Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Παρασκευή 29/1/2021, έγιναν 18.335 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (122 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 19.233 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 251.303. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 218.910 άτομα.

Πετυχημένη η πρώτη για το νέο έτος, Εθελοντική Αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς για το νέο έτος, με τη Βιομηχανία Διέλασης Αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ Α. Ε. να κάνει "ποδαρικό" σε αυτή τη σημαντική προσπάθειά μας. 

«Ζήσε Αθλητικά», στο Δημοτικό σχολείο Ψαρών, με την Κιλκισιώτισσα Ολυμπιονίκη Εβίνα Μάλτση


Το Δημοτικό σχολείο Ψαρών επισκέφτηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με την Ολυμπιονίκη, Εβίνα Μάλτση. Οι 26 μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την μπασκετμπολίστρια, η οποία έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στο χώρο του γυναικείου αθλητισμού.

Αποχώρησαν οι παρατάξεις «Κοιτάμε Μπροστά» και «Πράξεις για την Μακεδονία» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας 
«Κοιτάμε Μπροστά»
«Κοιτάμε Μπροστά»: Στίγμα για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Αποχώρησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» από τη σημερινή απολογιστική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, μαζί με άλλες παρατάξεις και προσκεκλημένους φορείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική διάταξη της συνεδρίασης, που αν και προοριζόταν για φιέστα, τελικά κατέληξε σε φιάσκο.

Εργασίες συντήρησης επί της 30ής Επαρχιακής Οδού "Ρύσιο-Ταγαράδες-Βασιλικά"


Εργασίες συντήρησης επί της 30ής Επαρχιακής Οδού “Ρύσιο-Ταγαράδες-Βασιλικά” θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Απολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2020


Τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς για το έτος 2020, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, με τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.
Δείτε τον απολογισμό ΕΔΩ

Δήμος Παιονίας: Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπτυξη ημιυπόγειων κάδων


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Μία προγραμματική δέσμευση της διοίκησης του δήμου Παιονίας, δρομολογείται με την υποβολή πρότασης στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για την «προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων».

"Αρνούμαστε να πετάξουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας στα σκουπίδια"


Υπογράφουν πολίτες που εναντιώνονται στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο Σταυροχώρι*

Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους και ιδιαίτερα δύσκολες. Η καθημερινότητα αλλά και ολόκληρη η ζωή μας έχει αλλάξει και μια τεράστια ανασφάλεια για το μέλλον τριγυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας. Και ενώ η ζωή μας έχει μπει «στον πάγο» συμβαίνουν πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν ανεπιστρεπτί την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας και το περιβάλλον, χωρίς εμείς όχι μόνο να μη μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη ουσιαστικά, αλλά και χωρίς να το γνωρίζουμε.

Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021


Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (29/1/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Μια ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Μια εβδομάδα στην οποία μπορεί η αναστολή λειτουργίας για τις δομές ΚΔΑΠ να είναι ακόμη σε ισχύ για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, ωστόσο οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids συνεχίζουν την ενεργή πορεία τους μέσα από σύγχρονες αλλά και ασύγχρονες διαδικτυακές δραστηριότητες.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 29/1/2021, 6:30 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απατών στην περιοχή της Καλαμαριάς στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Ευρωπού (ΚΕΠ)


Από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 λειτουργεί κανονικά το ΚΕΠ Ευρωπού στον χώρο του δημοτικού καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού.
Εξυπηρέτηση πολιτών Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 έως 15:00.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας δια περιφοράς, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021


Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, ηλεκτρονικά, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κορωνοϊός (29/1/2021): 941 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 22 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας


Ανακοίνωση Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ"
Στις 31 Ιανουαρίου ένα ξεχωριστό θεατρικό αναλόγιο υπό τον τίτλο «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

Στήλες θερμομέτρησης και στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας του Δήμου Κιλκίς


Με την προμήθεια και εγκατάσταση άλλων δεκαεπτά στηλών θερμομέτρησης επεκτείνονται και στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας του Δήμου Κιλκίς τα προληπτικά μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του Covid -19.

"Εάν δεν υπήρχαν οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας τα σκουπίδια θα μας είχαν πνίξει"


Γράφει η Μαίρη Τζεβελέκη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλκίς "Δήμος Αξιών"
Η συμμετοχή στα κοινά του τόπου είναι μια διαδικασία που κρατάει όχι με την νίκη ή την ήττα αλλά με την διαρκή συμμετοχή από οποιοδήποτε πόστο και αν εκλέγεσαι. Για να φτάσεις να εκλεγείς υπάρχουν άνθρωποι που σε πιστεύουν που στέκονται δίπλα σου ή θεωρούν πως μέσα από εσένα θα ακουστεί η φωνή τους θα βρουν κάποια λύση στα όποια προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Τοποθέτηση Γ. Φραγγίδη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας για τη δωρεά Λάτση

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής του νομού Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας.
«Η κυβέρνηση, με την ευκαιρία μιας δωρεάς στο χώρο της υγείας, φέρνει πάλι ένα νομοθέτημα που αποτελεί συρραφή διατάξεων για την υγεία, χωρίς πρόθεση να αντιμετωπίσει τα βασικά και χρόνια προβλήματά της», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο βουλευτής. 

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συντονίζει το πρόγραμμα ERASMUS+ - «The love of reading»


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συντονίζει και συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «The love of reading» που έχει 3ετή διάρκεια (2019-2022). Στα πλαίσια λοιπόν του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2/12/2020 η 2η Διακρατική Συνάντηση των κρατών-εταίρων(Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Τσεχία) , η οποία έγινε διαδικτυακά (λόγω περιορισμών COVID-19) και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.