Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχείς οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς

Το πραγματικό και μεγαλειώδες νόημα των Χριστουγέννων, αυτό της ανθρώπινης επαφής, της προσφοράς, της ζεστασιάς και της αγάπης προς τον πλησίον βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι δημότες του Κιλκίς, μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Κιλκίς. Η δημοτική αρχή υποδέχτηκε φέτος τη νέα χρονιά με πληθώρα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με κορυφαία το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης της πόλης. Η ανταπόκριση, η αθρόα συμμετοχή αλλά και ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας έτσι τις βάσεις για την ανάδειξη ενός νέου πολιτιστικού θεσμού, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρο το νομό Κιλκίς.

Δραστηριότητες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας

Την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Γουμένισσας του ΕΕΣ το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ώρα 6μμ, στο εκεί Κέντρο Νεότητας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με δρώμενα του Δωδεκαημέρου η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων Παιονίας. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΕΕΣ Γουμένισσας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Κιλκίς

Σοκ προκαλεί από το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς, ο άδικος χαμός του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στο όρος Μπέλες στις Σέρρες.
Ο 36χρονος Κιλκισιώτης μαζί με φίλους από το Κιλκίς βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή ανήμερα των Φώτων στα Ανω Πορόια με σκοπό να ανέβουν όλοι μαζί στο όρος Μπέλες. Όμως η ανάβαση στο βουνό αποδείχθηκε μοιραία για τον 36χρονο ορειβάτη, καθώς εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών και σφοδρής χιονοθύελλας αισθάνθηκε αδιαθεσία, αποπροσανατολίστηκε και εντοπίστηκε νεκρός την επόμενη ημέρα από συνεργεία της ΕΜΑΚ, του στρατού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ευχαριστήριο


Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοήθησαν στη διάρκεια της ασθένειας του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΛΙΤΖΑΚΗ και συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας για την απώλειά του.

Η σύζυγός του: Καλλιόπη Γιορτσίδου,
Τα παιδιά: Κωνσταντίνος και Κατερίνα-Δήμητρα

Μεγάλη βραδιά αργεντίνικου τανγκό στην Αξιούπολη

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο χορός του τμήματος Αργεντίνικου Τάνγκο του Δήμου Παιονίας το περασμένο Σάββατο στην ταβέρνα «Γεύσεις Αρχοντάκη».
Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Δερβεντλής Αναστάσιος και η δημοτική Σύμβουλος κ. Έλενα Λιακοπούλου όπως και πολλοί φίλοι από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Συλλυπητήριο Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Τα μέλη του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μητροπόλεως μας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια
στην οικογένεια του Σωτηρίου Λιάρα για τον πρόωρο χαμό του καθώς και
στην κ. Δάφνη Νιάκα, μέλος του συλλόγου, για το χαμό της μητρός της Ελένης.
Αντί στεφάνου κατατέθηκαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του φιλόπτωχου ταμείου.

O Βούλγαρος μπουζουξής Ντανιέλ Νικόλοφ-Ντίντι – εκλαϊκευτής της ελληνικής λαϊκής μουσικής στη Βουλγαρία

Η ελληνική λαϊκή μουσική είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Βουλγαρία όχι μόνο ανάμεσα στους ακροατές, αλλά και τους εκτελεστές – τραγουδιστές και οργανοπαίκτες.
«... με το πρώτο του μπουζούκι στα χέρια – σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, βρέθηκε για πέντε μήνες κοντά σε ένα δάσκαλο μουσικής... Τα μυστικά του οργάνου που διάλεξε – το μπουζούκι, τα έμαθε μόνο αυτοδίδακτα. Άρχισε να μελετάει ατελείωτες ώρες με το μπουζούκι του και παράλληλα να παίζει με κάποια μικρά συγκροτήματα της περιοχής είτε λαϊκά, είτε παραδοσιακά τοπικά. Πολύ γρήγορα άρχισε να γίνεται ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Ασχολήθηκε από νωρίς επαγγελματικά, παίζοντας σε όλη την περιφέρεια της πατρίδας του, σε κέντρα, γιορτές, γάμους, πανηγύρια κλπ.»

Για τρεις μήνες θα ισχύει πλέον το Δελτίο Ανεργίας – Όλη η απόφαση του ΟΑΕΔ

Για τρεις μήνες θα ισχύει στο εξής το Δελτίο Ανεργίας, σύμφωνα με απόφαση του δ.σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την απόφαση επανακαθορίζεται η ισχύς των δελτίων ανεργίας, επιδοτούμενων και μη εγγεγραμμένων ανέργων, αλλά και νεοεισερχόμενων ανέργων, περιγράφεται η διαδικασία καταβολής επιδομάτων και η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας.
Διαβάστε όλη την απόφαση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αποφάσεις λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί. Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των Ταμείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί τη Δευτέρα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Από σήμερα το νέο πιστοποιητικό-χαράτσι για τα σπίτια

Έχετε ακίνητο πάνω από 50 τετραγωνικά; Ήρθε η ώρα να το ξανα-πληρώσετε.
Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το νέο χαράτσι που “βαφτίστηκε” πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Από σήμερα λοιπόν είτε γίνεται νέο συμβόλαιο ενοικίασης, είτε ανανεώνεται ένα παλιό, είτε τροποποιείται για να γίνει δεκτό από την εφορία θα πρέπει να συνοδεύεται από το πιστοποιητικό.Για ολόκληρες όπου υπάρχουν διαμερίσματα, χωρίς να υπάρχει χρέωση για πάρκινγκ και αποθήκες η τιμή είναι 1 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη αμοιβή τα 200 ευρώ.

Πώς θα εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες Τι προβλέπει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσες οφειλές που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, το οποίο πήρε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο

Μια νέα ευκαιρία για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς το Δημόσιο έχουν περίπου 900.000 οφειλέτες, μέσω της νέας ευνοϊκής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και η οποία προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, που την Τρίτη παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος. Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο νόμου, το οποίο έλαβε το πράσινο φως κατά τη τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λάβουν διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση εξόφλησής τους στις εφορίες ή στα τελωνεία ακόμη και σε 60 δόσεις ή εφάπαξ με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ, όσοι υπαχθούν, θα μπορούν να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας.

Σύνταξη τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της εφεδρείας

Σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εγκρίθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν στην εφεδρεία θα μπορούν να πάρουν την σύνταξή τους 4 μήνες μετά από την λήξη της περιόδου προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας.
Ποιοι εξαιρούνται από τη εφεδρεία, σύμφωνα με τη διάταξηΤου Ναυτικού Προσωπικού των Πλοηγικών Σταθμών του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και του Κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών που καλύπτονται αποκλειστικά από τυφλούς, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων, Μηχανικών, Ραδιοηλεκτρονικών και των Δημόσιων Σχολών Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων Ασπροπύργου και Μακεδονίας.