Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος στην έκθεση φωτογραφίας "Μνήμης λίθοι" του Γιάννη Σιταρίδη

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Κδαπ Παιδόκοσμος επισκεφθήκαμε την Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκις, όπου ξεναγηθηκαμε στην έκθεση φωτογραφίας "Μνήμης Λίθοι" του Γιάννη Σιταρίδη. Μια μοναδική ατομική έκθεση φωτογραφίας που ξεδιπλώνει τις πολεμικές μάχες και την ιστορία του τόπου μας, κρατώντας την μνήμη ζωντανή.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (17/5/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Ετοιμη για τελικό στην ΕΠΣ Μακεδονίας η Κ15 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Σαρωτικός ο Αλέξανδρος Κιλκίς πέρασε με 4-0 από την έδρα του Κιλκισιακού και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος της Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Πλούσια αγωνιστική δράση για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς.

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς.
Πλούσια η αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς. Πολλά μέλη του συλλόγου μας συμμετείχαν σε αγώνες εντός και εκτός χώρας.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών νομού Κιλκίς: Μόνο ενωμένοι θα είμαστε ισχυροί

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών νομού Κιλκίς
Στις 19 Μάϊου 2022 γίνονται οι εκλογές τόσο για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 20o συνέδριο της ΟΛΜΕ όσο και για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ.
Γνωρίζουμε καλά την απογοήτευση των ανθρώπων της εκπαίδευσης από τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το συνδικάτο όμως αποτελεί το μόνο συνοδοιπόρο του εργαζόμενου σε μια εποχή που γίνεται όλο και πιο σκληρή για τον κόσμο της εργασίας.

Σοφία Ψαρρά: ​Η κοινωνία μίλησε, η νέα αρχή είναι στο χέρι μας

Υπογράφει η Σοφία Ψαρρά
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Στις 15 του Μάη δώσαμε μια μάχη και την κερδίσαμε. Μιλήσαμε με τους πολίτες ζητώντας να μας εμπιστευτούν, και μας εμπιστεύτηκαν. Από το βράδυ των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πορεύεται προς τις επόμενες εκλογές με τη δύναμη των 172.000 μελών του, εκ των οποίων οι 110.000 είναι νέα μέλη που, επιδοκιμάζοντας την πολιτική.μας, έστειλαν τον λογαριασμό της ακρίβειας στον υπερόπτη και μοναδικό υπεύθυνο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 17/5/2022, 10:34μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (16 Μαΐου 2022) το πρωί, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, συνολικά εντοπίστηκαν 279 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία τσιγάρα που όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, διέθετε ο ανωτέρω προς πώληση στο κατάστημά του κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 124 ευρώ, που βρέθηκε στο ανωτέρω κατάστημα.

Κορωνοϊός (17/5/2022): 6.252 νέα κρούσματα (12 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 21 θάνατοι και 167 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.252. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.401.927 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 685 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 130.005(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

(Video) Ημερίδα με θέμα "Ανάλυση της αγοράς φαρμάκων", στο Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς

Ημερίδα με θέμα "Ανάλυση της αγοράς φαρμάκων", στο Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς, την Τρίτη 17 Μαϊου 2022.

Χαμένος χρόνος

Του Κώστα Μπούζα
Οι κάτοικοι της πόλης ήταν πλέον σίγουροι. Κάποιος τους είχε ξεγελάσει.
Τους είχαν κάνει να πιστέψουν ότι ήταν ανεπίτρεπτο να χάνουν τόσο πολύ χρόνο σε πράγματα ανούσια, όπως συνέβαινε ως τότε. Ο καφές με τους φίλους κάθε μεσημέρι στην πλατεία. Η βόλτα στην προκυμαία, κάθε δειλινό. Η παρέα κάθε τόσο στις ταβέρνες, με τις κιθάρες και τα μαντολίνα. Κι ύστερα πάλι, εκείνες οι ατέλειωτες κουβέντες κάτω από το φεγγαρόφωτο. Όχι, όλα αυτά ήταν ανεπίτρεπτη σπατάλη πολύτιμων ωρών. Σκότωναν κυριολεκτικά τον καιρό τους, λες και διέθεταν άφθονο.

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας με θέμα, «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Την ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τα επιχειρησιακά σχέδια όπως είναι ο “Ιόλαος” και την πεποίθηση πως θα μπορέσει να συνδράμει σε τυχόν ανάγκη απομάκρυνσης πολιτών, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της τρίτης ειδικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από το μεσημέρι της Τετάρτης 18-05-2022

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 10/17-05-2022) που ισχύει από το μεσημέρι της Τετάρτης 18-05-2022.

(Video) Επίσκεψη γνωριμίας του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Επίσκεψη γνωριμίας του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, Τρίτη 17 Μαϊου 2022.

