Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Τι λέει η Λα.Συ. Παιονίας για τον νέο εκλογικό νόμο και τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Διοίκηση έρχεται, υποτίθεται, να λύσει τα ζητήματα “κυβερνησιμότητας” στην Τοπική Διοίκηση, όπως επικαλείται η κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις. 

Τι λέει το ΚΚΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ
«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας βρίσκει τους λαούς εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικότητα, χρώμα και πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τους φτωχούς και αποκλεισμένους. Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει με μεγαλύτερη έμφαση ότι το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με την προστασία της υγείας των λαών, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς, συγχαίρουν θερμά...


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς, συγχαίρει θερμά τον Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα για την τοποθέτησή του, με απόφαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. (Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας), στη σημαντική θέση του Διοικητή 1ης Στρατιάς και εύχεται εγκαρδίως καλή επιτυχία στα νέα και υψηλά καθήκοντα.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας του '80 pt.2/3: Shadow Dancer (1989)

400 Γυμνάσια και 1500 λύκεια συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής


Το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 9.30 το πρωί ξεκινά η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Φέτος στον διαγωνισμό συμμετέχουν 400 γυμνάσια και 1500 λύκεια της χώρας αλλά και μεμονωμένοι μαθητές. Ο διαγωνισμός θα γίνει και αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

"Ο άνθρωπος ως σκοπός ή μέσο: συμπτώματα της σύγχρονης κοινωνίας”


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Γράφει ο Ι. Καντ: “να ενεργείς και να αισθάνεσαι έτσι, ώστε ποτέ να μη μεταχειρίζεσαι τον άνθρωπο ως μέσον αλλά πάντοτε να τον έχεις σκοπό στις προθέσεις και στις πράξεις σου.” Ο άνθρωπος (κατά τον Γερμανό φιλόσοφο) ως άτομο (έλλογο ον - βασική προϋπόθεση για την ηθική είναι ο Λόγος) δεν πρέπει να αποτιμάται ως μέσο στους σκοπούς των άλλων ή ακόμα και σε δικούς του. 

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη και άλλων βουλευτών με θέμα «Οι αγρότες εκτός ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τη δεύτερη ευκαιρία»


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη και άλλων βουλευτών προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, με θέμα «Οι αγρότες εκτός ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τη δεύτερη ευκαιρία»
Στο φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής και της απώλειας των εκμεταλλεύσεων τους (γης και εγκαταστάσεων) βρίσκονται πολλοί αγρότες εξ αιτίας απουσίας ρυθμίσεων που να τους διευκολύνουν να έλθουν σε διακανονισμό με τις τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες των μη εξυπηρετημένων δανείων, να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματική ρευστότητα και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και να επιβιώσουν.

Σαρακοστιανή εβδομάδα στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Η έναρξη της εβδομάδας που πέρασε έγινε με την Καθαρά Δευτέρα. Παρ’ όλο που οι δομές ΚΔΑΠ όλης της χώρας συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας, οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids εναρμόνισαν τις διαδικτυακές τους δράσεις, ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά όσο πιο κοντά γίνεται στο κλίμα των ημερών, δίνοντας τους παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και τι ακριβώς είναι η Σαρακοστή.

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (19/3/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε και πραγματικά η φετινή εμπειρία λόγω της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε οι περισσότεροι να βγούμε στην εξοχή και να χαρούμε το πατροπαράδοτο πέταγμα του χαρταετού μας και να απολαύσουμε τις λιχουδιές και τα ωραία εδέσματα που η μέρα απαιτεί.

Φ. Αραμπατζή: Συνδεδεμένες ενισχύσεις 31,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτροφία – κτηνοτροφικά φυτά την επόμενη εβδομάδα


Την καταβολή εντός της επόμενης εβδομάδας συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 31,9 εκατ. στους παραγωγούς κτηνοτροφικών φυτών, προανήγγειλε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση με θέμα τις ζωοτροφές.

Κιλκίς: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.

Ποιμαντορικό μήνυμα για την ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Τοποτηρητής Μητροπολίτης
Αδελφοί μου χριστιανοί, για άλλη μια χρονιά, βρισκόμαστε ίσως στην πιο σημαδιακή ιστορική εορτή της Εκκλησίας. Σήμερα είναι Κυριακή της Ορθοδοξίας. Γιορτάζουμε με τον πιο απτό και αισθητό τρόπο την ενσωμάτωσή μας σε μια πραγματική ενότητα με το Χριστό. Κι αυτό είναι η υπεραξία του καθενός μας και η συλλογική υπεραξία όλων μας. 

