Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 27/7/2020, 11:40 μ.μ.


Εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης
Συνελήφθη χθες (26 Ιουλίου 2020) τα ξημερώματα, στον Προμαχώνα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, μία αλλοδαπή γυναίκα, διότι κατά την είσοδο της στη χώρα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αρχών της Ιταλίας, για τα αδικήματα της εκμετάλλευσης εκδιδόμενων γυναικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (27/7/2020)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς 
Ολοένα και περισσότερα βρέφη
Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουν οι εκπαιδευτές του Αλέξανδρου Κιλκίς να αυξάνονται τα μέλη στο Baby Swimming. Μια πρωτοποριακή γυμναστική για τα βρέφη μέσα στο νερό, με ευεργετικές ιδιότητες, και τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να νιώθουν ασφάλεια για το υγρό στοιχείο.

Και στο Κιλκίς - Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε 34 πόλεις της Ελλάδας

Δελτίο τύπου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ύψους 270 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, μετά την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2020-2024 από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς
Συνεχίζονται, με αμείωτο ενδιαφέρον, οι εγγραφές στο Kέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Τα νέα της Αναγέννησης Πλαγιάς Κιλκίς (27/7/2020)

Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς Κιλκίς
Ερμής Τερπύλλου - Αναγέννηση Πλαγιάς 1-4
Φιλικό αγώνα, στο πλαίσιο της α' φάσης προετοιμασίας της για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο, έδωσε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 η ομάδα της Αναγέννησης Πλαγιάς, με αντίπαλο την ομάδα του Ερμή Τερπύλλου στην έδρα του τελευταίου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα (πανηγυρίζει ο Ι.Ν .Αγίου Παντελήμονα Τερπύλλου).

Προκλητική η νέα ηγεσία της Τουρκίας: Θα κάνουμε τις Δίδυμες Αποθήκες του Κιλκίς Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο

Κιλκίς 2.023 μ.Χ  - Προκλητική η νέα ηγεσία της Τουρκίας
-- Θα κάνουμε τις Δίδυμες Αποθήκες του Κιλκίς Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο 
-- Απαιτούν οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Πικρολίμνη-Δοιράνη 
-- Ζητούν το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο για την εξορία αντιφρονούντων του ΚΚ Τουρκίας
Του ανταποκριτή μας στο Κιλκίς: Μπάι Μπάι Ερντογάν 
Διανύουμε το έτος 2.023 μΧ, μια χρονιά ορόσημο στα παγκόσμια γεγονότα. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, ο Κιλκισιακός ανέβηκε Γ΄ Ερασιτεχνική, παραδόθηκαν επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας και κοροϊδίας τα 10 χιλιόμετρα Σάντας-Ασσήρου, ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις σε πολλά μέρη του κόσμου είναι ρουτίνα. 

Γεωργαντάς και Πιερρακάκης παρουσίασαν την υπηρεσία myKEPlive στον Πρωθυπουργό

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασαν σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την υπηρεσία ψηφιακής εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών myKEPlive, η οποία είναι πλέον σε παραγωγική λειτουργία.

Ο πολιτισμός στην εποχή της κρίσης


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Η Ελλάδα, ο τόπος μας είναι μία χώρα πλούσια σε πολιτισμό αποτελώντας ένα όμορφο και ξεχωριστό κράμα παραδόσεων, ηθών και εθίμων που χάνονται στο βάθος των αιώνων της ιστορίας της. Αυτόν τον πολιτισμό έχουμε χρέος να τον διατηρήσουμε και να τον αναβαθμίσουμε γιατί αυτός είναι που αποτελεί τον συνεκτικό δεσμό της σύγχρονης κοινωνίας με τις ρίζες της. 

Η Αγιά Σοφιά τζαμί, άλλη μια καταστροφική επιλογή


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Τον τελευταίο καιρό μας απασχολεί όλους τους Χριστιανούς η μετατροπή της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Άλλους λόγω θρησκευτικής λατρείας, άλλους λόγω συμβόλου της πίστεως, άλλους λόγω μουσιακής αξίας και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη 33χρονο με 1000 πακέτα λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη  33χρονος αλλοδαπός χθες (26 Ιουλίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, διότι σε έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 20.000 τεμάχια τσιγάρων), τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Δημοσίου και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας. 

Σκοτώθηκε 48χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (27 Ιουλίου 2020) και ώρα 01:35 περίπου στο 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλική περίφραξη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας.

Σ. Παραστατίδης: Θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία

Συνέντευξη Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ, στη «Μακεδονία της Κυριακής»
Πως αξιολογείτε τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού; Ποια είναι τα διδάγματα από το «σκληρό παζάρι» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ «βορείων» και «νοτίων»;
Στην πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης και στο δίλημμα «Άνθρωπος-Οικονομία» επιλέξαμε ευτυχώς τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα τη συγκράτηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Π.Ο.Ε.: Μανούσο Μανουσάκη, Χάρη Τσιρκινίδη και Ιβάν Σαββίδη σας ευχαριστούμε θερμά...


Δελτίο τύπου
Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13 Ιουλίου, η προβολή από το τηλεοπτικό δίκτυο ΟΡΕΝ της βασισμένης σε ιστορικά γεγονότα σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», η κεντρική θεματολογία της οποίας εκτυλίσσεται στη χρονική περίοδο πριν και κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.