Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τι λέει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς για τους συλληφθέντες στρατιωτικούς στον Έβρο

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς 
"Με ιδιαίτερη ανησυχία και ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός ήσσονος σημασίας διασυνοριακού επεισοδίου επί της ελληνοτουρκικής μεθορίου στο Έβρο με εμπλεκομένους δυο Έλληνες αξιωματικούς, του ενός καταγόμενου από την Γουμένισσα Κιλκίς.

Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς: Πετυχημένα τα φιλικά στην Ακαδημία Σούτερς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούτερς στην ανατολική Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς.

Elinna LIVE at Take Five Live Stage Kilkis


Rock Night LIVE at Take Five Live Stage Kilkis


Τι θα συμβεί στο Κιλκίς μετά το 2019-2020; - Μήπως ο ουραγός γίνει πρωταγωνιστής;

Φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος, FX POINT KILKIS
Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Είναι γνωστό πως το Κιλκίς θεωρείται ένας τόπος «λίγος» αν συγκριθεί με τα άλλα μέρη της Ελλάδας. Ένας σχετικά φτωχός νομός, ενώ η πόλη του Κιλκίς είναι αδιάφορη και χωρίς καμιά αισθητική στην εικόνα της. Περίπου το ίδιο συμβαίνει με Πολύκαστρο και Αξιούπολη, πόλεις άχρωμες, άοσμες, άγευστες. 

"Όταν αποφασίζουν, οι άσχετοι και οι τεχνοκράτες της οκάς"


Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Ένας φίλος έγραψε: Το λιμενικό εμβολίζεται, ο στρατός αιχμαλωτίζεται, και η αστυνομία ξεφτιλίζεται. Δεν μπορώ να σκεφθώ κάτι πιο αντιπροσωπευτικό για τις ψυχές που βρίσκονται στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις μας. Ναι έτσι ειναι και έτσι ήταν πάνω κάτω και όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Κάθε Πέμπτη: Jam Night at Take Five Live Stage Kilkis


Θεσσαλονίκη: Οι Πρατσινάκη 5 στο Καφέ του Μύλου

Πέντε αδέρφια ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν με τη δική τους, ξεχωριστή αισθητική, βασισμένοι στο μουσικό τους δέσιμο που κρατά από την κοινή παιδική τους ηλικία και συνεχίζεται ακμαίο μέχρι και σήμερα. Οι… Πρατσινάκη 5 είναι κατά σειρά γέννησης οι: Παύλος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης και Βασίλης.

Ως προορισμό προσκυνηματικού τουρισμού προβάλλει το νομό Κιλκίς η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail για το έτος 2018

Η μεγάλης κυκλοφορίας ιστορική εφημερίδα περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή ως ένα από τους 10 προτιμότερους προορισμούς παγκοσμίως, για το τρέχον επετειακό έτος, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Π.Ε.Κ. Κιλκίς: "Να αντιμετωπιστεί τώρα η γκρίζα ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού"

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Κιλκίς
Από τις προ κρίσης εποχές, στις οποίες το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνιζόταν να αναδείξει τη φωτεινή ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού ως απόρροια του κρίσιμου ρόλου του σχολείου και της εκπαίδευσης στις αναδυόμενες κοινωνίες της γνώσης και της μάθησης, βρεθήκαμε στους καιρούς της κρίσης και των μνημονίων, των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και της αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης, όπου διαμορφώνεται ήδη με ταχείς ρυθμούς η γκρίζα ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού.

Πολύκαστρο: Τρίτη χρονιά για την εκδήλωση «Έργων Διάκρισις 2018»

Το «Έργων Διάκρισις 2018», η εκδήλωση του Δήμου με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους δημότες του, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο που μας πέρασε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Δύο νομοσχέδια τομή για την Ισότητα των Φύλων

Ενόψει της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, κατατέθηκε την Δευτέρα, 5 Μαρτίου, προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υποχρεωτική η αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ), στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ) στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίζει τα εξής:

1.154 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες τους τον Φεβρουάριο 2018

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι (1.154) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Φεβρουάριο.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (European Sustainable Development Week - ESDW) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που υλοποιείται σε ετήσια βάση για την προώθηση και προβολή, σε κοινή πλατφόρμα, δραστηριοτήτων, έργων και εκδηλώσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Θεσσαλονίκη: Βραδιά Stand up comedy στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος"

Βραδιά Stand up comedy με τους, Ήρα Κατσούδα, Ανδρέα Πασπάτη και Θανάση Σαμαρά για μια μοναδική παράσταση ολόφρεσκης κωμωδίας στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1) Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Συνελήφθη ανδρόγυνο στις Σέρρες για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

➤Ανά τακτά διαστήματα επισκέπτονταν την ηλικιωμένη και της αποσπούσαν χρηματικά ποσά που δήθεν προορίζονταν για την ανέγερση ναΐσκου
Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία της αφαίρεσαν συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (5 Μαρτίου 2018) το μεσημέρι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο άτομα για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Πρόγραμμα αγώνων Drift, Χρονομέτρησης και Δεξιοτεχνίας 2018

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Η ΕΠΑ καθόρισε με ακρίβεια το πρόγραμμα των αγώνων Drift, των Δεξιοτεχνιών και των αγώνων Ατομικής Χρονομέτρησης της επικράτειας.

