Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Φραγγίδης: Αδικία στην εισαγωγή υποψηφίων με το παλαιό σύστημα σε σχέση με τους φετινούς υποψηφίους

Ερώτηση Γ.  Φραγγίδη και άλλων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα "Αδικία στην εισαγωγή υποψηφίων με το παλαιό σύστημα σε σχέση με τους φετινούς υποψηφίους"
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ως προς το 3ο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής, οι υποψήφιοι που προέρχονται από το παλαιό σύστημα ανέρχονται στους 2.295 και οι φετινοί υποψήφιοι ανέρχονται στους 10.989.

Μέλισσες και Ινδιάνοι επισκέφθηκαν τα ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Γεμάτη νέες θεματικές ενότητες ήταν και αυτή η εβδομάδα για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics. Αρχικά, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις μέλισσες και μέσω εκπαιδευτικών βίντεο να μάθουμε για τον κύκλο ζωής τους. 

Αγία Σοφία: 20.000 και πλέον υπογραφές


Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου* 
Ολοένα και περισσότεροι πολίτες μέσω διαδικτυακής πρωτοβουλίας (βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν υπογράψει περισσότεροι από 20.000 ) ζητούν ενυπογράφως απαντήσεις και ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών (όχι χλιαρές δηλώσεις / καταδίκες, όχι αναβολές).

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης Κιλκίς


Φραγγίδης: «Μη δυναμιτίζετε την τουριστική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας για το 2021»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού και βουλευτής ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προς τη κυβέρνηση, για τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα στη διαχείριση της κρίσης. 

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κιλκίς με Κοινοτάρχες στη Δημοτική Ενότητα Χέρσου

Στο Χέρσο, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου περιόδευσε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συνεχίζοντας τον κύκλο των τακτικών επισκέψεών του στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς.

Εργασίες συντήρησης επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας και επί της 30ης Επαρχιακής Οδού “Ρύσιο- Ταγαράδες- Βασιλικά”

Εργασίες συντήρησης επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας και επί της 30ης Επαρχιακής Οδού “Ρύσιο- Ταγαράδες- Βασιλικά” θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την άνοια

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα την "Ευαισθητοποίηση απέναντι στην άνοια" από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς το προσωπικό των Μονάδων Φιλοξενίας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) της Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρέμβαση Έφης Ναβροζίδου για τον περιβαλλοντικό νόμο

Δελτίο τύπου Έφης Ναβροζίδου
➤Οι οικολογικά σημαντικές περιοχές του Κιλκίς και οι κίνδυνοι από τον πρόσφατο νόμο για τον «εκσυγχρονισμό» της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
«Ανάπτυξη με περιβαλλοντικό πρόσημο»; Ή Άλλη μια ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις αυτή τη φορά πάνω στο Περιβάλλον;

Κιλκίς: Πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της πόλεως του Κιλκίς ότι την 20η Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην περιοχή του Σαλάτς.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου καταδικάζει την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς
Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας και μέσω του οποίου καλεί την κυβέρνηση, αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα, να πράξει τα βέλτιστα, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική, οικονομική και διπλωματική ευρωπαϊκή και διεθνής πίεση στην Τουρκία, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απαράδεκτη ενέργεια, η οποία προσβάλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη και την πολιτιστική μας κληρονομιά, εξέδωσε το Συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Δροσάτου στην τακτική συνεδρίασή του στις 16 Ιουλίου 2020.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/7/2020, 10:00 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπός 51 ετών για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν σε αρχαιοκαπηλικές πράξεις και κατείχε αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» προχώρησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (17/7/2020)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφτηκε, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αδαμόπουλο.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση
ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2020-2021" ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Συνάντηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, όπως είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Κιλκίς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, και συζήτησαν για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τα νοσοκομεία σε Κιλκίς και Γουμένισσα.

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη

Ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους πολίτες να διαπιστώνουν άμεσα εάν η άδεια οδήγησής τους έχει εκδοθεί και εάν βρίσκεται στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης δημιούργησε η Αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

(Video) Γιώργος Γεωργαντάς: Χρωστάμε στο Κιλκίς...


Στη συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, υπήρξε αναλυτική αναφορά σε πολλά μεγάλα ζητήματα του νομού. Ενδεικτικά παρατίθενται τα εξής:

(Video) Εργαζόμενοι ΔΟΥ Κιλκίς: Ως εδώ... ήδη είναι αργά


Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΟΥ Κιλκίς την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, τόσο για τις συνθήκες εργασίας, όσο και για συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Κοζάνης για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (17/7/2020)

Μεγάλη εμπορική εταιρεία με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, ζητά:
- Υπαλλήλους γραφείου πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ για πλήρη απασχόληση, από 24 έως 29 ετών με κάρτα ανεργίας 3-μηνης τουλάχιστον διάρκειας. 
-  Υπαλλήλους γραφείου άνω των 30 ετών με κάρτα ανεργίας 1 μήνα τουλάχιστον διάρκειας.
Τηλ επικ.: 2341025770 

Στην γυναίκα η πολιτική


Υπογράφουν οι:
- Κατερίνα Δαουτάκου, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν. Πελοποννήσου / Στέλεχος ΚΕ.ΑΣ.Μ.
- Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος
- Aναστασία Νικολοπούλου, Δικηγόρος Αθηνών / Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ.
- Χριστίνα Γιαννέλου, Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών / Απόφοιτη Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. / Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Παν. Πειραιά
- Κουτσουπιά Φ. Μαρία-Ωραιοζήλη, Δικηγόρος / Υποψήφια Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, Τμήμα Νομικής του Ε.Κ.Π.Α. / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου/Διοικητικού Δικαίου / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Παν. Μακεδονίας / Δημοσιογράφος
- Γρηγόριος (Άκης) Γιαννούλης, Aπόφοιτος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. / Μέλος Δ.Σ. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Φαρσάλων / Στέλεχος ΚΕ.ΑΣ.Μ. 

Μελετώντας τις σελίδες της παγκόσμιας και ελληνικής ιστορίας παρακολουθούμε για τη γυναίκα μια συνέχεια, μια συνέπεια, διακρίνουμε μια τεράστια και καταπληκτική δυναμική. Συναντάμε μια γυναίκα αρωγό και συνεργάτη στις αντίξοες συνθήκες και τις καθημερινές δυσκολίες. Για τη γυναίκα σύμβολο γράφτηκαν ύμνοι συγκινητικοί υπήρξαν περίοδοι δόξας, όμως και φαινόμενα καταπίεσης και εκμετάλλευσης...

Αρχαίο Ίωρον ή Παλατιανό: Το άγνωστο διαμάντι του Κιλκίς!


Κείμενο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Γεωργιάδης
Όποιο χώμα κι αν σκάψεις στην πατρίδα μας, θα βρεις κάτι από τα αρχαία χρόνια. Το Υπουργείο Πολιτισμού με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους αρχαιολόγους μοχθούν σε δεκάδες ή εκατοντάδες ανασκαφές στην επικράτεια. Άντε και φτιάχτηκαν υποδομές ξενάγησης και τόσα άλλα.