Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Λόγοι Διδασκάλου


Του Κώστα Μπούζα
Σαν το μελίσσι συναγμένοι γύρω του, το νέκταρ ρούφαγαν αχόρταγα απ’ τα λόγια του. Μυσταγωγία θαυμαστή η μετάγγιση φωτός. Υπόθεση ολάκερης ζωής…
Δάσκαλε πες μας, κάποιος μες στο πλήθος ρώτησε, ποιό είναι το πολυπόθητο κλειδί της ευτυχίας, που όλοι ψάχνουμε να βρούμε; Τί ‘ναι αυτό που στην ψυχή δίνει φτερά;

Ευχές Εορτών από την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς



Ευχές Εορτών από τη Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας



Ευχές Εορτών από την Ταβέρνα "Τηγανιές και Σχάρες"



Ευχές Εορτών από την υπεύθυνη επικοινωνίας της ΔΕΕΠ Κιλκίς, Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη



Ευχές Εορτών από τους Γιατρούς του Κόσμου



Ευχές Εορτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς



Κανονικά συνεχίζεται ο Μύλος των Ξωτικών, στα Τρίκαλα


Δελτίο τύπου Δήμου Τρικκαίων
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι η μεγαλύτερη γιορτή χαμόγελου στη χώρα συνεχίζεται κανονικά. Οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 ΕΞΑΙΡΟΥΝ από τα νέα μέτρα τα θεματικά πάρκα. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας και υποδέχεται επισκέπτες και επισκέπτριες από κάθε γωνιά της χώρας.

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη στο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο


Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, μετά την επίσημη ενθρόνισή του, και εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ευχές Εορτών από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη



Ευχές Εορτών από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ευχές Εορτών από το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς



Ευχές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά



Ευχές Εορτών από τη βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου



Ευχές Χριστουγέννων από την Περιφερειακή Σύμβουλο Κιλκίς, Νατάσα Σωτηριάδου



Ευχές Χριστουγέννων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς



Το ΚΔΑΠ KINESIS εύχεται καλά Χριστούγεννα


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ KINESIS
Η εβδομάδα ξεκίνησε με την αγαπημένη μας μαγειρική. Όλη η δομή μοσχομύρισε κανέλα! Αφού ανακάτεψαν λάδι με ζάχαρη, πρόσθεσαν γάλα, μαγειρική σόδα και φυσικά κανέλα και αλεύρι, ζύμωσαν ώστε να έχουν μία εύπλαστη ζύμη. Έπειτα, με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξαμε το ζυμαράκι μας και φτιάξαμε τα κουλουράκια κανέλας. Οι μικροί μας σεφ τα φούρνισαν για 20' και στη συνέχεια τα γεύτηκαν.

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου (Χριστούγεννα 2021 – Θεοφάνεια 2022)


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου (Χριστούγεννα 2021 – Θεοφάνεια 2022)
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 – Παραμονή Χριστουγέννων
-5:30μμ Πανηγυρικός Εσπερινός Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Ευχές Χριστουγέννων από το Φροστιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Όμηρος"



Δράσεις της Λέσχης ανάγνωσης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς


Ανακοίνωση 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στα πλαίσια λειτουργίας της λέσχης ανάγνωσης του σχολείου μας, συναντηθήκαμε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης που συμμετέχουν στην ομάδα με τις καθηγήτριες τους, κ.κ. Ζηρίδου Άννα και κ.κ. Μπακιρτζή Αναστασία. Το βιβλίο με το οποίο ξεκίνησε η λέσχη μας είναι το θαύμα της R.J.Palacio.

Δράσεις 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

0ι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς ανοίγουν ένα νέο μονοπάτι στο χώρο της λαογραφίας, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων. Επιχειρούν ένα χειμωνιάτικο ταξίδι σε γιορτινή και κυρίως ελληνική ατμόσφαιρα.

Σενάρια Μελλοντικής Κατάστασης Κινητικότητας για το Δήμο Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιαονίας
Η ομάδα έργου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Παιονίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε τρία εναλλακτικά σενάρια για τη ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της περιοχής.

Εορτασμός της 1ης του νέου έτους 2022 στο Κιλκίς


Ανακοίνωση Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Σας γνωρίζουμε ότι κατά τον εορτασμό της 1ης του Νέου Έτους 2022 (Πρωτοχρονιά), θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς:

(Video) Ευχές Χριστουγέννων και κάλαντα από το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Πληρώθηκαν σήμερα οι Κιλκισιώτες παραγωγοί σταφυλιών “crimson“


Στην πληρωμή 71 εκατ. ευρώ σε καλλιεργητές για αποζημιώσεις παγετού και άλλες ζημιές προχώρησε σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων. Μεταξύ των δικαιούχων που είδαν να πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς τους ήταν και παραγωγοί του νομού Κιλκίς. 