Γεωργαντάς: «Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το μόνιμο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όλες οι επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταλήγουν στην κομματική άλωση του Kράτους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι o πλήρης έλεγχος της Διοίκησης και η τακτοποίηση σε θέση ευθύνης όλων των κομματικών τους στελεχών, ακόμα και όταν δεν θα είναι στην Kυβέρνηση».

Την Κυριακή το μεσημέρι, ραντεβού στο Στάδιο Κιλκίς

Κάλεσμα Κιλκισιακού
Τελική ευθεία πια στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, και ο Κιλκισιακός επιδιώκει το "τρίποντο" κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. 

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς γιορτάζει τα 25 χρόνια του

25 χρόνια ζωής με πολύπλευρο και σημαντικό έργο στους τομείς του πολιτισμού, της παράδοσης και της λαογραφίας, συμπληρώνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Προγραμματισμένες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς

ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
1. «Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι»: Βιωματικά εργαστήρια (11 δίωρων συναντήσεων) στους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνάσιου Κιλκίς, με θέμα τη σεξουαλική αγωγή.

Αυτοί εξέδιδαν γυναίκες μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας πέντε (5) μελών εγκληματικής ομάδας καθώς και οι φωτογραφίες δύο εξ αυτών, οι οποίοι στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού. 

Χρωμάτιζαν σπορέλαιο και το πουλούσαν για παρθένο ελαιόλαδο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε δίκτυο µη σύννομης διακίνησης νοθευμένου - μη ασφαλούς ελαιολάδου. Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήγαγε την χημική ανάλυση, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, ενώ επισημαίνεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά χρωματισμένο, άγνωστης προέλευσης.

Κιλκίς: Πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής

Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς
Σε συνέχεια της αλληλοενημέρωσης και της επικοινωνίας με τους φορείς, παραγωγούς και επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς αλλά και τον διάλογο με τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής η Νομαρχιακή Επιτροπή πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση ενόψει των διαδικασιών εκλογής συνέδρων στις 11 Μαρτίου και του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου.

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα, σχετικά με την ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς

Ερώτηση βουλευτή ν. Κιλκίς Χ. Χατζησάββα, σχετικά με την ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον ελληνικό λαό
Η υποστήριξη και προώθηση από την Πολιτεία της περαιτέρω ανάπτυξης της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς, σαφώς θα επιφέρει βελτίωση των οικονομικών δεικτών ολόκληρου του νομού Κιλκίς, μέσω της αύξησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά βεβαίως και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τον ελληνικό λαό.

Πολύτεκνη οικογένεια

Της Σοφίας Καλογερίδου
Η πρώτη κοινωνική ομάδα στην οποία εντάσσεται ο άνθρωπος είναι η οικογένεια. Από αυτή λαμβάνει τα πρώτα του εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του. Η οικογένεια σε φυσιολογικές συνθήκες είναι αυτή που δίνει αγάπη, αλληλοσεβασμό, βασικές αρχές και φροντίδα στα μέλη της.

Απονομή Μεταλλίου Προσκοπικής Αξίας στον Κιλκισιώτη Χρήστο Τομπουλίδη

Δελτίο τύπου  Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Μια ιδιαίτερη διάκριση έλαβε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ο Κιλκισιώτης Χρήστος Τομπουλίδης. Στην καθιερωμένη “Ημέρα Σκέψεως”, κατά την οποία οι Πρόσκοποι όπου γης τιμούν τον ιδρυτή του Προσκοπισμού Β.P., σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του ΣΕΠ στην Αθήνα, η Διοίκηση μετά από πρόταση, του απένειμε το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας, αναγνωρίζοντας το πολύχρονο και σπουδαίο έργο του στον Προσκοπισμό του Κιλκίς.

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς στον 9ο Ημιμαραθώνιο στο Δίον

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 διοργανώθηκε ο 9ος Ημιμαραθώνιος στο Δίον στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο αγώνας αυτός έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών αθλητών και συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές από όλη τη χώρα.