Δεν αφουγκράζονται ότι έχουν αλλάξει οι εποχές;


Υπογράφουν οι:
- ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΡΑΚΙΔΑ, Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ / ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα ΕΚΠΑ / ΠΜΣ Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική ΕΚΠΑ
- ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΜΠΑΜΠΗΣ) XAΡΑΛΑΜΠΟΣ, Φοιτητής Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ / Αρθρογράφος
- ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ, ΘΩΜΑΣ, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 19/3/2021, 7:52 μ.μ.


Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου με κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας
Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων και στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός ακόμη συνεργού τους, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Εκδήλωση με τίτλο «Ρατσισμός: Να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι»:


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Την 21η Μαρτίου, Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού και Ημέρα Ποίησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνης Αγαθοπούλου, του τομεάρχη Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, Γιώργου Ψυχογιού και του ευρωβουλευτή, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε.Κ., Κώστα Αρβανίτη, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ρατσισμός: Να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι».

Δήμος Κιλκίς: Διαδικτυακή εκδήλωση "Ελληνική Επανάσταση – Από την Αρετή στην Ελευθερία"


Ο Δήμος Κιλκίς τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με επισκέψεις στο βάθος της πολυκύμαντης ιστορίας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου για το ασφαλές άνοιγμα και την ανάκαμψη του Τουρισμού»


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς τον Υπουργό Τουρισμού: κ. Θεοχάρη Θεοχάρη με θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου για το ασφαλές άνοιγμα και την ανάκαμψη του Τουρισμού»
Πρόσφατα, ο Υπουργός Τουρισμού, στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin, ανήγγειλε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού προσδιορίζοντας μάλιστα ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 τη 14η Μαΐου. Η ανακοίνωση αυτή συνέπεσε χρονικά με την ξέφρενη κλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας και την ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

ΠΕΔΚΜ: Ομόφωνη απόφαση για παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους


Τον αγώνα των 36.500 συμβασιούχων εργαζομένων σε Δήμους και Περιφέρειες, για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσα από το οποίο απασχολούνται, στηρίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔΚΜ), λαμβάνοντας υπόψη ότι λήγει τον Απρίλιο του 2021 και στη συνέχεια πολλές δημοτικές υπηρεσίες θα αποδυναμωθούν, και μάλιστα μέσα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση κάντε κλικ επάνω στην εικόνα

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς και Δήμου Παιονίας διοργανώνει διαδικτυακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Κορωνοϊός (19/3/2021): 2.785 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 64 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Δήμος Παιονίας: Ταξίδι αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 το ταξίδι αλληλεγγύης από το δήμο Παιονίας προς το δήμο Τυρνάβου. Το φορτηγό μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον σεισμό, όσα με αγάπη και ευαισθησία συγκέντρωσαν οι δημότες της Παιονίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, και επίσης ευχαριστούμε τον οδηγό του φορτηγού Νικόλαο Παρασκευόπουλο και την σύζυγο του που κάνουν τη μεταφορά εθελοντικά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τo Σάββατο 20 Μαρτίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 7/19-03-2021) που ισχύει από τoΣάββατο 20 Μαρτίου 2021.

Να πάρουν θέση οι αρμόδιοι άμεσα και ουσιαστικά στο ζήτημα του τελωνείου των Ευζώνων

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η καταστροφική κυβερνητική αμηχανία χτύπησε και τον νομό μας. Συγκεκριμένα, στο τελωνείο Ευζώνων το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε λόγω της επιβολής αυξημένων μέτρων, συνεχίζεται. Απόδειξη, η αδυναμία των παραγόντων του νόμου μας να επιδείξουν πολιτική βούληση για να δώσουν μια αναγκαία λύση.

Η τοπική κοινότητα Καμπάνη Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...


Ευχαριστήριο τοπικής κοινότητας Καμπάνη Κιλκίς
Στον Καμπάνη Κιλκίς, η τοπική κοινότητα σε μία συμβολική κίνηση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 τοποθέτησε μικρά λάβαρα σε διάφορα σημεία του χωριού. Ευχαριστούμε τον συγχωριανό μας για την χορηγία και τον εναερίτη της καρδιάς μας Πασχάλη Κέλνερ της Balkan Electric για την τοποθέτηση.

Επιστολή Ανδρέα Βεργίδη στο ΥΠΑΑΤ για την ουσιαστικ;h στήριξη του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων


Τροποποίηση του ν.4061/2012, με την οποία θα διασφαλίζεται ουσιαστικά η στήριξη του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς, προτείνει – με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.