Μόλις δημοσιεύθηκε νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την έμφυλη βία στους νέους


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το έργο “A Chance for Change”, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει τη δημοσίευση μιας νέας έρευνας, σχετικά με την έμφυλη βία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Η έρευνα περιγράφεται σε ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο, που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο International Conference of C4C project.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 23/12/2021, 8:22 μ.μ


Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων
Συνελήφθησαν
επ’ αυτοφώρω, χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, πέντε ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε, συμμετείχαν σε παράνομο τυχερό παίγνιο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταστήματος, ιδιοκτησίας ενός από τους παραπάνω. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Δράμα: Συνελήφθη εργοδότης που ζήτησε από το προσωπικό να του επιστρέψει το Δώρο Χριστουγέννων


https://www.protothema.gr/
Τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω
Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος καταστήματος εστίασης στη Δράμα καθώς οδήγησαν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ προκειμένου να τους επιστρέψουν τα χρήματα του Δώρου Χριστουγέννων που είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό τους.

Ο Γολγοθάς μιας υπαλλήλου του e–EΦΚΑ


Υπογράφει η Ηλιάνα Βασιλειάδου
Υπάλληλος της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ του νομού Κιλκίς

Από τη δημιουργία του EΦΚΑ άρχισαν να διαφαίνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του ενιαίου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η πολυνομία, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, η απουσία προγραμμάτων (software) για την ομαλή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών και, κυρίως, των αιτήσεων συνταξιοδότησης, η έλλειψη προσωπικού είναι μερικοί από τους λόγους που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του φορέα.

Κορωνοϊός (23/12/2021): 6.667 νέα κρούσματα (36 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 71 θάνατοι και 655 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.667, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.056.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 196 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.739 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Οι Football Celebrities Κιλκίς δώρισαν 7 ανατομικά στρώματα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Οι Football Celebrities Κιλκίς δώρισαν 7 ανατομικά στρώματα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

(Video) Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Χριστουγεννιάτικη περιοδεία Γ. Φραγγίδη

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τις κοινωνικές δομές του Ν. Κιλκίς, επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς και το Γηροκομείο Κιλκίς. Εν συνεχεία μετέβη στο χωριό Τούμπα, όπου λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο Παιονίας. Με την ευκαιρία της παρουσίας στον κοινό αύλειο χώρο, επισκέφθηκε και το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Τούμπας, μοιράζοντας συμβολικά δώρα στους μικρούς μαθητές.

Υπουργείο Παιδείας: «Έγκλημα» στα ΑΕΙ η εξ αποστάσεως διδασκαλία


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο Υφυπουργός Παιδείας Ε. Συρίγος, τονίζει μεταξύ άλλων ότι κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, η διδασκαλία στα πανεπιστήμια πρέπει να διεξάγεται αποκλειστικά δια ζώσης! Επίσης σημειώνει ότι, «Σε καμία περίπτωση η παροχή του διδακτικού έργου δεν δύναται να διεξαχθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού». Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση συμπληρωματικής διδασκαλίας.

Εγκύκλιος Χαιρετισμός Χριστουγέννων Μητροπολίτου Γουμενίσσης κ.κ. Δημητρίου


†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Αδελφοί μου, όλοι οι ευλαβέστατοι εφημέριοι και οι ευλογημένοι χριστιανοί,
ο Χριστός με τον καθένα σας και με όλους μας! Ζωντάνια στη ζωή μας, ψυχή της ψυχής μας, ευφροσύνη στις χαρές μας, ελπίδα στις αγωνίες μας, θάρρος στις δυσκολίες μας, σωφροσύνη στη συμπεριφορά μας, στεφάνι είτε στο γάμο μας είτε στη μοναξιά μας, φώτιση στα παιδιά μας, μετάνοια στις πτώσεις μας, περιεχόμενο στην πίστη μας, χριστιανοσύνη στην ταυτότητά μας, αξία στις επιτυχίες μας, οδός και συνοδός και σκοπός στην πορεία μας, ομορφιά σε όλες τις ευλογημένες ομορφιές του βίου μας, εκκλησιασμός στη θρησκευτικότητά μας, ευλογία στην ανθρωπιά μας, έμπνευση στην κοινωνικότητά μας, το Α και το Ω στο “είναί” μας.

Ευχές από την εταιρία "Αυτόματοι πωλητές - Θεόφιλος Ασλανίδης"