Θέσεις εργασίας στη βιομηχανία CRYSTAL (17/5/2022)



Συγχαρητήριο μήνυμα για την καλύτερη εικονική επιχείρηση 2022

Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Στο πλαίσιο του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Microgreens- Magicgreens» του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, με συντονιστές καθηγητές τους κ.κ. Σταύρο Κατσαρώνα ΠΕ84, M.Sc. ως ιθύνοντα νου και Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ80 M.A., M.Sc.,M.Ph., μαθητές και μαθήτριες των 2 Πειραματικών Σχολείων Γυμνασίου & Λυκείου του Κιλκίς συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα της καλλιέργειας μικρολαχανικών (Microgreens) και πιο συγκεκριμένα, την κατασκευή πλήρως αυτοματοποιημένου θαλάμου ανάπτυξης μικρολαχανικών, που δίνει τη δυνατότητα παραγωγής για ιδιοκατανάλωση, αλλά και για πώληση.

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Η γυναίκα στα ακριτικά άσματα του Ευξείνου Πόντου"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" 
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" διοργανώνει σχετική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, με θέμα "Η γυναίκα στα ακριτικά άσματα του Ευξείνου Πόντου". Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν κείμενα σε επιμέλεια της κας Σαββίδου Λένας. Την ανάγνωση των κειμένων θα κρατήσουν ως αφηγητές οι: Πατήρ Γεώργιος Παντελίδης, Πατήρ Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Ιωάννης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Δαμιανίδης, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σοφιανός.

Συνάντηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, με την Αλεξία Ιωαννίδου για τον χορό Σέρρα

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Μέσα σε ένα θερμό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου με την κ. Αλεξία Ιωαννίδου, η οποία ανέλυσε ολόκληρη την προσπάθεια της να εντάξει τον χορό Σέρρα, του ποντιακού Πυρρίχιου με τα πλούσια πολιτισμικά στοιχεία των Ποντίων, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Προτεινόμενα θέματα φυσικής και χημείας με διαθέσιμες και τις λύσεις τους (17/5/2022)

Υπογράφει ο Όμηρος Εμπορόπουλος
Σε αυτό το χώρο θα δημοσιεύω προτεινόμενα θέματα φυσικής και χημείας με διαθέσιμες και τις λύσεις τους. Θα προτείνω τεχνικές επίλυσης και μεθοδολογίες.
Το σημερινό μας θέμα είναι "Μεταφορική κίνηση αγωγού και οριακή ταχύτητα" (Φυσική Γ' Λυκείου). Δείτε ΕΔΩ

Ο Σύλλογος «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς για την δωρεά χρηματικού ποσού προς τον Σύλλογό μας, εις μνήμην της συμπολίτισσάς μας, Τσιραμπίδου Σοφίας.

Δήμος Παιονίας: Στην πόλη Schwäbisch Gmünd της Γερμανίας για οινοτουρισμό και απορρίμματα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η τριήμερη επίσκεψη εργασίας της αποστολής του δήμου Παιονίας, στην πόλη Schwäbisch Gmünd της Γερμανίας, για θέματα συνεργασίας όπως η διαχείριση απορριμμάτων και ο βιώσιμος οινοτουρισμό ξεκίνησε στις 16 Μαΐου με συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης και εγγραφή στο χρυσό βιβλίο αυτής.

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας για την αντιπυρική περίοδο 2022

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας ο Δήμος Παιονίας, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκινάει επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

Δελτίο τύπου 5G Conference Southeastern Europe
Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Π.Ε. Κιλκίς: Ολοκλήρωση και παράδοση του έργου συντήρησης του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Το έργο συντήρησης σχολικών μονάδων εκπαίδευσης (του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς) ολοκλήρωσε και παρέδωσε προς χρήση, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη βελτίωση των συνθηκών του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα "100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία"



Συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Κιλκίς σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης στις Βρυξέλλες

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης, που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το ευρωπαϊκό σύστημα διατροφικής σήμανσης - Nutriscore και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Άνοιξη ξανά


Της Σοφίας Μαυρίδου
Έξω μύρισε Άνοιξη, και εμείς όπως κάθε χρόνο ενδίδουμε στο κάλεσμα της. Ανοίγουμε τα παράθυρα να μπει δροσερός αέρας, καθαρίζουμε το σπιτικό μας, φροντίζουμε να δώσουμε μια νότα ανοιξιάτικη με τα ανάλαφρα χαλιά, τις κουρτίνες, τα λουλούδια. Αφήνουμε να μπει άπλετο ζεστό φως, να γεμίσει με όμορφες εικόνες το μάτι μας, το μυαλό μας, η ψυχή μας.