνία παρωδία Αθηνών - Σκοπίων για το όνομα

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Τα ψιλά γράμματα στη συμφωνία υποκρύπτουν τη μεγάλη παγίδα για την Ελλάδα. Μιας συμφωνίας την οποία με διάγγελμα και τυμπανοκρουσίες έχει γνωστοποιήσει ο Πρωθυπουργός θέλοντας να θολώσει την εικόνα γύρω από την επώδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα σύναψη συμφωνίας.

Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη του ποντιακού προσφυγικού πολιτισμού στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Ουσιαστικό περιεχόμενο στη νοηματοδότηση της Νέας Σάντας ως ιστορικής έδρας του Δήμου Κιλκίς και συνακόλουθα στην ανάδειξή της ως κέντρο ποντιακού ελληνισμού προσδίδει η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη με μια ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρόσκλησης 088.2 c 2014- 2020.

Χατζησάββας στη Βουλή: Η Μακεδονία ανήκει στους νεκρούς και τους αγέννητους του Ελληνικού Έθνους Έθνους!

Αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών προς διευκόλυνση των μαθητών/τριών - αθλητών/τριών

Σημαντική συμβολή στη διευκόλυνση των μαθητών/τριών –αθλητών/τριών οι οποίοι/ες είναι μέλη των ελληνικών εθνικών ομάδων αποτελεί η αντικατάσταση της παρ. 46 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (Α΄141) με το άρθρο 95 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται το όριο απουσιών και πέραν του προβλεπόμενου ορίου των εκατόν δεκατεσσάρων (114) ωρών μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και εκατόν σαράντα (140) επιπλέον ώρες απουσίας οι οποίες δεν προσμετρούνται.

Ομιλία Γεωργαντά στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης


Ομιλία Γεωργαντά στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

Τι δηλώνει η Φώφη για το ζήτημα των Σκοπίων

Δήλωση προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για το ζήτημα των Σκοπίων
«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.  Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων.

Εισηγητής ο Γ. Γεωργαντάς στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Κεντρικός εισηγητής στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά της Κυβέρνησης ορίστηκε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς. Ο κ. Γεωργαντάς μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τσιάρα θα είναι οι δύο εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια σήμερα στις 18:00.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ως και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 17/2018) που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 ως και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018:

Δείτε Video από την διάλεξη του Αστροφυσικού Μάνου Δανέζη στο Κιλκίς


Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ", διοργάνωσαν διάλεξη - συζήτηση του Δρ. Μάνου Δανέζη Αστροφυσικού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, με θέμα: "Όσα δεν μας λένε για την ηθική και τη λογική του δυτικού ορθολογισμού"

Αρμενόφωνοι Έλληνες


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Δάσκαλος
Γεννήθηκα το 1954 και μεγάλωσα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Το 1969 στα δεκαπέντε μου χρόνια μετακομίσαμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά μου κατοικούσε στα πάνω Διαβατά όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκαν σε μια ιδιότυπη προσφυγική ομάδα τους Αρμενόφωνους Έλληνες για τους οποίους θα μιλήσω παρακάτω. 

Ομιλία Γεωργαντά στη Βουλή για το Σκοπιανό

Γιορτάζουν την αποφοίτησή τους τα εκτάκια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Με την Φώφη Γεννηματά στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης ο Κιλκισιώτης Γιώργος Αναστασιάδης

Την Φώφη Γεννηματά συνόδευσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης μαζί με κλιμάκιο στελεχών κατά την επίσκεψη της την περασμένη Δευτέρα στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια περιοδείας της Φώφης Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη και ομιλίας της στην ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.